reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Najprostsze rozwiązanie to mała sypialnia :D U nas młody wyrósł z dostawki i MUSIAŁ iść do siebie, bo pełnowymiarowe łóżeczko zwyczajnie się u nas nie zmieściło. Teraz po przemeblowaniu jeszcze gorzej, bo to tylko 10m2, a mamy szafę, łóżko i malutkie biureczko z komputerem (mąż pracuje czasem z domu, a to jedyne miejsce, gdzie może zamknąć się przed hałasem).

Olek czasem z nami śpi, ale to na zasadzie, że budzi się na karmienie, karmię w łóżku i tak go zostawiamy. Coraz rzadziej na szczęście. Nie ma opcji, żeby dziecko się z nami kładło.
Mam tak wlasnie i dlatego planuje dostawkę. Rozumiem, ze polecasz? [emoji6]

reklama
Faktycznie taki niestabilny grunt, zaraz dzieciatko ma sie pojawic a planow konkretnych brak, ale zoatac samemu z trojka, to cięzko... Zycze zeby do grudnia sie wszystko ustabilizowalo [emoji4]
Właśnie o to chodzi. Bo albo zostajemy na tylku albo sie przenosimy. Mamy czas na wyprowadzke tylko przez wakacje bo chlopaki musza isc do szkoły od września. Pierwszy raz w życiu jestem w kropce[emoji23] tzn damy rade wszędzie bo lewi nie jestesmy ale trzeba dzialac[emoji23]

@MamaXTrzy ja Ci juz mówiłam, wracaj do Gliwic ;)

Kurde..powiedz cos dzieciom, to juz wszyscy wiedzieć będą ;) dzwoni znajoma, mama od najlepszej przyjacolki od mojej cory z gratulacjami :D Jula oczywiscie powiedziala ;) czego innego moglam sie spodziewać. Moja mama dowiedziala sie dzis, tym samym chyba juz wszyscy wiedzą :D

Właśnie o to chodzi. Bo albo zostajemy na tylku albo sie przenosimy. Mamy czas na wyprowadzke tylko przez wakacje bo chlopaki musza isc do szkoły od września. Pierwszy raz w życiu jestem w kropce[emoji23] tzn damy rade wszędzie bo lewi nie jestesmy ale trzeba dzialac[emoji23]
Wlasnie. Trzeba dzialac ;) zrobic plusy i minusy kazdej z opcjo i podejmowac decyzje [emoji4]

@MamaXTrzy ja Ci juz mówiłam, wracaj do Gliwic ;)

Kurde..powiedz cos dzieciom, to juz wszyscy wiedzieć będą ;) dzwoni znajoma, mama od najlepszej przyjacolki od mojej cory z gratulacjami :D Jula oczywiscie powiedziala ;) czego innego moglam sie spodziewać. Moja mama dowiedziala sie dzis, tym samym chyba juz wszyscy wiedzą :D
Niby taki plan jest bo Mezu i prace już ma nagrana. Ale znow wynajem wchodzi w grę , załatwianie szkoly, jak wyglada sytuacja z karta NFZ? Na dolnymslasku tego nie ma. Do szkoly nie byloby problemu zapisac? Zalezo by mi na sportowej klasie. Wiesz to ogromna zmiana w życiu, po prostu się boje[emoji23] mimo ze Mezu zaradny bardzo, stara sir zeby jak najwięcej kasy zarobić i w ogóle. Wiesz jak to w ciazy[emoji23] strach i przerażenie[emoji23]

U mnie tez tak bylo, mamy w szkole sie mnie na zakonczeniu pytaly czy juz znam plec bo pytaly juz Sebastiana [emoji23]

Niby taki plan jest bo Mezu i prace już ma nagrana. Ale znow wynajem wchodzi w grę , załatwianie szkoly, jak wyglada sytuacja z karta NFZ? Na dolnymslasku tego nie ma. Do szkoly nie byloby problemu zapisac? Zalezo by mi na sportowej klasie. Wiesz to ogromna zmiana w życiu, po prostu się boje[emoji23] mimo ze Mezu zaradny bardzo, stara sir zeby jak najwięcej kasy zarobić i w ogóle. Wiesz jak to w ciazy[emoji23] strach i przerażenie[emoji23]

U mnie tez tak bylo, mamy w szkole sie mnie na zakonczeniu pytaly czy juz znam plec bo pytaly juz Sebastiana [emoji23]
Hehe dzieciaczki to gaduly, a poza tym po prostu sie cieszą. Musicie przekalkulować, place w pracy, mowilas ze macie okazje tutaj na mieszkanie, to znow w druga strone plus. A organizacyjne sprawy? Obrotna babka jestes, to wszystko byś ogarnela [emoji4][emoji6]

Kochana karte wyrobisz w 10 min, jest potrzebna. Do szkoly zapiszesz bez problemu, sportowa to z pilka zwiazana? Bedzie na sikorniku, a w sumie juz jest.
Moj trenuje w GKS Piast S.A , oni maja klasy sportowe. Trenuja od rocznika 2010 w górę.

reklama
Hehe dzieciaczki to gaduly, a poza tym po prostu sie cieszą. Musicie przekalkulować, place w pracy, mowilas ze macie okazje tutaj na mieszkanie, to znow w druga strone plus. A organizacyjne sprawy? Obrotna babka jestes, to wszystko byś ogarnela [emoji4][emoji6]
Właśnie to wiem ze ogarnelisbysmy wszystko bo ja człowiek orkiestra [emoji23] najgorzej ze ja nie mam meldunku bo bylam zameldowana u bylego meza a z tego co wiem to mnie wymeldowali, meza matka tez Go wymeldowala bo siostrze chate przepisala [emoji53] nasze dziecko tez bylo by bez meldunku. Wczoraj sie tym sestresowalam [emoji23]

Do góry