reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja też jak już to pije tego leszka, inne są za słodkie. Mam karmi w lodówce, ale pewnie długo będzie stało, bo to absolutnie nie mój smak w tej ciąży.
Dziś udało mi się znaleźć fotelik z bazą recaro, jeszcze na gwarancji. Nasz sprzedalismy, bo miał być niepotrzebny. Niby wcześnie, ale M też uznał, że to będzie dobry zakup.

Kruszka ja tez dzisiaj zrobilam „poważniejszy” zakup :D kupilam taki leżaczek, kosztował majątek ale jest porządny i był na dobrej promocji. Ostatnio mialam koszmar, ze leżaczka nie mialam i nie było gdzie dziecka odłożyć :D Uznaliśmy, że przez pierwsze pol roku nie robimy pokoiku dla małego, bo bedzie spał u nas wiec odpadają nam meble itp ;) chociaz mezus juz ględzi, ze dopiero po wakacjach cos bedziemy kupować. A ja sie powstrzymać nie moge :D

reklama
A ja chyba powoli zacznę się rozglądać za leżaczkiem lub huśtawką. Z młodym miałam kiepski leżaczek, a teraz będę pewnie używać więcej, żeby zwolnić czasem ręce dla starszego, więc musi dobrze trzymać główkę i mały kręgosłupek. Marzy mi się coś wypasionego ;) Myślałam o nowym, ale dla jednego dziecka to już trochę szkoda kasy, może akurat trafi się coś fajnego na grupie sprzedażowej na Facebooku, kiedyś trafiłam matę edukacyjną za grosze. Tylko miejsca w domu brak na takie przechowywanie :/

Ja chyba kupie taki lezaczek :) ale jeszcze caly czas sie zastanawiam
4f1c07f94be29e9db6201108899c.jpeg

Załączniki

• 4f1c07f94be29e9db6201108899c.jpeg
    4f1c07f94be29e9db6201108899c.jpeg
    39,7 KB · Wyświetleń: 348
Dziewczyny ratunku!!!
W sobote w szpitalu przy tej akcji sciagali mi duzo krwi do badan z prawej reki...maam taki bol w niej ze chyba ja zaraz urweee!!! Co mam zrobic? Czuje jak mnie zyly bola od lokcia po koniuszki palcow... bol taki ze zwariowac mozna.. a nadgarstkiem w ogole ruszac nie moge!! Macie jakis sposob..?

Dziewczyny ratunku!!!
W sobote w szpitalu przy tej akcji sciagali mi duzo krwi do badan z prawej reki...maam taki bol w niej ze chyba ja zaraz urweee!!! Co mam zrobic? Czuje jak mnie zyly bola od lokcia po koniuszki palcow... bol taki ze zwariowac mozna.. a nadgarstkiem w ogole ruszac nie moge!! Macie jakis sposob..?

Masz jakieś mrożonki w zamrażarce? Jeśli tak to obwiń w jakaś szmatkę/ ręcznik i chłódz rękę.
Możesz również delikatnie ją masować. I ćwicz : zaciskaj piąstkę i puszczaj. Będzie bolało ale powoli przejdzie. Tak samo możesz również robić sobie masaże wodne.

Masz jakieś mrożonki w zamrażarce? Jeśli tak to obwiń w jakaś szmatkę/ ręcznik i chłódz rękę.
Możesz również delikatnie ją masować. I ćwicz : zaciskaj piąstkę i puszczaj. Będzie bolało ale powoli przejdzie. Tak samo możesz również robić sobie masaże wodne.
Robie masciami chlodzacymi, mrozilam ja..masaze.. kuzwa nic nie pomaga.. w nocy spie z boku na bok.. bo mnie tak boli... najcheteniej bym ja wyrwala! Za kazdym razem bolalo no ale to juz przesada!!

reklama
Dziewczyny jak dotykacie sobie piersi to czujecie też jakby w środku zgrubienia?? Ja nigdy nic nie wyczułam a teraz jakby guzki w środku zastanawiam się czy to gruczoły czy coś złego..

Do góry