reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Laseczki od jakiego rozmiaru kupujecie ciuszki lub używalyscie przy maluchach? Większość piszecie od 60 w górę ale chyba te 50 ileś tam sie przydaje po porodzie? Jestem zielona w tym :(
Wszysto zależy od tego jakiej wielkości będzie Twój dzidziś. Możesz to przewidywać po wielkości dzieci w najbliższej rodzinie. Jak duża byłaś Ty, Twoje rodzeństwo, Twój partner. Czy jesteście drobni czy raczej wysocy. Czy Twój dzidziuś według pomiarów jest w górnych granicach czy dolnych. U mnie w rodzinie rodzą się duże dzieci ok.4kg. Jestem wysoka i moja córa zawsze według pomiarów była duża. Ostatecznie urodziła się z wagą 3880g, 60cm (39tydzień, w terminie pewnie byłoby 4kg ). Nie kupowałam rozmiaru 50 bo wiedziałam, że takiej kruszyny napewno nie urodzę. Wszystko miałam na 62cm. Drugie dziecko zazwyczaj jest większe od poprzedniego więc teraz też będe celować w ten rozmiar.
Dzisiaj mamy wizytę na godzinę 17.00:) Trzymajcie kciuki:)

reklama
Laseczki od jakiego rozmiaru kupujecie ciuszki lub używalyscie przy maluchach? Większość piszecie od 60 w górę ale chyba te 50 ileś tam sie przydaje po porodzie? Jestem zielona w tym :(
Ja glownie skupiam sie na 62. 56 pare sztuk, w raziw czego zawsze mozna szybko po porodzie dokupić. 68 mysle, ze bardziej na wiosne :)

My z mężem wysocy więc ja na 62 kompletowalam wiecej rozmiar 68 jest generalnie od 3 do 6 mscy, każda dziecko rośnie w różnym tempie mój syn jak miał 5mscy to zakładałam mu ciuszki rozmiar 74 bo tak szybko rósł A letnie ciuszki większość miał na rozmiar 80.

Super, dzieki dziewczyny za pomoc :) musze podpytać moja mamę jaka ja sie urodziłam ale ogólnie w rodzinie wszyscy wysocy (powyżej 170cm) wiec z tych 56 to moze zrezygnuje, a najwyzej pod koniec ciazy sie uzupełni jak lekarz wymierzy dzidzie i sie cos zmieni ;)

Cześć dziewczyny
Weekend szybko zleciał, leniwie.
Dzidzi już dawno nie czuję, od kilku dni, chyba się obróciła i nic nie czuję [emoji853]
Dziś muszę skoczyć na zakupy kupić młodej kalosze bo nie ma a u nas zapowiadają deszcze, i jeszcze jakiś prezent poszukać dla siostrzenicy bo w weekend ma urodziny.
Chciałam do Lidla skoczyć bo mam niedaleko ale w sumie nie wiem kto u mnie mieszka i tak ciężko coś wziąć, chyba że te ala dla chłopca bardziej uniwersalne, zobaczymy jak jesZcze coś zastane.
Nie wiem jak u Was ale u mnie ostatnio mega sennie, co usiądę lub się położę to zaraz zasypiam. Wczorajszy dzień straszny, wstałam po 8 zjadłam śniadanie po sie położyłam i kima, stałam po 12, poszliśmy trochę z młoda na plac zabaw, ból głowy mnie zlapal, nie chciał puścić nawet po paracetamolu, dopiero na wieczór przeszło.
Teraz też leżę i już mi się oczy zamykają, musimy się zaraz z młoda ruszyć bo znów dzień w rozsypce a te kalosze musimy kupić.

Agula trzymam kciuki.

Miłego dnia

Mój młody był w 56 cały miesiąc, a wcale nie był kruszynką, bo ważył 3710 (wzrostu nie znam). Ja bym z 56 nie rezygnowała, ciężko trzymać takie dziecko, jak mu nogawki pajaca zwisają na dziesięć centymetrów. Po porodzie nie zawsze ma się kiedy pobiec do sklepu, a warto jeszcze wyprać... Mój w samym szpitalu zużył kilka bodziaków.
Na 56 kilka sztuk body i pajaców, sama podstawa. Żadnych wypasionych zestawów, bo pewnie i tak nie zdąży założyć, chyba że długo ponosi 56 :) Ja bodziaków z krótkim rękawem miałam na ten rozmiar dziesięć (najpierw siedem, potem dokupiliśmy jeszcze trzy, bo nie nadążaliśmy prać). Ale Olek dużo ulewał, więc body zmienialiśmy kilka razy dziennie.

Teraz mam ułatwione zadanie, bo mam już te wszystkie ciuszki na 56 i ewentualne nowe kupię dopiero na 62.

Agulaa 3maj się dzielnie badanie szybko pójdzie gorzej z czekaniem na wynik .
Ale życzę żeby na strachu tylko zostało i wszystko było dobrze

Miłego dnia wszystkim [emoji4]

My z mężem wysocy więc ja na 62 kompletowalam wiecej rozmiar 68 jest generalnie od 3 do 6 mscy, każda dziecko rośnie w różnym tempie mój syn jak miał 5mscy to zakładałam mu ciuszki rozmiar 74 bo tak szybko rósł A letnie ciuszki większość miał na rozmiar 80.
68 to chyba od 6-9 mies, bo 62 jest od 3-6...

Co do wielkosci drugiego dzidziusia, to u mnie bylo odwrotnie, pierwszy syn urodzil sie z waga 3700, a potem kolejno 3200 i 2700 ;) ciekawe co teraz wyskoczy :D

reklama
Co do sennosci, ja juz nie mam, wrecz odwrotnie, caly czas cos kombinuje gdzue tu isc, co robic...ale cos humor mi sie zepsul dzis,M kazal szukac kwater w Szczawnicy, a mi sie nie chce, no foch jakis wewnetrzny mam :/ nie lubie takich dni i te hustawki mnie juz dobijaja.
A co to bedzie jesienia, jak za oknem zrobi sie szaro buro...zwariuje chyba. Nie pamietam zebym w poprzednich ciazach miala takie wahania nastrojow..:/
Moze mi tam rosnie sfochowana ksiezniczka ;) oby jie, bo juz starsza ma zapedy na fochy bez powodu :)

Do góry