reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Troche się napracowaliśmy dziś z P w ogrodzie, ale bardzo to lubię. Później jest tak ładnie :).
Poźniej kapiel i się poprzytulaliśmy :) taki oto plus braku dziecka w domu ;).

Co do innych dzieciaków w domu tez nauczyłam się odmawiac. Szymon ma taka kolezanke z klasy, która przychodziłaby do niego codziennie. Doslownie. Szkoda mi jej bo wesolo w domu niema no ale sory... Mozna czasem ale nie codziennie i to zaraz po szkole jak mamy obiad. No chyba ze w obie strony działaja takie "odwiedziny" to ok. Tak ze TakaXTrzy nie przejmuj się ze się obraził... Ta syna kolezanka tez się na mnie juz obrazila... A wraca jak bumerang. Jak tylko mnie widzi pyta czy moze do nas przyjść. Ostatnio jej powiedziakam ze owszem ale po 16... Czyli po obiedzie ;).

Moja siostra poczuła 2 kopniaczki i chodzi zadowolona :D ciekawe czy tatuś też dzisiaj poczuje :D

Co do łóżeczka my wybraliśmy takie , tutaj jest opcja ściągania szczebelków , ale ... u mnie obok łożka są drzwi więc coś typu dostawka odpada . Łożeczko i tak będę mieć pół metra od lożka :)
Zobacz załącznik 877546

Narobiłaś mi ochoty na bialo-szare łożeczko. Tez kocham takie kolory :biggrin2:.

Troche się napracowaliśmy dziś z P w ogrodzie, ale bardzo to lubię. Później jest tak ładnie :).
Poźniej kapiel i się poprzytulaliśmy :) taki oto plus braku dziecka w domu ;).

Co do innych dzieciaków w domu tez nauczyłam się odmawiac. Szymon ma taka kolezanke z klasy, która przychodziłaby do niego codziennie. Doslownie. Szkoda mi jej bo wesolo w domu niema no ale sory... Mozna czasem ale nie codziennie i to zaraz po szkole jak mamy obiad. No chyba ze w obie strony działaja takie "odwiedziny" to ok. Tak ze TakaXTrzy nie przejmuj się ze się obraził... Ta syna kolezanka tez się na mnie juz obrazila... A wraca jak bumerang. Jak tylko mnie widzi pyta czy moze do nas przyjść. Ostatnio jej powiedziakam ze owszem ale po 16... Czyli po obiedzie ;).

Oczywiście MamaXTrzy tam mialo byc...
Tez tak macie ze jak za szybko piszecie to Wam sama klawiatura coś zamienia? Czy to tylko moja komórka :realmad:.

@PatkaPatka tak sie wczytywalam kilka razy w ta wypowiedz mamy male mieszkanie 2 pokoje, salon i sypialnie i mowie no to maluch ma w czym wybierac a piszesz ze male mowie o co kaman a to 2 pokoje w tym salon i sypialnia:D my tak samo mamy ale sypialnia fajnia rozkladowa i salon tez spory, ja myslalam zs sie przeniesieniemy do salonu ale M wlasnie protestuje:D nie chce oddac swojego ukochanego lozka i materaca chociaz mamy fajny naroznik do spania w salonie w ogole uwielbiam nasze meszkanko;) ale tez pewnie zmienimy za pare lat . a myslisz co po np piltora roku? Myslisz ze mozna miec jakas intymnosc z dzidzia w sypialni? Moze taka mala scianka z mebli do polowy ? Zreszta dziecie mozna ululac a skoczyc na naroznik na male co nieco:p no i kochana spokojnue do wizyty na pewno wszystko dobrze:* w poprzedniej ciazy tez pisalas ze ruchy pozno:*
@Estera91 bardzo tak mamy:) wczoraj kupilam ten mieciutki kombinezon to M zaczal go tulic i mowi ze juz dzidzia by chcial w to ubrac, a ja wieczorem tez biadole ze juz chce dzidzia:) ponad 2 tyg czuje kopniaki wiec mega realnie jest:)
W ogole jakos od zeszlego weekendu czuje sie tak na serio w ciazy...ciezko mi sie siedzi i schyla do wiazania butow bo pilka brzuch przeszkadza: )

Pytanie do mam: jak skonstruowane sa lozeczka do spania? Mam na mysli to czy mozna na pare miesiecy miec opuszczona tak jedna strone szczebelek zeby lozeczko sluzyło jak dostawka? Bo mialabym lozeczko a pol metra dalej dostawke i nie wiem czy to ma sens, wolalabym na jakies pol roku miec lozeczko przy lozku ale miec do niego full dostęp czyli siegam reka i mam dzidzia:)

Niewiem czy kazde łózeczko bez jednego boku bedzie stabilne. Nasze nie bylo.
Znajomi maja cos takiego:

Link do: Łóżeczko dziecięce z opuszczanym bokiem Scarlett VISTA (buk) - biały 120 x 60 cm - Scarlett - Wszystko dla dzieci

reklama
Mi tez zmienia koszmarnie, a najgorzej jak kasujeto mi w ogole sie dubluja wyrazy i mieszaja i czasem kupe pisania mi wychodzi :/ dzieki @agul..la za link, i za wskazowke, tez bede zwracac na to uwage przy kupnie @MatiMar dzieki bardzo za wskazowki:* lozko dla starszego piekne:) @Anet23 ja nigdy nie mialam parcia na przestrzen, a M juz marudzi ze bedzie ciasno:/ u nas prawie 50m ladne rozkladowe, sufit prawie 3 m wys wiec tez wydaje sie wieksze, ale z trojka pewnie juz inna bajka;) ja bym tu zostala, nawet drugie upchnela do pierwszego a my w salonie , wole tak niz cisnac kredyty no ale pozyjemy zobaczymy: ) na dobra sprawe to bedziemy wniebowzieci jak dzidzius bedzie caly i zdrowy;) i nie wiem czy nie stanie u nas na jednym...

Do góry