reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Hej dziewczeta
Jak u was samopoczucie dzisiaj? Ja w dzien jestem zmeczona a w nocy wrazen szukam. Nie moge spac. W piatek mam 15 tc.
MNie z końcem pierwszego trymestru przeszła senność w ciągu dnia. Teraz akurat pojadlam i coś się sennie zrobiło ale niedługo muszę po core do przedszkola lecieć.
Na wieczór senna i o 22 już zasypiam [emoji4]

A ja właśnie gotuje pieczarkowa, któraś z Was pisała że robiła i też mnie wzięło [emoji1]

W poniedziałek wysłałam L4 do firmy, która mnie zatrudnia, dziś dostałaś SMS ze doszło. I zadzwoniłam do opiekuna , tej firmy, babka mi przekazała że jak mam umowe do końca tego roku to oni jej by nie rozwiazali ale wszytko zależy od firmy, dla której pracowałam. Oby się zgodzili, w sumie nie ponoszą żadnych kosztów za mnie. Więc czekam na jakiekolwiek info z ich strony. Narazie cieszę się wolnym [emoji4]

Ja mam jutro USG i lekarza. Prawie po ścianach chodzę. Wmawiam sobie, że wszystko jest i będzie dobrze niestety nie pomaga. Jeszcze mnie w pracy wkurzają :mad: A ja nie mogę się skupić. Mam ochotę to wszystko rzucić i wyjść. Jeszcze sobie założyłam że pociągnę 2 miesiące. Do połowy sierpnia najpóźniej, bo wizyty mam zawsze w połowie miesiąca. Ale już wymiękam. Po pracy jestem jak kapeć :(

Dziewczyny u mnie ciezko... Wrocilam z labo, pozarłam sie z moim i zaczęłam plamić. Lekarz kazał wziac na raz 2 duohastony, pozniej powtorzyc. Mam lezec i obserwowac. Jak nie przejdzie do wieczora to na szpital :( dzieki Bogu mam ten detektor i wiem, ze serce bije...
Lekar powiedzial, ze mozliwe ze ze stresu, płaczu czy coś pekło mi jakies naczynko i stąd ta krew...
Trzymam kciuki zeby przeszlo! Odpoczywaj [emoji4]

Dziewczyny u mnie ciezko... Wrocilam z labo, pozarłam sie z moim i zaczęłam plamić. Lekarz kazał wziac na raz 2 duohastony, pozniej powtorzyc. Mam lezec i obserwowac. Jak nie przejdzie do wieczora to na szpital :( dzieki Bogu mam ten detektor i wiem, ze serce bije...
Lekar powiedzial, ze mozliwe ze ze stresu, płaczu czy coś pekło mi jakies naczynko i stąd ta krew...
Odpoczywaj. Wszystko będzie dobrze :)

Dziewczyny na l4 pytanie do Was [emoji4]
Jak dostaje sie zwolnienie np. W polowie miesiaca, to jak to jest pozniej z ich wpływaniem na konto? Wyrownanie do drugiej polowy a potem juz cyklicznie na poczatku msca?

Dziewczyny na l4 pytanie do Was [emoji4]
Jak dostaje sie zwolnienie np. W polowie miesiaca, to jak to jest pozniej z ich wpływaniem na konto? Wyrownanie do drugiej polowy a potem juz cyklicznie na poczatku msca?
Nie wiem jak przy umowie o pracę
Ja mam zlecenie, i mi powiedzieli że chorobowe nie idzie w tym dniu co wypłata tylko jest opóźnione na koniec miesiąca. Także najbliższa moja wypłata za 1.5 miesiąca

Odpoczywaj. Wszystko będzie dobrze :)
Wrzuć na luz teraz ważna jesteś ty i dzidzia. A faceci jak to oni są najmądrzejsi mój też mnie często wkurza powtarzam sobie że chce urodzić zdrowe dziecko a z moim mezulkiem policze się po porodzie. Hehehe i obydwoje się z tego później śmiejemy. Do facetów później dochodzi to że jesteśmy w ciazy i potrzebujemy spokoju wyciszenia i opieki. [emoji6][emoji6]

Nie wiem jak przy umowie o pracę
Ja mam zlecenie, i mi powiedzieli że chorobowe nie idzie w tym dniu co wypłata tylko jest opóźnione na koniec miesiąca. Także najbliższa moja wypłata za 1.5 miesiąca
Jeśli masz umowę o pracę wypłacaja Ci całość ponieważ masz płacone 100 % placa ci to co przerobilas i za zwolnienie. Czyli jak masz 10 wyplate to ci wyplaca odrazu calosc przynajmniej ja tak mialam.

reklama
Do góry