reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Najprostsze rozwiązanie to mała sypialnia :D U nas młody wyrósł z dostawki i MUSIAŁ iść do siebie, bo pełnowymiarowe łóżeczko zwyczajnie się u nas nie zmieściło. Teraz po przemeblowaniu jeszcze gorzej, bo to tylko 10m2, a mamy szafę, łóżko i malutkie biureczko z komputerem (mąż pracuje czasem z domu, a to jedyne miejsce, gdzie może zamknąć się przed hałasem).

Olek czasem z nami śpi, ale to na zasadzie, że budzi się na karmienie, karmię w łóżku i tak go zostawiamy. Coraz rzadziej na szczęście. Nie ma opcji, żeby dziecko się z nami kładło.
Mam tak wlasnie i dlatego planuje dostawkę. Rozumiem, ze polecasz? [emoji6]

reklama
Faktycznie taki niestabilny grunt, zaraz dzieciatko ma sie pojawic a planow konkretnych brak, ale zoatac samemu z trojka, to cięzko... Zycze zeby do grudnia sie wszystko ustabilizowalo [emoji4]
Właśnie o to chodzi. Bo albo zostajemy na tylku albo sie przenosimy. Mamy czas na wyprowadzke tylko przez wakacje bo chlopaki musza isc do szkoły od września. Pierwszy raz w życiu jestem w kropce[emoji23] tzn damy rade wszędzie bo lewi nie jestesmy ale trzeba dzialac[emoji23]

@MamaXTrzy ja Ci juz mówiłam, wracaj do Gliwic ;)

Kurde..powiedz cos dzieciom, to juz wszyscy wiedzieć będą ;) dzwoni znajoma, mama od najlepszej przyjacolki od mojej cory z gratulacjami :D Jula oczywiscie powiedziala ;) czego innego moglam sie spodziewać. Moja mama dowiedziala sie dzis, tym samym chyba juz wszyscy wiedzą :D

Właśnie o to chodzi. Bo albo zostajemy na tylku albo sie przenosimy. Mamy czas na wyprowadzke tylko przez wakacje bo chlopaki musza isc do szkoły od września. Pierwszy raz w życiu jestem w kropce[emoji23] tzn damy rade wszędzie bo lewi nie jestesmy ale trzeba dzialac[emoji23]
Wlasnie. Trzeba dzialac ;) zrobic plusy i minusy kazdej z opcjo i podejmowac decyzje [emoji4]

@MamaXTrzy ja Ci juz mówiłam, wracaj do Gliwic ;)

Kurde..powiedz cos dzieciom, to juz wszyscy wiedzieć będą ;) dzwoni znajoma, mama od najlepszej przyjacolki od mojej cory z gratulacjami :D Jula oczywiscie powiedziala ;) czego innego moglam sie spodziewać. Moja mama dowiedziala sie dzis, tym samym chyba juz wszyscy wiedzą :D
Niby taki plan jest bo Mezu i prace już ma nagrana. Ale znow wynajem wchodzi w grę , załatwianie szkoly, jak wyglada sytuacja z karta NFZ? Na dolnymslasku tego nie ma. Do szkoly nie byloby problemu zapisac? Zalezo by mi na sportowej klasie. Wiesz to ogromna zmiana w życiu, po prostu się boje[emoji23] mimo ze Mezu zaradny bardzo, stara sir zeby jak najwięcej kasy zarobić i w ogóle. Wiesz jak to w ciazy[emoji23] strach i przerażenie[emoji23]

U mnie tez tak bylo, mamy w szkole sie mnie na zakonczeniu pytaly czy juz znam plec bo pytaly juz Sebastiana [emoji23]

Niby taki plan jest bo Mezu i prace już ma nagrana. Ale znow wynajem wchodzi w grę , załatwianie szkoly, jak wyglada sytuacja z karta NFZ? Na dolnymslasku tego nie ma. Do szkoly nie byloby problemu zapisac? Zalezo by mi na sportowej klasie. Wiesz to ogromna zmiana w życiu, po prostu się boje[emoji23] mimo ze Mezu zaradny bardzo, stara sir zeby jak najwięcej kasy zarobić i w ogóle. Wiesz jak to w ciazy[emoji23] strach i przerażenie[emoji23]

U mnie tez tak bylo, mamy w szkole sie mnie na zakonczeniu pytaly czy juz znam plec bo pytaly juz Sebastiana [emoji23]
Hehe dzieciaczki to gaduly, a poza tym po prostu sie cieszą. Musicie przekalkulować, place w pracy, mowilas ze macie okazje tutaj na mieszkanie, to znow w druga strone plus. A organizacyjne sprawy? Obrotna babka jestes, to wszystko byś ogarnela [emoji4][emoji6]

Kochana karte wyrobisz w 10 min, jest potrzebna. Do szkoly zapiszesz bez problemu, sportowa to z pilka zwiazana? Bedzie na sikorniku, a w sumie juz jest.
Moj trenuje w GKS Piast S.A , oni maja klasy sportowe. Trenuja od rocznika 2010 w górę.

reklama
Hehe dzieciaczki to gaduly, a poza tym po prostu sie cieszą. Musicie przekalkulować, place w pracy, mowilas ze macie okazje tutaj na mieszkanie, to znow w druga strone plus. A organizacyjne sprawy? Obrotna babka jestes, to wszystko byś ogarnela [emoji4][emoji6]
Właśnie to wiem ze ogarnelisbysmy wszystko bo ja człowiek orkiestra [emoji23] najgorzej ze ja nie mam meldunku bo bylam zameldowana u bylego meza a z tego co wiem to mnie wymeldowali, meza matka tez Go wymeldowala bo siostrze chate przepisala [emoji53] nasze dziecko tez bylo by bez meldunku. Wczoraj sie tym sestresowalam [emoji23]

Do góry