reklama
Odnośnie kosmetyków polecam bloga srokao.pl, tam jest mnóstwo analiz produktów dla dzieci i mamy. Ja zawsze jak idę do drogerii to przed zakupem czegoś nowego sprawdzam szybko w telefonie na sroce czy ma dobry skład.U mnie też pierwsze dziecko i to co na pewno kupie przed porodem to wózek, fotelik, łóżeczko, z rzeczy odzieżowych na pewno jakiś kombinezon żeby przetransportować dziecko do domu ze szpitala, kilkanaście bodziaków, pajacyków i zapas pampersów. Nie bardzo wiem w co się zaopatrzyć z rzeczy kosmetycznych..
Co do rozmiarów ja na pewno kupię max 3-4 komplety na 56cm. U nas syn szybko z nich wzrastał, ale z drugiej strony 62 były po urodzeniu sporo za duże. Ja polecam na początek polecam body kopertowe (rozpinane z przodu po całości), zdecydowanie łatwiej się w nie ubiera takiego maluszka i nawet mąż nie miał z nimi żadnego problemu :-) Pajace też najlepiej takie rozpinane do końca obu nóżek (jakby odwrócona litera "Y"). Fajne jest jak mają wywijane rękawki, żeby nie trzeba było zakładać niedrapek, bo dzieci potrafią je bardzo szybko zdejmować.
Ja dzis mam czas odpoczynku :-) W weekend organizowaliśmy przyjęcie z okazji 3 urodzin mojego syna. Przyjechało aż 15 osób, więc przygotowania były dość męczące. Połowa gości zastała na cały weekend. Na szczęście pomogła nam moja mama, bo sama bym nie dała rady.
Wizytę u gina dopiero 19.07. mam nadzieję że wszystko będzie ok i wreszcie poznam płeć.
Aguu..la
Fanka BB :)
Hej.
No i juz po... Poszlo szybko i sprawnie. Zamknęłam oczy jak lekarz igle wbijal... Czy boli? Wg mnie nie. Samo wbicie igly jest nieprzyjemne i tyle... Udalo się pobrac plyn do Fisha. Maz rano dal mi pieniazki z uśmiechem na twarzy i haslem ze moze dowie się w czwartek czy ma się uczyć pleść warkocze... Kochany. Widzial ile mnie to nerwów kosztuje.
Leze... Juz w domu. Nic nie boli. Oby do czwartku...
No i juz po... Poszlo szybko i sprawnie. Zamknęłam oczy jak lekarz igle wbijal... Czy boli? Wg mnie nie. Samo wbicie igly jest nieprzyjemne i tyle... Udalo się pobrac plyn do Fisha. Maz rano dal mi pieniazki z uśmiechem na twarzy i haslem ze moze dowie się w czwartek czy ma się uczyć pleść warkocze... Kochany. Widzial ile mnie to nerwów kosztuje.
Leze... Juz w domu. Nic nie boli. Oby do czwartku...
Aguu..la
Dziękuje za wszystkie kciukasy .
Co do rozmiarów to syn urodzil się 54cm i szczerze to dlugo w 56wchodzil a nawet w 50 bo mialam ich sporo od kuzynki. Tak ze ja 56 jak wszystko bedzie ok kupię napewno kilka szt body krótki rękaw plus pajac zapinany z przodu ewentualnie body dl rekaw i polspiochy. Dresik jakis na wyjścia i kombinezon ten pewnie 62.
Co do kosmetyków lubiłam hippa dla syna i oilatum do kapieli... Ale to bylo dawno...
A my z mezem wysocy ja 176, maz 185 a syn od zawsze niziutko w siatce centylowej tak więc reguly niema...
Co do rozmiarów to syn urodzil się 54cm i szczerze to dlugo w 56wchodzil a nawet w 50 bo mialam ich sporo od kuzynki. Tak ze ja 56 jak wszystko bedzie ok kupię napewno kilka szt body krótki rękaw plus pajac zapinany z przodu ewentualnie body dl rekaw i polspiochy. Dresik jakis na wyjścia i kombinezon ten pewnie 62.
Co do kosmetyków lubiłam hippa dla syna i oilatum do kapieli... Ale to bylo dawno...
A my z mezem wysocy ja 176, maz 185 a syn od zawsze niziutko w siatce centylowej tak więc reguly niema...
Sabi32
Bylam w lidlu, kupilam dwupak bodow na 62-68 i tyle. Spodenek nie bralam, bo bez stopek sa dla mnie niepraktyczne. Poza tym wykupili calosc na 56-62 wiec dupa. Ale tez sie powstrzymuje, musze potwierdzic płeć, bo caly czas z niepewnoscia kupuje
@Aguu..la trzymam kciuki, wszystko bedzie dobrze wsparcie w drugiej polowie najwazniejsze
@Aguu..la trzymam kciuki, wszystko bedzie dobrze wsparcie w drugiej polowie najwazniejsze
anna.24
Aguula super, że juz po i nie bolało ja juz widze siebie odplywajaca na stole, az mi sie przypomniało jak mi znamię w ciazy usuwali i momentalnie zemdlałam dzieki za info odnośnie ciuszków, jak widac chyba nie ma reguły co do wzrostu rodzicow. Ja tez porównania nie mam bo jestem jedynaczką. Czyli zacznę chyba kupować od 56, a najwyzej cos mniejszego moze uda mi sie wyszukać w ciuszkach od przyjaciółki bo ma po rodzeństwie cała gamę
Dagaa11
Ja kupiłam 2 pary spodenek, pajacyk, body z długim i bluze. Wszystko dla dziewczynki, bo kurcze niezbyt uniwersalne te ciuszki. Stwierdzilam, ze ryzykuje [emoji14] a sobiw kupiłam te jegginsy za 45 zł, sa świetne!!! Tylko wychodzą ogromne! Wzielam M, one są jak L.Hej dziewczyny. I jak upolowałyście coś ciekawego w lidlu dla maluszków? Ja się zastanawiam czy jest sens abym jeszcze jechała
Czesc dziewczyny...
Mam dramat... czuje sie jak kupa.. cala klatka mnie boli.. zle mi sie dycha.. spalam raz w salonie... za chwile bylam w sypialni.. siedzialam w nocy na dworze... ostatecznie zasnelam w salonie... Kam wziol wolne zebym sama nie byla.. chociaz dziewczyny mnie caly czas pilnuja ☺
Poki co nie dochodzi do mnie ze chlopak.. i dalej licze na dziewczynke.. ale jak se przypomne ten horror z soboty.. to w sumie obojetnie... ale niech juz jest koniec listopada.. bo mnie kurwica trzyma poki co...
Jeszcze mam robotnikow od srody... chyba se w łeb sama strzele! (Placz)
Mam dramat... czuje sie jak kupa.. cala klatka mnie boli.. zle mi sie dycha.. spalam raz w salonie... za chwile bylam w sypialni.. siedzialam w nocy na dworze... ostatecznie zasnelam w salonie... Kam wziol wolne zebym sama nie byla.. chociaz dziewczyny mnie caly czas pilnuja ☺
Poki co nie dochodzi do mnie ze chlopak.. i dalej licze na dziewczynke.. ale jak se przypomne ten horror z soboty.. to w sumie obojetnie... ale niech juz jest koniec listopada.. bo mnie kurwica trzyma poki co...
Jeszcze mam robotnikow od srody... chyba se w łeb sama strzele! (Placz)
reklama
HappyElephant
Mój młody nosi głównie angielską rozmiarówkę opisywaną wiekiem, ale ma też ciuchy z Polski i póki co było mniej więcej tak:68 to chyba od 6-9 mies, bo 62 jest od 3-6...
74 - 6-9m
80 - 9-12m
86 - 12-18m
Więc w Anglii wychodziłoby 68 na 3-6m, 62 na 0-3 i 56 na 0-1 Jest też rozmiar „first size”, który odpowiada małemu 56, takie 50-56. Takie małe body nosił cały pierwszy miesiąc.