reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

A my wróciliśmy od znajomych i jestem padnięta na maksa, jednak w ciąży męczą takie posiadówki, niby nie jest późno a czuje się jak po imprezie :D jeszcze dzisiaj jest u nas tak duszno, że w pewnym momencie myślałam, że zemdleje.. :/ mój oczywiście podchmielony a ja dopiero widzę jak ciężko się trzeźwemu dogadać z pijanym :)

@Totois30 dobrze dedukuje, że to będzie Twoja pierwsza dzidzia? Jeśli już pisałaś to przepraszam musiałam przeoczyć :)

reklama
Zawsze mozecie slownik wylaczyc i pisac bez ;) ja pisze bez hehe tak mi wygodniej.
@Totois30 wiem ze teraz sie czasy zmienily ale dawniej ludzie mieszkali po kilka/kilkanascie osob w malym drewnianym domku. My jakondzieci tez mielismy pokoj w 5, rodzice osobno, wtedy budowali drugi dom, spalam ze starszym bratem i nie czulam sie zle z tego powodu :)
My bardzo pragnelismy syna, zreszta zawsze chcialam miec trojke dzieciakow, prawie do 45 lat bede miala dzieci odchowane :D a zycie coz jest jakie jest i chyba nikomu nie jest latwo :)

Zawsze mozecie slownik wylaczyc i pisac bez ;) ja pisze bez hehe tak mi wygodniej.
@Totois30 wiem ze teraz sie czasy zmienily ale dawniej ludzie mieszkali po kilka/kilkanascie osob w malym drewnianym domku. My jakondzieci tez mielismy pokoj w 5, rodzice osobno, wtedy budowali drugi dom, spalam ze starszym bratem i nie czulam sie zle z tego powodu :)
My bardzo pragnelismy syna, zreszta zawsze chcialam miec trojke dzieciakow, prawie do 45 lat bede miala dzieci odchowane :D a zycie coz jest jakie jest i chyba nikomu nie jest latwo :)
Ja miałam pokój z 10lat młodszą siostrą i zawsze mnie to denerwowało, ja chciałam mieć już fajny pokój w stylu nastolatki a siostra księżniczki na ścianach, ja chciałam zaprosić koleżanki i mieć swoje sprawy a mała zawsze między nami była, nie mówiąc o podkradaniu kosmetyków, ubrań i grzebaniu w rzeczach :D z bratem w ogóle bym się nie umiała dogadać więc podziwiam :) dlatego wyfrunęłam z domu jako 18latka (za ciasno mi było). I w sumie jeśli będę miała jak to chyba wolałabym urządzić dzieciom osobne pokoje. No chyba, że nie zdecydujemy się na więcej dzieci :) jak na razie więcej niż jednego nie planuje, narzeczony chciałby 2, ale życie pokaże.

@Totois30 wpisz sobie na fb AMC Toruń, teraz mają sklep na wojska I podobno są tam łóżka Ale ja nie byłam tam jeszcze bo zamawialam przez allegro wtedy nie mieli jeszcze sklepu stacjonarnego, kółka są z możliwością blokady, wyjmowane 3 szczebelki, jest opcja dokupienia takich ploz i wtedy mozna jako kolyske to zrobić ale tego nie mialam wiec nie wiem czu to sie sprawdza:pI można ściągnąć też bok i zostaje jako tapczanik dla starszego dziecka ;) fajna opcja łóżka dla dwójki dzieci jest takie wysuwane, mam zamiar zamówić takie dla starszaka;)Zobacz załącznik 877629
Oo my tez bierzemy je pod uwagę, poza piętrowym oczywiście. Chłopcy będą mieli mały pokój, więc powstrzymuje nas obawa przed totalnym zagraceniem. Oni, a szczególnie starszy bardzo się wierca podczas snu i boję się pietrowego łóżka, ale to byłoby najlepsze rozwiązanie.

No i musimy księżniczce kupić łóżeczko. Po chlopcach było w dobrym stanie, ale oddałam kilka dni przed zrobieniem testu....Kto by się spodziewal;)

Tak, mi też słownik zmienia wrrrrr

Ja juz nie daje rady, nos zatkany a caly czas sie z niego leje, bol gardla troche przeszedl za to bol glowy i miesni i jest mi nie dobrze :( eh niech to juz minie. Jutro mielismy miec impreze u znajomych oczywiscie odmowilam, za tydzien wesele musze sie jakos szybko wyleczyc :/

Ja też jeszcze nie śpię. Dzień dość intensywny był. Zakupy, przemeblowanie salonu, spacer z psem, trochę sprzątania... Czeka mnie całe łóżko zawalony moimi ubraniami które muszę posegregowac I wybrać co zostawiam a co chowa na czasy po ciąży bo bezsensu miejsce zajmują ubrania których przez rok nie dam rady ubrać :/

Hej dziewczynki :). Normalnie umieram.... brzuch jak w ósmym miesiącu tak się obzarlam u babci na imieninach :szok:. Chyba pęknę. Żołądek boli, miętę wypiłam i nic. Nigdy więcej :eek:.
Do mojego syna przychodzi kuzyn. Jesteśmy przez płot wiec latają od domu do domu. My zawsze mieliśmy i mamy taki problem, ze nigdy nie możemy zjeść np.grilla rodzinnie bo zawsze on się zjawi. A do tego zawsze wybrzydza, tego nie a to z tym itp. A najbardziej mnie wkurza, jak coś robię i pytam czy będzie jadł i odpowiada ze nie. Nakładam na talerze a on nagle namyslilem się i ciocia może jednak zjem :mad:. I takie akcje często się powtarzały, aż w końcu zaczęłam mówić ze teraz już za późno, ze pytałam. Ogólnie jest nieznośnym dzieckiem, nie rozumiem jego zachowań czasami. Robi wszystko na odwrót i na przekór. Potrafił odejść od stołu i iść popsuć mojemu budowle z klocków po czym wracał i jadł dalej. Potem awantura, mój płacze a on twierdzi ze to nie on, albo przeprasza, ze nie chciał. Nie kumam tego. A już nie wspomnę ile razy syn wracał uderzony, pogryziony albo z innymi obrażeniami.

Jeśli chodzi o łóżeczko tez mam zamiar przemalować łącznie z komodami ;)

reklama
Wiecie co mi nie zmienia slownik w sumie tylko chyba pisanie nie w aplikacji bo mam stronke w telefonie otwarta i jak cos skasuje to strasznie mi sie wyrazy mieszaja i trudno pisac:/@PatkaPatka tak pierwsze:) wymarzone wystarane, chociaz staramy sie od lipca zeszlego roku, stracilam w tym czasie jedna ciaze wiec az tak dlugo nie czekalismy ale od zawsze marze o dzidzi:) bede je tak tulic i calowac ze ojeny! Tez cos w tym jest z tym rodzenstwem, to wszystko zalezy, mam tez kolege ktory wychowywal sie w 1 pokoju z bratem 3 lata starszym i superchlopaki i w ogole rodzinka taka prawdziwa, ale to fakt ze moga szybko wyfruwac i malo chetnie wracac bo nie ma przestrzeni :/

Do góry