reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja też jak już to pije tego leszka, inne są za słodkie. Mam karmi w lodówce, ale pewnie długo będzie stało, bo to absolutnie nie mój smak w tej ciąży.
Dziś udało mi się znaleźć fotelik z bazą recaro, jeszcze na gwarancji. Nasz sprzedalismy, bo miał być niepotrzebny. Niby wcześnie, ale M też uznał, że to będzie dobry zakup.

Kruszka ja tez dzisiaj zrobilam „poważniejszy” zakup :D kupilam taki leżaczek, kosztował majątek ale jest porządny i był na dobrej promocji. Ostatnio mialam koszmar, ze leżaczka nie mialam i nie było gdzie dziecka odłożyć :D Uznaliśmy, że przez pierwsze pol roku nie robimy pokoiku dla małego, bo bedzie spał u nas wiec odpadają nam meble itp ;) chociaz mezus juz ględzi, ze dopiero po wakacjach cos bedziemy kupować. A ja sie powstrzymać nie moge :D

reklama
A ja chyba powoli zacznę się rozglądać za leżaczkiem lub huśtawką. Z młodym miałam kiepski leżaczek, a teraz będę pewnie używać więcej, żeby zwolnić czasem ręce dla starszego, więc musi dobrze trzymać główkę i mały kręgosłupek. Marzy mi się coś wypasionego ;) Myślałam o nowym, ale dla jednego dziecka to już trochę szkoda kasy, może akurat trafi się coś fajnego na grupie sprzedażowej na Facebooku, kiedyś trafiłam matę edukacyjną za grosze. Tylko miejsca w domu brak na takie przechowywanie :/

Ja chyba kupie taki lezaczek :) ale jeszcze caly czas sie zastanawiam
4f1c07f94be29e9db6201108899c.jpeg

Załączniki

• 4f1c07f94be29e9db6201108899c.jpeg
    4f1c07f94be29e9db6201108899c.jpeg
    39,7 KB · Wyświetleń: 346
Dziewczyny ratunku!!!
W sobote w szpitalu przy tej akcji sciagali mi duzo krwi do badan z prawej reki...maam taki bol w niej ze chyba ja zaraz urweee!!! Co mam zrobic? Czuje jak mnie zyly bola od lokcia po koniuszki palcow... bol taki ze zwariowac mozna.. a nadgarstkiem w ogole ruszac nie moge!! Macie jakis sposob..?

Dziewczyny ratunku!!!
W sobote w szpitalu przy tej akcji sciagali mi duzo krwi do badan z prawej reki...maam taki bol w niej ze chyba ja zaraz urweee!!! Co mam zrobic? Czuje jak mnie zyly bola od lokcia po koniuszki palcow... bol taki ze zwariowac mozna.. a nadgarstkiem w ogole ruszac nie moge!! Macie jakis sposob..?

Masz jakieś mrożonki w zamrażarce? Jeśli tak to obwiń w jakaś szmatkę/ ręcznik i chłódz rękę.
Możesz również delikatnie ją masować. I ćwicz : zaciskaj piąstkę i puszczaj. Będzie bolało ale powoli przejdzie. Tak samo możesz również robić sobie masaże wodne.

Masz jakieś mrożonki w zamrażarce? Jeśli tak to obwiń w jakaś szmatkę/ ręcznik i chłódz rękę.
Możesz również delikatnie ją masować. I ćwicz : zaciskaj piąstkę i puszczaj. Będzie bolało ale powoli przejdzie. Tak samo możesz również robić sobie masaże wodne.
Robie masciami chlodzacymi, mrozilam ja..masaze.. kuzwa nic nie pomaga.. w nocy spie z boku na bok.. bo mnie tak boli... najcheteniej bym ja wyrwala! Za kazdym razem bolalo no ale to juz przesada!!

reklama
Dziewczyny jak dotykacie sobie piersi to czujecie też jakby w środku zgrubienia?? Ja nigdy nic nie wyczułam a teraz jakby guzki w środku zastanawiam się czy to gruczoły czy coś złego..

Do góry