reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Nie ma się co martwić wagą, później będziemy zrzucać co zbędne. Chociaż U mnie wagą nadal taka sama, ani drgnela, z czego się cieszę. Ale to też kwestia genetyki i predyspozycji. W pierwszej ciąży brzuch widoczny miałam po 20tygodniu i do porodu miałam +10kg, teraz chyba będzie podobnie bo brzuszka jeszcze nie ma a i wagą stoi.
W sumie w cale się nie martwię, chyba nawet mieszcze się w normach ale zastanawiam się skąd aż tyle, bo kulinarnie aż tak sobie nie dogadzam :D

Ja zawsze robie mascarpone z bitą śmietaną :D bomba kaloryczna, ale uwielbiam :) Choćbym czytała o sobie, naprawde. Też mi sie wydaje, ze psychika odgrywa istorną role :/Haha ja juz prawie 7, chyba ide na rekord :D

Tez uwielbiam <3 obawiam się tylko ze u mnie na wsi nie kupię mascarpone a nie chce mi się nigdzie dalej uderzać ;)

Hej dziewczyny☺ Jest może, któraś z Was z Gdyni albo Gdańska? Mogłybyście polecić specjalistę na USG połówkowe z 3d/4d? Za dwa tygodnie jedziemy na Hel. Moja doktor powiedziała, że przy okazji mogę tam zrobić USG. Podobno tam są nieźle specjaliści. Planujemy popłynąć z Helu do Gdańska na Jarmark i do Gdyni do Akwarium więc może faktycznie przy okazji podglądniemy naszego Kubusia☺
Ja jestem z Gdyni :) I mogę polecić dr Chmielewskiego i dr Letkiewicz, którzy przyjmują na Placu Kaszubskim w Profemina (chyba od 23.07 będą już po urlopie). Ja chodzę do kliniki - Gameta, ale wątpię, że będą tam jakieś wolne terminy. Ogólnie może być ciężko z terminami, przez okresy urlopowe. W Gdańsku niestety nie za bardzo kojarzę speców od usg. Najlepiej dzwonić już teraz, jeśli chcesz się umówić.

Czesc dziewczynki :)
Co do masy, moze faktycznie jogurtowa z dodatkiem zelatyny aby stężała :)

Ja dzis na 16:15 mam wizyte z usg :) juz sie doczekac nie moge ;) jak wariatka poumawialam trzech lekarzy ha ha, ale w koncu ide do babeczki, zobaczymy.

Wczoraj wieczorem cos z M milczelismy, sredni dzien, oby dzis bylo lepiej. Niestety M znowu nie moze byc ze mna na usg, bo jest w Rybniku, moglabym isc w piatek z nim, ale wiecie jak to jest ;) pojdzie ze mna na następną wizyte.
Przytylam 2 kg, ale tego po sobie nie widze, piersi poszly do przodu o dwa rozmiary :eek:

Musze sie wybrac do tesco, mam 5 min, a widzialam, ze fajne ciuszki sa i chyba wyprzedaze aktualnie.

Ja jestem z Gdyni :) I mogę polecić dr Chmielewskiego i dr Letkiewicz, którzy przyjmują na Placu Kaszubskim w Profemina (chyba od 23.07 będą już po urlopie). Ja chodzę do kliniki - Gameta, ale wątpię, że będą tam jakieś wolne terminy. Ogólnie może być ciężko z terminami, przez okresy urlopowe. W Gdańsku niestety nie za bardzo kojarzę speców od usg. Najlepiej dzwonić już teraz, jeśli chcesz się umówić.
Super, zaraz wszystko sprawdzę☺ Dzięki za pomoc☺

reklama
Dostałam właśnie list z wynikiem badania krwi pod kątem zespołu Downa (może pamiętacie, że maluch nie współpracował przy badaniu przezierności). Jestem LOW RISK.
Patrzcie, jaka różnica między ogólnie wyliczonym ryzykiem a ryzykiem bazującym tylko na wieku. Poczułam się staro, a przecież mam „dopiero” 31 lat [emoji23]

IMG_1766.JPG

Załączniki

• IMG_1766.JPG
    IMG_1766.JPG
    266 KB · Wyświetleń: 250
Do góry