reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny które korzystają z wizyt NFZ jak to jest potrzebuje iść do endokrynologa chodziłam prywatnie do tej pory ale teraz w sumie po co skoro czytam ze kobiety w ciąży mają być przyjęte w ciągu 7 dni no i do tego samego .
Jak to jest w praktyce ? Potrzebuje skierowanie czy cus ?

reklama
Dziewczyny które korzystają z wizyt NFZ jak to jest potrzebuje iść do endokrynologa chodziłam prywatnie do tej pory ale teraz w sumie po co skoro czytam ze kobiety w ciąży mają być przyjęte w ciągu 7 dni no i do tego samego .
Jak to jest w praktyce ? Potrzebuje skierowanie czy cus ?
Ja tam chodze do endo na nfz od kiedy jestem w ciazy. potrzebowalam skierowanie od lekarza na nfz (ja wzielam od ogolnego) i zaswiadczenie od ginekologa o ciazy. Wizyte mialam w ciagu 7dni :)

Ja tam chodze do endo na nfz od kiedy jestem w ciazy. potrzebowalam skierowanie od lekarza na nfz (ja wzielam od ogolnego) i zaswiadczenie od ginekologa o ciazy. Wizyte mialam w ciagu 7dni :)
Hm a jak nie mam tego zaświadczenia o ciąży to co ? Mam kartę ciąży o takie tam nie będzie?
Bo skierowanie sobie wezmę od rodzinnej

@HappyElephant No mój ma proste ale to za mną ja mam długie proste włosy, nie muszę orac się z prostownica;) hmmm... do lekarzy specjalistów to zawsze skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu i tak w ciąży, specjaliści powinni Cię przyjąć w ciągu 7 dni trzeba się powołać na ustawę za życiem.

Kochane wiem że temat wózków przewija się tysiąc razy ale tyle tego było że nie wszystko wiem. Co sądzicie o wózku anex sport? Ktoś miał i poleca? Albo nie poleca no i jeśli tak to czemu? :)
Moja koleżanka ma Anex Sport i ja się w Nim zakochałam, wspaniały, testowalam U niej i gondola duża, amortyzacja, mega wygodny a i spacerowka fajna i wygodna.
Kupię ten lub Bebetto Tito, ale musze zobaczyć w sklepie i sobie porównać.

Moja koleżanka ma Anex Sport i ja się w Nim zakochałam, wspaniały, testowalam U niej i gondola duża, amortyzacja, mega wygodny a i spacerowka fajna i wygodna.
Kupię ten lub Bebetto Tito, ale musze zobaczyć w sklepie i sobie porównać.
Ja kupuje bebetto tito tylko ciekawi mnie czy dostanę w sklepie sam wózek... Bo na nwcie52 albo 3 w 1 :/

Witam sie w sobote :)
M dzis w domu wiec zaraz sie zbieramy na.spacer, bo dzieci sie rozeszly do swoich biologicznych drugich polowek ;)

Juz sie dzis poprzytulalismy i mi dobrze :D obiadu nie gotujemy, bo jeszcze mamy zupkę, wiec dzis we dwoje czas spedzamy bez obowiązków.
Musze te wozeczki obadac w wolnej chwili, bo sama mysle co zakupic, musze liste zrobic :)

A tak w ogóle to skusiliśmy się dziś na jedno uniwersalne ubranko [emoji4] Niby z chłopięcego działu, ale dziewczynka też założy.

Teraz aż do poznania płci nic nie kupuję.

IMG_7609.JPG

Załączniki

• IMG_7609.JPG
    IMG_7609.JPG
    682,2 KB · Wyświetleń: 323
Witam w sobote :) zupke mam z wczoraj, jedynie truskawki przygotuje, mialam upiec placka i na mialam sie skonczylo :D maz za godz wroci z pracy musze go dzis gdzies wyciagnac :) mi przez pare nocy sie sni ze male sie rusza i nie wiem czy w nocy czuje te ruchy :D

reklama
Do góry