reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Troche się napracowaliśmy dziś z P w ogrodzie, ale bardzo to lubię. Później jest tak ładnie :).
Poźniej kapiel i się poprzytulaliśmy :) taki oto plus braku dziecka w domu ;).

Co do innych dzieciaków w domu tez nauczyłam się odmawiac. Szymon ma taka kolezanke z klasy, która przychodziłaby do niego codziennie. Doslownie. Szkoda mi jej bo wesolo w domu niema no ale sory... Mozna czasem ale nie codziennie i to zaraz po szkole jak mamy obiad. No chyba ze w obie strony działaja takie "odwiedziny" to ok. Tak ze TakaXTrzy nie przejmuj się ze się obraził... Ta syna kolezanka tez się na mnie juz obrazila... A wraca jak bumerang. Jak tylko mnie widzi pyta czy moze do nas przyjść. Ostatnio jej powiedziakam ze owszem ale po 16... Czyli po obiedzie ;).

Moja siostra poczuła 2 kopniaczki i chodzi zadowolona :D ciekawe czy tatuś też dzisiaj poczuje :D

Co do łóżeczka my wybraliśmy takie , tutaj jest opcja ściągania szczebelków , ale ... u mnie obok łożka są drzwi więc coś typu dostawka odpada . Łożeczko i tak będę mieć pół metra od lożka :)
Zobacz załącznik 877546

Narobiłaś mi ochoty na bialo-szare łożeczko. Tez kocham takie kolory :biggrin2:.

Troche się napracowaliśmy dziś z P w ogrodzie, ale bardzo to lubię. Później jest tak ładnie :).
Poźniej kapiel i się poprzytulaliśmy :) taki oto plus braku dziecka w domu ;).

Co do innych dzieciaków w domu tez nauczyłam się odmawiac. Szymon ma taka kolezanke z klasy, która przychodziłaby do niego codziennie. Doslownie. Szkoda mi jej bo wesolo w domu niema no ale sory... Mozna czasem ale nie codziennie i to zaraz po szkole jak mamy obiad. No chyba ze w obie strony działaja takie "odwiedziny" to ok. Tak ze TakaXTrzy nie przejmuj się ze się obraził... Ta syna kolezanka tez się na mnie juz obrazila... A wraca jak bumerang. Jak tylko mnie widzi pyta czy moze do nas przyjść. Ostatnio jej powiedziakam ze owszem ale po 16... Czyli po obiedzie ;).

Oczywiście MamaXTrzy tam mialo byc...
Tez tak macie ze jak za szybko piszecie to Wam sama klawiatura coś zamienia? Czy to tylko moja komórka :realmad:.

@PatkaPatka tak sie wczytywalam kilka razy w ta wypowiedz mamy male mieszkanie 2 pokoje, salon i sypialnie i mowie no to maluch ma w czym wybierac a piszesz ze male mowie o co kaman a to 2 pokoje w tym salon i sypialnia:D my tak samo mamy ale sypialnia fajnia rozkladowa i salon tez spory, ja myslalam zs sie przeniesieniemy do salonu ale M wlasnie protestuje:D nie chce oddac swojego ukochanego lozka i materaca chociaz mamy fajny naroznik do spania w salonie w ogole uwielbiam nasze meszkanko;) ale tez pewnie zmienimy za pare lat . a myslisz co po np piltora roku? Myslisz ze mozna miec jakas intymnosc z dzidzia w sypialni? Moze taka mala scianka z mebli do polowy ? Zreszta dziecie mozna ululac a skoczyc na naroznik na male co nieco:p no i kochana spokojnue do wizyty na pewno wszystko dobrze:* w poprzedniej ciazy tez pisalas ze ruchy pozno:*
@Estera91 bardzo tak mamy:) wczoraj kupilam ten mieciutki kombinezon to M zaczal go tulic i mowi ze juz dzidzia by chcial w to ubrac, a ja wieczorem tez biadole ze juz chce dzidzia:) ponad 2 tyg czuje kopniaki wiec mega realnie jest:)
W ogole jakos od zeszlego weekendu czuje sie tak na serio w ciazy...ciezko mi sie siedzi i schyla do wiazania butow bo pilka brzuch przeszkadza: )

Pytanie do mam: jak skonstruowane sa lozeczka do spania? Mam na mysli to czy mozna na pare miesiecy miec opuszczona tak jedna strone szczebelek zeby lozeczko sluzyło jak dostawka? Bo mialabym lozeczko a pol metra dalej dostawke i nie wiem czy to ma sens, wolalabym na jakies pol roku miec lozeczko przy lozku ale miec do niego full dostęp czyli siegam reka i mam dzidzia:)

Niewiem czy kazde łózeczko bez jednego boku bedzie stabilne. Nasze nie bylo.
Znajomi maja cos takiego:

Link do: Łóżeczko dziecięce z opuszczanym bokiem Scarlett VISTA (buk) - biały 120 x 60 cm - Scarlett - Wszystko dla dzieci

reklama
Mi tez zmienia koszmarnie, a najgorzej jak kasujeto mi w ogole sie dubluja wyrazy i mieszaja i czasem kupe pisania mi wychodzi :/ dzieki @agul..la za link, i za wskazowke, tez bede zwracac na to uwage przy kupnie @MatiMar dzieki bardzo za wskazowki:* lozko dla starszego piekne:) @Anet23 ja nigdy nie mialam parcia na przestrzen, a M juz marudzi ze bedzie ciasno:/ u nas prawie 50m ladne rozkladowe, sufit prawie 3 m wys wiec tez wydaje sie wieksze, ale z trojka pewnie juz inna bajka;) ja bym tu zostala, nawet drugie upchnela do pierwszego a my w salonie , wole tak niz cisnac kredyty no ale pozyjemy zobaczymy: ) na dobra sprawe to bedziemy wniebowzieci jak dzidzius bedzie caly i zdrowy;) i nie wiem czy nie stanie u nas na jednym...

Do góry