reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Witam
Ja nie wiem jak wy znajdujecie czas i ciągle coś piszecie na forum , ja cały czas coś i jak raz dziennie zerkne to okazuje się że znowu mam do nadrobienia tyle postów...ehh. To pies, dom, obiad, z córką na balet i tak zlatuje dzień.
My mieszkamy w bloku, mamy małe mieszkanie, salon, sypialnie i pokój córki. Wszystkie pomieszczenia dość małe i zrobimy tak jak z córką, w sypialni będzie kącik z łóżeczkiem dla maleństwa. Tylko jeszcze nie wiem co zrobimy z biurkiem z komputerem i szafka na dokumenty. Musimy też pomyśleć nad szafka na ubranka malucha, oj będzie ciężko. Ale musimy się przemeczyc jeszcze trochę i pójdziemy na swoje, bo w tym roku zaczęliśmy budowę naszego wymarzonego domu.

reklama
@shiran85 z tego co pamietam faktycznie, albo samemu sie trza wymeldowac, a jak kogos to za zgoda. Kupowalam i sprzedawalm 3 mieszkania i zawsze tak bylo.z siostra byl problem bo za granica mieszka a nikt nie mogl w jej imieniu:) od tego czasu mam jej pełnomocnictwo
i to jest właśnie bezsensu, twoje mieszkanie możesz zameldował kogo chcesz, a wymeldowac to już nie. Polityka ta nie drażni. Dlatego powiedziałam że oprócz moich dzieci i siebie w mieszkaniu nikogo nie zamelduje.

Wiem, ze jesli ktos nie mieszka dluzej kak pol roku, to mozna samemu wymeldowac, ale jak to wyglada, to nie wiemJa moge wszystko jesc, prawie..tzn na wszystko mam smak, a co do czasu, to dzis mam go az za duzo...jedtem sama, pada, szaro, zimno i tak z kata w kat laze :/

To ja sie musze dowiedzieć wurzedzie gminy gdzie zameldowana bylsm/jestem.
A nie orientujecie sie czy jak mpj byly ma ograniczone prawa "do wglądu w wychowanie dzieci" to czy moze mi robic jazdy ze sie wyprowadzilam 300 km dalej? Widzenia ma wedlug ustalen ze mną. Tak jest w wyroku

@Sabi32 pada?? Zie..w toruniu slonce i gorac:)
Jasne @shiran85 nikogo nie melduj, nawet rodziny, tzn tej dalszej co potrzebuje tylko gdzies meldunek, tylko problemy z tego:/ mi kuzynka kiedys odmowila meldunku, troche sie zdziwilam, ale miala racje , to tylko problem

Ja wolę z synkiem lepiej mi i jemu. Porostu potrzebujemy tej bliskości bo czas tak szybko ucieka że zaraz będzie dużym chłopcem który będzie stronil od mamy ale rozumiem że może ktoś chcieć inaczej [emoji16]
Ja czasami pozwolę spać córce ale ja wtedy mam.nocke z głowy. Ona się rzuca, zmienia pozycję milion razy i ja wtedy praktycznie nie śpię nonstop. [emoji23]
Jak to jest z tym meldunkiem? Siostra męża nie może wymeldowac bez jego zgody, co więcej musi mu znaleźć mieszkanie.
W małżeństwie to może być problem.. chyba że na świadka jak wygląda sytuacja to wtedy mogą wymeldowac bez jego zgody..

reklama
To ja sie musze dowiedzieć wurzedzie gminy gdzie zameldowana bylsm/jestem.
A nie orientujecie sie czy jak mpj byly ma ograniczone prawa "do wglądu w wychowanie dzieci" to czy moze mi robic jazdy ze sie wyprowadzilam 300 km dalej? Widzenia ma wedlug ustalen ze mną. Tak jest w wyroku
Raczej jakbys sie wyprowadzała do innego kraju to moze robic problem. A jak w kraju to raczej nie ma nic do gatki. A tak zapytam z ciekawosci bo sama wynajmuje ile placisz za wynajem domu?

Do góry