reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja oglądam kombinezony ale chyba i tak żadnego nie kupię bo nie wiem ...dużo tego [emoji23] muszę cioci zapytać czy w zestawie dla nas jest czy nie bo ona w lutym rodziła to powinna cosik miec chyba xD Zobacz załącznik 877150Zobacz załącznik 877151Zobacz załącznik 877152Zobacz załącznik 877153
Dla noworodzia polecam takie, żeby chociaż jedna nogawka była rozpinana, a najlepiej obie. Umęczysz się, wpychając leżące, w pełni ubrane maleństwo do takich, jakie wstawiłaś, czyli z zamkiem tylko do pasa :) Dla syna miałam ten rodzaj, ale on już był ośmiomiesięczny chłop jak dąb, więc współpracował i siedział na kolanach przy zakładaniu.

reklama
Dla noworodzia polecam takie, żeby chociaż jedna nogawka była rozpinana, a najlepiej obie. Umęczysz się, wpychając leżące, w pełni ubrane maleństwo do takich, jakie wstawiłaś, czyli z zamkiem tylko do pasa :) Dla syna miałam ten rodzaj, ale on już był ośmiomiesięczny chłop jak dąb, więc współpracował i siedział na kolanach przy zakładaniu.

O widzisz to dzięki za wskazówkę :D bo takie w sumie znalazłam na olx , ale juz napisałam do ciotki czy ona ma czy mam szukać dalej :)

Takie cudo na allegro znalazłam :) tylko 62 to chyba za duzy rozmiar są i 56 :)

Link do: Kombinezon NIEMOWLĘCY ocieplany JESIEŃ-ZIMA 62

W niedziele jedziemy do aquaparku, chuba odpuszcze sobie tankini na ten rok :eek: brzuch, to mi sie cofa..moze wyjdzie plecami. A tak serio to zaczynam sie martwic, bo byl wiekszy, a tu wygladam jakbym sie nieco przejadla :huh:
Wchodzimy w 19 tydzień, to prawie polmetek! A ja plaska...
Screenshot_2018-07-13-14-41-57.png

Załączniki

• Screenshot_2018-07-13-14-41-57.png
    Screenshot_2018-07-13-14-41-57.png
    425,7 KB · Wyświetleń: 475
Siedzę na Mazurach i nawet nie próbuje jeszcze nadrabiać zaległości , tylko chciałam się zapytać ile z was tak jak ja nie zna jeszcze płci maluszka? :)
Ja jeszcze nie znam , czekam cierpliwie aż skończę 20tc i idę prywatnie się dowiedzieć [emoji4]

Dzień dobry popołudniowo
U mnie leci po staremu, dziecka dalej nie czuję, choć dziś kupiłam czeko zjadłam kawałek, położyłam się na plecak i nic, przekrecilam na lewy bok i coś czułam kilka razy ale nie tak że tak powiem czy skórze a tak bardziej w środku, myślę że to maleństwo.
Zaraz lecę po malucha do przedszkola, potem idziemy do mojej mamy pięć biszkopty na tort siostrzenicy i ciasto, a jutro popołudniu imprezka urodzinowa.
We wtorek moja córa idzie na druga imprezę w kinder planecie to się dziecko wybawi.
Dziś porobiłam porządki w szafie młodej i zwolniłam dwie wyższe polki dla drugiego brzdaca [emoji4]
Kilka dni temu w Tesco kupiłam z f&f bodziaki w kolorach uniwersalnych, także mam ich 5 szt narazie. I bastuje na chwilę obecną i czekam na wieści o płci.

Miłego

W niedziele jedziemy do aquaparku, chuba odpuszcze sobie tankini na ten rok :eek: brzuch, to mi sie cofa..moze wyjdzie plecami. A tak serio to zaczynam sie martwic, bo byl wiekszy, a tu wygladam jakbym sie nieco przejadla :huh:
Wchodzimy w 19 tydzień, to prawie polmetek! A ja plaska...Zobacz załącznik 877156

Ty w ciąży jesteś ? gdzie ją masz ? ;D haha bo wyglądasz jak na pokazy nie na porodówkę :D chyba dużo ćwiczyłas przed co :) < ps. to tak wiesz nie obraźliwie oczywiście >

Ty w ciąży jesteś ? gdzie ją masz ? ;D haha bo wyglądasz jak na pokazy nie na porodówkę :D chyba dużo ćwiczyłas przed co :) < ps. to tak wiesz nie obraźliwie oczywiście >
No kuzwa Motylek ale ja sie stresowac zaczynam :D dobrze, ze kopniaki czuje, bo bym zwatpila czy w ciazy jestem...
Czy duzo..kurde nie duzo wlasnie, max po 10-15 min w ciagu dnia i to glownie na dupke, trochę brzuch. Ale tez nie dziennie, bo czesto czasu brak. Do tego hula hop, ale tez jak pokrecilam 5 min to byl sukces. Ja generalnie jak widzialam ze dupka opada, to sie mobilizowalan i heja :D ale nie moge napisac, ze dużo to bylo :rolleyes2:

Sabi to Ty masz tak jak ja chyba z przemiana materii , tyle , ze ja to nie ćwiczyłam , bo nie cierpię haha ale miałam wycisk w pracy , tam miałam przysiady cały czas i skłony i wymachy i wszytsko hehe po ciązy będę zmuszona , teraz się rozleniwiłam i robię się kulka xD ale nie mam mocy ruszyć dupki

reklama
Tak przemiana materi blyskawiczna, zawsze sie smialam, ze aby przytyc, to musialabym w ciaze zajsc ;) ani kilograma nie moge normalnie. Ale tez bylam chuda, dlatego zaczelam cwiczyc, aby troche miesni nabrac i jakos wygladac :D

Do góry