reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

A my wróciliśmy od znajomych i jestem padnięta na maksa, jednak w ciąży męczą takie posiadówki, niby nie jest późno a czuje się jak po imprezie :D jeszcze dzisiaj jest u nas tak duszno, że w pewnym momencie myślałam, że zemdleje.. :/ mój oczywiście podchmielony a ja dopiero widzę jak ciężko się trzeźwemu dogadać z pijanym :)

@Totois30 dobrze dedukuje, że to będzie Twoja pierwsza dzidzia? Jeśli już pisałaś to przepraszam musiałam przeoczyć :)

reklama
Zawsze mozecie slownik wylaczyc i pisac bez ;) ja pisze bez hehe tak mi wygodniej.
@Totois30 wiem ze teraz sie czasy zmienily ale dawniej ludzie mieszkali po kilka/kilkanascie osob w malym drewnianym domku. My jakondzieci tez mielismy pokoj w 5, rodzice osobno, wtedy budowali drugi dom, spalam ze starszym bratem i nie czulam sie zle z tego powodu :)
My bardzo pragnelismy syna, zreszta zawsze chcialam miec trojke dzieciakow, prawie do 45 lat bede miala dzieci odchowane :D a zycie coz jest jakie jest i chyba nikomu nie jest latwo :)

Zawsze mozecie slownik wylaczyc i pisac bez ;) ja pisze bez hehe tak mi wygodniej.
@Totois30 wiem ze teraz sie czasy zmienily ale dawniej ludzie mieszkali po kilka/kilkanascie osob w malym drewnianym domku. My jakondzieci tez mielismy pokoj w 5, rodzice osobno, wtedy budowali drugi dom, spalam ze starszym bratem i nie czulam sie zle z tego powodu :)
My bardzo pragnelismy syna, zreszta zawsze chcialam miec trojke dzieciakow, prawie do 45 lat bede miala dzieci odchowane :D a zycie coz jest jakie jest i chyba nikomu nie jest latwo :)
Ja miałam pokój z 10lat młodszą siostrą i zawsze mnie to denerwowało, ja chciałam mieć już fajny pokój w stylu nastolatki a siostra księżniczki na ścianach, ja chciałam zaprosić koleżanki i mieć swoje sprawy a mała zawsze między nami była, nie mówiąc o podkradaniu kosmetyków, ubrań i grzebaniu w rzeczach :D z bratem w ogóle bym się nie umiała dogadać więc podziwiam :) dlatego wyfrunęłam z domu jako 18latka (za ciasno mi było). I w sumie jeśli będę miała jak to chyba wolałabym urządzić dzieciom osobne pokoje. No chyba, że nie zdecydujemy się na więcej dzieci :) jak na razie więcej niż jednego nie planuje, narzeczony chciałby 2, ale życie pokaże.

@Totois30 wpisz sobie na fb AMC Toruń, teraz mają sklep na wojska I podobno są tam łóżka Ale ja nie byłam tam jeszcze bo zamawialam przez allegro wtedy nie mieli jeszcze sklepu stacjonarnego, kółka są z możliwością blokady, wyjmowane 3 szczebelki, jest opcja dokupienia takich ploz i wtedy mozna jako kolyske to zrobić ale tego nie mialam wiec nie wiem czu to sie sprawdza:pI można ściągnąć też bok i zostaje jako tapczanik dla starszego dziecka ;) fajna opcja łóżka dla dwójki dzieci jest takie wysuwane, mam zamiar zamówić takie dla starszaka;)Zobacz załącznik 877629
Oo my tez bierzemy je pod uwagę, poza piętrowym oczywiście. Chłopcy będą mieli mały pokój, więc powstrzymuje nas obawa przed totalnym zagraceniem. Oni, a szczególnie starszy bardzo się wierca podczas snu i boję się pietrowego łóżka, ale to byłoby najlepsze rozwiązanie.

No i musimy księżniczce kupić łóżeczko. Po chlopcach było w dobrym stanie, ale oddałam kilka dni przed zrobieniem testu....Kto by się spodziewal;)

Tak, mi też słownik zmienia wrrrrr

Ja juz nie daje rady, nos zatkany a caly czas sie z niego leje, bol gardla troche przeszedl za to bol glowy i miesni i jest mi nie dobrze :( eh niech to juz minie. Jutro mielismy miec impreze u znajomych oczywiscie odmowilam, za tydzien wesele musze sie jakos szybko wyleczyc :/

Ja też jeszcze nie śpię. Dzień dość intensywny był. Zakupy, przemeblowanie salonu, spacer z psem, trochę sprzątania... Czeka mnie całe łóżko zawalony moimi ubraniami które muszę posegregowac I wybrać co zostawiam a co chowa na czasy po ciąży bo bezsensu miejsce zajmują ubrania których przez rok nie dam rady ubrać :/

Hej dziewczynki :). Normalnie umieram.... brzuch jak w ósmym miesiącu tak się obzarlam u babci na imieninach :szok:. Chyba pęknę. Żołądek boli, miętę wypiłam i nic. Nigdy więcej :eek:.
Do mojego syna przychodzi kuzyn. Jesteśmy przez płot wiec latają od domu do domu. My zawsze mieliśmy i mamy taki problem, ze nigdy nie możemy zjeść np.grilla rodzinnie bo zawsze on się zjawi. A do tego zawsze wybrzydza, tego nie a to z tym itp. A najbardziej mnie wkurza, jak coś robię i pytam czy będzie jadł i odpowiada ze nie. Nakładam na talerze a on nagle namyslilem się i ciocia może jednak zjem :mad:. I takie akcje często się powtarzały, aż w końcu zaczęłam mówić ze teraz już za późno, ze pytałam. Ogólnie jest nieznośnym dzieckiem, nie rozumiem jego zachowań czasami. Robi wszystko na odwrót i na przekór. Potrafił odejść od stołu i iść popsuć mojemu budowle z klocków po czym wracał i jadł dalej. Potem awantura, mój płacze a on twierdzi ze to nie on, albo przeprasza, ze nie chciał. Nie kumam tego. A już nie wspomnę ile razy syn wracał uderzony, pogryziony albo z innymi obrażeniami.

Jeśli chodzi o łóżeczko tez mam zamiar przemalować łącznie z komodami ;)

reklama
Wiecie co mi nie zmienia slownik w sumie tylko chyba pisanie nie w aplikacji bo mam stronke w telefonie otwarta i jak cos skasuje to strasznie mi sie wyrazy mieszaja i trudno pisac:/@PatkaPatka tak pierwsze:) wymarzone wystarane, chociaz staramy sie od lipca zeszlego roku, stracilam w tym czasie jedna ciaze wiec az tak dlugo nie czekalismy ale od zawsze marze o dzidzi:) bede je tak tulic i calowac ze ojeny! Tez cos w tym jest z tym rodzenstwem, to wszystko zalezy, mam tez kolege ktory wychowywal sie w 1 pokoju z bratem 3 lata starszym i superchlopaki i w ogole rodzinka taka prawdziwa, ale to fakt ze moga szybko wyfruwac i malo chetnie wracac bo nie ma przestrzeni :/

Do góry