reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Ja właśnie nie chce używanego a nowe drogie jak cholera. W ogóle te zabawki dla dzieci są drogie :D
Ja akurat mam pewniaków bo mąż kuzynki kupił na porodowce i mały miał go chwilkę do łóżeczka bo kolejne nice juz spal z mama więc nie ma sensu żebym kupowała nowy [emoji4]

Dagaa ponoć tak tylko ze trzeba miec od razu w szpitalu jak się dostanie bobasa [emoji4]

Zamawialyscie kiedyś z tej stronki coś jak ali ale inne JOOM

Cześć Dziewczyny, jestem tutaj nowa i jeśli nie macie nic przeciwko chciałabym do Was dołączyć:). Jestem obecnie w 16 tygodniu ciąży i to moja pierwsza ciąża. Wczoraj na wizycie u ginekologa prowadzącego odebrałam wyniki testu podwójnego. W związku z tym mam do Was takie pytanie, mianowicie prawdopodobieństwo trisomii 21 po skorygowaniu wynosi u mnie 1:1619. Genetyk wykonujący badanie w przypadku tzw. ryzyka pośredniego, czyli wyższego niż 1:2500 zalecił test wolnego płodowego DNA czyli Panoramę. Przyznam, że trochę martwi mnie ta informacja i nie wiem co robić. Z jednej strony wszystkie źródła zalecają wykonywanie dodatkowych badań przy ryzyku większym niż 1:300, z drugiej na moich wynika zamieszczona była taka informacja. Miałyście może do czynienia z podobną sytuacją? Będę wdzięczna za wszystkie informacje. Dodam, że mam 30 lat:) Pozdrawiam Was serdecznie.
Dla wyniku 1:1619 w życiu nie wydałabym kasy na dodatkowe badania, tylko cieszyła się niskim ryzykiem :) Może dołączają taką notkę profilaktycznie każdemu po trzydziestce.

Takie coś właśnie i też idzie 2 mies xD
Screenshot_20180710-133020.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180710-133020.jpg
    Screenshot_20180710-133020.jpg
    66,2 KB · Wyświetleń: 265
Apropo szumisia- co sądzicie? Jak corka byla mała to takich cudów nie było i tetaz sie zastanawiam czy warto? :)
Ja puszczałam mojemu na próbę szumy z aplikacji w telefonie (na tulenie misia i tak był za mały). Nic nie pomagały, upierdliwy był i upierdliwy pozostał :D Więc dla drugiego też raczej odpuszczę Szumisia.

Ja puszczałam mojemu na próbę szumy z aplikacji w telefonie (na tulenie misia i tak był za mały). Nic nie pomagały, upierdliwy był i upierdliwy pozostał :D Więc dla drugiego też raczej odpuszczę Szumisia.
Chyba zrobie tak samo-sprawdze najpierw aplilacje, jak sie sprawdzi, to pomyśle nad szumisiem, ale używanym :)

Apropo szumisia- co sądzicie? Jak corka byla mała to takich cudów nie było i tetaz sie zastanawiam czy warto? :)
U synka przyjaciół i mojego chrzesniaka akurat się sprawdza ale wiem, że są dzieci których to nie rusza. Ten za 279 ma oprócz szumów opcje elektrycznej niani i to też chętnie bym przetestowała, podobno w rossmanie można czasem kupić za 50% ale jeszcze nie trafiłam na taka okazję. W sumie sama lubię szumy w pociągu czy aucie zawsze zasypiałam a do dziś jak ktoś odkurza oko mi leci, może genetycznie obciążone będzie moje dziecko tym zboczeniem [emoji23][emoji23]

reklama
Ja akurat mam pewniaków bo mąż kuzynki kupił na porodowce i mały miał go chwilkę do łóżeczka bo kolejne nice juz spal z mama więc nie ma sensu żebym kupowała nowy [emoji4]

Dagaa ponoć tak tylko ze trzeba miec od razu w szpitalu jak się dostanie bobasa [emoji4]

Zamawialyscie kiedyś z tej stronki coś jak ali ale inne JOOM
Chciałam ostatanio zamówić ale odstraszyło mnie podawanie danych karty (numeru i csv) ja boidupa jestem jeśli o takie rzeczy chodzi. Chętnie też się dowiem czy ktoś zamawiał i jaką ma opinie.

Do góry