reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Czesc dziewczyny ! :-)
Ja dzis w dobrym humorku i pelna energii :D od kilku dni sie duzo lepiej czuje juz nie mam mdlosci (oby nie wrocily) i energii dostalam mam ochote na spacerki zakupy i wszystko bo wczesniej nie mialam sily wysciubic nosa za drzwi i kazde wyjscie bylo meczarnia. Wiec dzis biore sie za generalne porzadki bo w puerwszym trymestrze zaniedbalam troche dom. A pozniej lece na zakupy :)
Trzymam kciuki za wizyty :)

reklama
Hej dziewczyny:biggrin2:.
My dzisiaj zostaliśmy jeszcze w domu w górach. Takie wagary jednodniowe zrobilismy Mlodemu od szkoly, bo mamy troche spraw do pozałatwiania.

Kciukasy za wizyty dzisiaj :laugh2:!

Co do snów to mnie dzisiaj się snilo ze bylam na wizycie. Lekarz mnie badał. Nic nie mowil az wkoncu orzekl ze niema juz ciazy. Jutro musi Pani wracac do pracy... Ehhh przerazona o 5 rano wstalam oblana zimnymi potami ;).

A jezeli chodzi o seksik to u nas przez moje plamienia mieliśmy dluzszy czas abstynencje. Ale od kilku dni juz nie plamie... Uffff :-) :) więc wczoraj przytulanko fajowe bylo :-p.

Milego dzionka :tak:!

Cześć ja już po wizycie
Wyniki w porządku, jedynie przy różyczce chyba wyszły mi przeciwciała, coś ok 200 jednostek, chyba o to chodZi bo lekarz mi nic mówił, ja za dzieciaka pamiętam przechodZiłam różyczkę. Hemoglobina lekko niska. Dobrze że cukier na czczo w porządku bo się już bałam.
Dostałam skierowanie na usg polowkowe i mam JE początkiem sierpnia.
Dostałam też zwolnienie na 3 tygodnie. Właśnie do pracy zajechałam ale muszę poczekać bo szef ma ważna rozmowę.
Ciekawe jak to przyjmie. Potem lecę do kadr zanieść zwolnienie.

Kciuki za wizyty

Trzymam kciuki za rozmowe z szefem :tak:!

Witam wszystkich :)
Leżę sobie dzisiaj na pierwszym dniu wolnym on pracy od kiedy jestem w ciąży (12t) i tak sobie przeglądam forum z ciekawości :)
Ogólnie to chyba jak większość ciągle chce mi się spać i jestem zdekoncentrowana przez co zdarza mi się gadać głupoty :D
Brzuszek zaczyna powoli widać chociaż ciagle jeszcze się z nim publicznie ukrywam :p jutro pierwsze badania prenatalne więc oczywiście jest stres. Pozdrawiam wszystkie grudniowe mamy !

Dziewczyny chyba wracam do życia nie wiem czy to już drugi trymestr czy zmiana pogody ale wstałam wcześniej, wysprzątana dwie łazienki i apetyt chyba jakby większy mam :) a już się martwiłam ze nie wagi nie nabieram a nawet spadłam.

A za mną od kilku dni pieczarkowa chodzi, juz po zakuachz zaraz biord sie za przygotowanie :) a na kolacje pasta jajeczna i bób - ten mogę jeść codziennie jak siadamy z moim do kilograma to 15 minut i pusta miska

Dziewczyny chyba wracam do życia nie wiem czy to już drugi trymestr czy zmiana pogody ale wstałam wcześniej, wysprzątana dwie łazienki i apetyt chyba jakby większy mam :) a już się martwiłam ze nie wagi nie nabieram a nawet spadłam.
To magia drugiego trymestru, ja do 12 tyg nie funkcjonowalam, na siłę obiad robilam i podstawowe rzeczy w domu...wyjscie to byl dramat. Tylko ja myslalam, ze to moja anemia wróciła ;)
Odkad skończył sie 12 tydz, to odzylam, nawet pierogow sto ulepilam i inne cuda wianki. Jedynie czasem spsc mi sie chce, ale to juz pikus :)

A za mną od kilku dni pieczarkowa chodzi, juz po zakuachz zaraz biord sie za przygotowanie :) a na kolacje pasta jajeczna i bób - ten mogę jeść codziennie jak siadamy z moim do kilograma to 15 minut i pusta miska
Nie lubie bobu :( a teraz zapach by mnie chyba zabił.
Ale za to pasta jajeczna, mniam :) i chyba tez zrobię. A na obiad ciezko cos wymyślić, bo dzieci lubia podstawowe obiady, ale ilez mozna jesc kurczaka czy schabowego :D

reklama
3/4d nie służy do celów diagnostycznych, lekarze wszystko (łącznie z płcią) badają w 2d. 3/4d to tylko jako efekt specjalny dla rodziców ;)

No wlasnie zdaje sobie z tego sprawę. Jedynie widze różnice w jakości obrazu 2d w tych nowych sprzętach, wszystko jest wyrazniejsze i moze o to chodzi.
W każdym razie zrazilam sie bardzo do tego lekarza i mam nadzieje ze juz nie będę musiała do niego iść.

Do góry