reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

W sobotę byłam na zakupach i też jak stałam dłużej w kolejce zaczynało mi się robić słabo, zrzucilam winę na duchote bo było przed burza, w jednym sklepie nawet zaczęłam się wachlowac karta ciąży bo po brzuchu nic nie widać a nie miałam odwagi poprosić aby mnie przepuszczono w kolejce [emoji14]
Niestety w naszym kraju nawet jak zaczniesz mdlec w kolejce z 8miesięcznym brzuchem, to mała szansa, że ktoś Cie przepuści [emoji14]

reklama
@Dagaa11 ja bym powiedziala lekarzowi, ja w upaly caly dzien aktywna i tak nie czuje, nie mam pojecia od czego mozesz tak miec. Czasem tak czuje na poczatku zasypiania, jak mam katar, ale jak dzialam to nie. @Kruszka no to Cie zalatwili z ta reka:/ ja kiedys mialam bole w nadgarstu i ortopeda mnie skierowal na zabieg nacinania pochewek sciegnistych bo powiedział ze mam zapalenie o_O dobrze ze zabieg mialam na za rok to zdazylo przejsc;) a potem ponoc do konca zycia ruchomosc nie ta, w razie czego wiesz, jeszcze inny lekarz bo niektorzy to nieogary sa...mam nadzieje ze Ci szybko przejdzie no i tez zapytam jezdzisz na rowerze? Zazdro ja sobie odpuscilam a kooocham rower:)

Ale szalowe macie te sny:D ja mam od 4 dni te same sny:/ ze maz mnie zostawia ale tak przeplata sie jego twarz z moim bylym , sama nie wiem kto mi sie sni do konca, czasem byly stoi obok, a że mnie fredzel zostawil dla innej to pewnie jakies obawy wracaja czy cos, teraz ciaza to moze jakos mi sie udziela w podswiadomosci:D ale moj M jest cudowny, kocha mnie i dzidzie i jest extra:)

Powodzenia na wizytach dzis!:*

Kruszka jezdzisz na rowerze?
Od kilku tygodni nie, bo było mega gorąco no i pracowałam. Ale chciałam jeszcze pojeździć zanim brzuchol będzie bardzo widoczny. Na majówkę byliśmy w Świeradowie, ale robiliśmy łatwe trasy i głównie z górki.
Rób ciepłe okłady. Nie gorace ale ciepłe dla rozluźnienia. Bo jak nerw podrazniony to trzeba rozluźnić. Dokładnie gdzie Cie boli? Nerw lokciowy??
Zaznaczyłam na zdjęciu. Wklucie było w zdjęciu lokciowym. Ból jest przy próbie wyprostowania reki, jak coś próbuje podnieść, do spania układam ja inaczej. No i przy chodzeniu trzymam ja przy sobie, nie ma mowy by wisiała swobodnie jak srawa.

Załączniki

• received_1552205231568766.jpeg
    received_1552205231568766.jpeg
    70,8 KB · Wyświetleń: 66
Kurcze a ja dalej kwitne w pracy i czekam na rozmowę z szefem, a on jak nie telekonferencje, to spotkania, to co innego. Wyjdzie że wogole mnie nie przyjmie. Pisałam mu że muszę z nim porozmawiać a on że daj znać i tak już od 3 godZin.

A lekarz mi na ostatniej wizycie powiedział że zero współżycia, że dopiero po 12 tc. A dIs mi mówi że nadal nic nie wolno. Chyba dopiero kurde po pologu, skoro ciągle nic. Nie wiem czemu tak...

Mnie lekarz powiedzial ze nie powinnam jezdzic na rowerze o_O.
A nowy fajniusi sprzet nam męża na wiosne zakupil... I moj swoi i się kurzy :(.

Od kilku tygodni nie, bo było mega gorąco no i pracowałam. Ale chciałam jeszcze pojeździć zanim brzuchol będzie bardzo widoczny. Na majówkę byliśmy w Świeradowie, ale robiliśmy łatwe trasy i głównie z górki.

Zaznaczyłam na zdjęciu. Wklucie było w zdjęciu lokciowym. Ból jest przy próbie wyprostowania reki, jak coś próbuje podnieść, do spania układam ja inaczej. No i przy chodzeniu trzymam ja przy sobie, nie ma mowy by wisiała swobodnie jak srawa.
To bardziej promieniowy. Rob takie ćwiczenia jak na zdjeciach. Musisz odginac tak reke do gory i do tylu. Moze na poczatku boleć ale przytrzymaj dwie, trzy sekundy, opuść rękę i powtórz 8 razy na początek, jak Cie będzie mniej bolalo to 10 razy. Staraj sie do wyprostu
IMG_20180611_130905.jpg
IMG_20180611_130933.jpg

Załączniki

• IMG_20180611_130905.jpg
    IMG_20180611_130905.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 339
  • IMG_20180611_130933.jpg
    IMG_20180611_130933.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 335
reklama
Mnie lekarz powiedzial ze nie powinnam jezdzic na rowerze o_O.
A nowy fajniusi sprzet nam męża na wiosne zakupil... I moj swoi i się kurzy :(.
Agula ja swojego nie pytam, bo to samo by powiedział. Jeżdżę spokojnie, bez skoków tętna, tyle tylko by się poruszać. No i wybieram trasy gładkie, nie ulice tylko ścieżki, by wyeliminować ryzyko wypadku. Kiedyś jak wsiadłem na rower to spędziłam ile tchu w piersiach, aż ręce nie dawały rady :D Teraz tęsknię i mam ochotę już wyskoczyć na małe rundke
To bardziej promieniowy. Rob takie ćwiczenia jak na zdjeciach. Musisz odginac tak reke do gory i do tylu. Moze na poczatku boleć ale przytrzymaj dwie, trzy sekundy, opuść rękę i powtórz 8 razy na początek, jak Cie będzie mniej bolalo to 10 razy. Staraj sie do wyprostuZobacz załącznik 866268Zobacz załącznik 866269
Ajc już czuje ten ból...... Dziękuję spróbuje oczywiście. Rozumiem, że to Ty na tych zdjęciach?

Do góry