reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny które korzystają z wizyt NFZ jak to jest potrzebuje iść do endokrynologa chodziłam prywatnie do tej pory ale teraz w sumie po co skoro czytam ze kobiety w ciąży mają być przyjęte w ciągu 7 dni no i do tego samego .
Jak to jest w praktyce ? Potrzebuje skierowanie czy cus ?

reklama
Dziewczyny które korzystają z wizyt NFZ jak to jest potrzebuje iść do endokrynologa chodziłam prywatnie do tej pory ale teraz w sumie po co skoro czytam ze kobiety w ciąży mają być przyjęte w ciągu 7 dni no i do tego samego .
Jak to jest w praktyce ? Potrzebuje skierowanie czy cus ?
Ja tam chodze do endo na nfz od kiedy jestem w ciazy. potrzebowalam skierowanie od lekarza na nfz (ja wzielam od ogolnego) i zaswiadczenie od ginekologa o ciazy. Wizyte mialam w ciagu 7dni :)

Ja tam chodze do endo na nfz od kiedy jestem w ciazy. potrzebowalam skierowanie od lekarza na nfz (ja wzielam od ogolnego) i zaswiadczenie od ginekologa o ciazy. Wizyte mialam w ciagu 7dni :)
Hm a jak nie mam tego zaświadczenia o ciąży to co ? Mam kartę ciąży o takie tam nie będzie?
Bo skierowanie sobie wezmę od rodzinnej

@HappyElephant No mój ma proste ale to za mną ja mam długie proste włosy, nie muszę orac się z prostownica;) hmmm... do lekarzy specjalistów to zawsze skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu i tak w ciąży, specjaliści powinni Cię przyjąć w ciągu 7 dni trzeba się powołać na ustawę za życiem.

Kochane wiem że temat wózków przewija się tysiąc razy ale tyle tego było że nie wszystko wiem. Co sądzicie o wózku anex sport? Ktoś miał i poleca? Albo nie poleca no i jeśli tak to czemu? :)
Moja koleżanka ma Anex Sport i ja się w Nim zakochałam, wspaniały, testowalam U niej i gondola duża, amortyzacja, mega wygodny a i spacerowka fajna i wygodna.
Kupię ten lub Bebetto Tito, ale musze zobaczyć w sklepie i sobie porównać.

Moja koleżanka ma Anex Sport i ja się w Nim zakochałam, wspaniały, testowalam U niej i gondola duża, amortyzacja, mega wygodny a i spacerowka fajna i wygodna.
Kupię ten lub Bebetto Tito, ale musze zobaczyć w sklepie i sobie porównać.
Ja kupuje bebetto tito tylko ciekawi mnie czy dostanę w sklepie sam wózek... Bo na nwcie52 albo 3 w 1 :/

Witam sie w sobote :)
M dzis w domu wiec zaraz sie zbieramy na.spacer, bo dzieci sie rozeszly do swoich biologicznych drugich polowek ;)

Juz sie dzis poprzytulalismy i mi dobrze :D obiadu nie gotujemy, bo jeszcze mamy zupkę, wiec dzis we dwoje czas spedzamy bez obowiązków.
Musze te wozeczki obadac w wolnej chwili, bo sama mysle co zakupic, musze liste zrobic :)

A tak w ogóle to skusiliśmy się dziś na jedno uniwersalne ubranko [emoji4] Niby z chłopięcego działu, ale dziewczynka też założy.

Teraz aż do poznania płci nic nie kupuję.

IMG_7609.JPG

Załączniki

• IMG_7609.JPG
    IMG_7609.JPG
    682,2 KB · Wyświetleń: 321
Witam w sobote :) zupke mam z wczoraj, jedynie truskawki przygotuje, mialam upiec placka i na mialam sie skonczylo :D maz za godz wroci z pracy musze go dzis gdzies wyciagnac :) mi przez pare nocy sie sni ze male sie rusza i nie wiem czy w nocy czuje te ruchy :D

reklama
Do góry