reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Mój młody nosi głównie angielską rozmiarówkę opisywaną wiekiem, ale ma też ciuchy z Polski i póki co było mniej więcej tak:
74 - 6-9m
80 - 9-12m
86 - 12-18m

Więc w Anglii wychodziłoby 68 na 3-6m, 62 na 0-3 i 56 na 0-1 :) Jest też rozmiar „first size”, który odpowiada małemu 56, takie 50-56. Takie małe body nosił cały pierwszy miesiąc.

Happy no wlasnie tych angielskich 50-56 miałam sporo od kuzynki bo ona córę urodziła w Angii i twierdzila ze tam za grosze je kupowa biale głównie z embielatem jakims body i pajace. Moj syn jakies dwa-trzy mc w nie wchodził.

Ale ja dzis grzeszę, usmażyłam sobie placki ziemniaczane i jem je z majonezem mmmm... :D a co u Was dzis dobrego?

ALE CHCE MI RACUCHÓW, koniecznie z jabłkami, wracam o 17 do domu i zaczynam robić :D ale dzidzia ma życzenia

Nie rób smaka... Bo na wstawanie z łóżka mam dzis zakaz, więc nie zrobie :(... Mama zabrała mi Mlodego, dostarczyła gołabki. A męzu pracuje dopiero od poludnia jak mnie przywiózł, wiec pewnie szybko nie skończy...

Czesc dziewczyny...
Mam dramat... czuje sie jak kupa.. cala klatka mnie boli.. zle mi sie dycha.. spalam raz w salonie... za chwile bylam w sypialni.. siedzialam w nocy na dworze... ostatecznie zasnelam w salonie... Kam wziol wolne zebym sama nie byla.. chociaz dziewczyny mnie caly czas pilnuja ☺

Poki co nie dochodzi do mnie ze chlopak.. i dalej licze na dziewczynke.. ale jak se przypomne ten horror z soboty.. to w sumie obojetnie... ale niech juz jest koniec listopada.. bo mnie kurwica trzyma poki co...

Jeszcze mam robotnikow od srody... chyba se w łeb sama strzele! (Placz)
Łącze sie w bólu..tez mam takie dni i mniete to denerwuje :/
Czekaj, ale masz corki i chcialas kolejna? Fajnie jak teraz chlopak :)

Nie rób smaka... Bo na wstawanie z łóżka mam dzis zakaz, więc nie zrobie :(... Mama zabrała mi Mlodego, dostarczyła gołabki. A męzu pracuje dopiero od poludnia jak mnie przywiózł, wiec pewnie szybko nie skończy...
Oo gołąbki też bym zjadła, i w sumie wspomniane wyżej placki też.. W sumie zjadłabym cały świat, Boże nie wiem co się ze mną dzieje, muszę się opanować :D

Helo , ja leżę padnięta , wróciłam z Krakowa i nie mam mocy , potem mamy urodziny więc pójdziemy z synkiem na trochę a ajutro od rana sprzątanie [emoji848]
Ubranek narazie nie kupuję może gdzieś dopiero w październiku jak wszytsko będzie dobrze [emoji846]
@Aguu..la super że nie bolało to teraz czekać na wyniki oczywiście dobre wyniki [emoji11][emoji110]
Mnie ostatnio bolą pachwiny i niżej tak jak bym miała jakieś zakwasy jak czasem miałam po rowerze jak mialam nie wygodne siodełko [emoji31]
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty[emoji11][emoji110]

Te zachcianki sa genialne, ja lubię obserwować swój organizm i mam dziwna teorie, że skoro mnie od świeżych warzyw odrzuca to znaczy, że organizm nie chce wiecej witamin - no i faktycznie wyniki krwi mam idealne. Tak samo jak idealna wyszła krzywa cukrowa, a jem teraz słodko, tłusto i niezdrowo :D ale to tylko teoria :D

Ja dziś mam roboty bo robimy ogórki buraczki i dzem ile zrobimy to zrobimy pogoda fajna to można robić [emoji4]
Najadlam się malin i mała hopsia uwielbiam ♡

reklama
Ja mam bardzo dziwne zachcianki...króluja kanapki z szynka/serem i obowiazkowo ketchup lub majonez...jak M widzi ten majonez to juz komentuje ;)
Na slodkie parcia nie mam, ale gumy mietowe musze miec. Albo nagle mi sie tak czegos zachce, ze musze po to leciec do sklepu.

Moja dzis wyjatkowo aktywna, a tak kopie ze ręka mi podskakuje na brzuchu :D

Do góry