reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Aaaa.... i pościągałam ze strychu lumpki te pierwsze po synu. I stwierdzam, ze mało ich mi zostało bo tylko te ładne tzw lekarzowe pozostawiałam, resztę wydałam przyjaciółce. Muszę trochę pokupować i liczę na to ze jutro coś mi powie co do płci.
Pytanko mam ile ciuszków kupujecie na rozmiar 50? I czy w ogóle kupujecie takie małe. Syn (36t6d ) urodził się mając 49 cm i wszystko wisiało na nim.
Ja wszystko pooddawałam i od nowa będę kompletować wszystko planuje polować na przeceny i Lidla ja nie kupię nic 50 ani 56 moi chłopacy rodzili się 56cm i 59cm więc od 62 będę zaczynac

reklama
Dziewczyny ja juz po endo, wszystko ok, zrobil mi usg tarczycy. Kolejna wizyta w sierpniu. Ale to, co przezylam w ppczekalni...czulam sie jakbym byla na wojnie. Z 20 ludzi czekalo, do tego my-4 ciezarne, wszystkie z karteczkami "bez kolejki". Ci ludzie jakby mogli, to by nam flaki wypruli. Jiz dawno nie slyszalam takiego chamstwa i prostactwa. Ciagle komentarze, ze "ciaza to nir choroba", ze za ich czasow ciezarne nie mialy zadnych praw. Ale teraz mają, kurw.... Zyjemy w 21 wieku i mamy prawo wejsc do lekarza bez kolejki! To nasze prawo i korzystajmy z tego! W koncu jedna ciezarna nie wytrzymala i powiedziala tej najbardziej komentujacej babie, ze nie zyczy jej tylu poronien ilu ona miała, tak ciezkiej ciazy jaka ma teraz, tego co przeszla i ze zadna z nas brzuchatek nie musi miec wypisane na czole ze jest z zagrozonej ciazy zeby mogla wejsc bez kolejki! Bardzo przykre doswiadczenie.

Hej. Powiedzcie mi jak to jest z tymi tc. W sobotę byłam na usg i wg usg był to 11t4d, z aplikacji i obliczenia z miesiączki wychodzi mi 13 tc. Czyli właściwie w którym tc jestem?? Prenatalne mam 14.04 to chyba jeszcze nie będzie za późno??
A jak masz w karcie ciąży? Myślę że powinnaś się trzymać terminu który pokazuje USG jeżeli bardziej się zgadza na badaniach

Dziewczyny ja juz po endo, wszystko ok, zrobil mi usg tarczycy. Kolejna wizyta w sierpniu. Ale to, co przezylam w ppczekalni...czulam sie jakbym byla na wojnie. Z 20 ludzi czekalo, do tego my-4 ciezarne, wszystkie z karteczkami "bez kolejki". Ci ludzie jakby mogli, to by nam flaki wypruli. Jiz dawno nie slyszalam takiego chamstwa i prostactwa. Ciagle komentarze, ze "ciaza to nir choroba", ze za ich czasow ciezarne nie mialy zadnych praw. Ale teraz mają, kurw.... Zyjemy w 21 wieku i mamy prawo wejsc do lekarza bez kolejki! To nasze prawo i korzystajmy z tego! W koncu jedna ciezarna nie wytrzymala i powiedziala tej najbardziej komentujacej babie, ze nie zyczy jej tylu poronien ilu ona miała, tak ciezkiej ciazy jaka ma teraz, tego co przeszla i ze zadna z nas brzuchatek nie musi miec wypisane na czole ze jest z zagrozonej ciazy zeby mogla wejsc bez kolejki! Bardzo przykre doswiadczenie.
Ludzie są okrutni, to tak jak z kolejkami w sklepie, starsze panie za cholerę nie wpuszczą kobiety z brzuchem albo z wozkiem. I najczęściej udzielają się osoby, ktore po powrocie do domu i tak nie mają co zrobić z czasem wolnym, ale muszą się byrzyć dla zasady... Przykre to jest.
Super, ze u Ciebie wszystko ok [emoji6]

Ale jak to? A jak będziecie wychodzić przez pierwsze 2-3 miesiące?

Ja z angielskiego „first size” miałam zestaw siedmiu bodziaków i musiałam dokupić, bo wciąż były prane, a młody nosił je cały miesiąc, a wcale nie urodził się jakiś mały (3710g). Pajacyki miał w rozmiarze „up to 1 month” i na nim wisiały...
W sensie takim, ze jak będzie mróz i śniegi to wozić się nie będziemy. Zależy jaka zima będzie. A wtedy był duży mróz. W razie czego będzie nosidło musiało wystarczyć. Syn urodził się w lutym i w gondoli leżał tylko w domu i jeździł jakiś miesiąc. W kwietniu było już tak gorąco ze przełożyłam go do spacerówki na leżąco. Jeździliśmy głównie samochodem wcześniej. Gondola była jak dla mnie zbędna.

Kretyni... Też mnie to czeka trzeba wymyślić im jakaś dobra ripostę żeby w pięty im poszło
@Kruszka na to szkoda zapytaj, "przepraszam komu szkoda? Tobie?"
Póki co mówię, że mam nadzieje, ze moje dziecko tego nie słyszy albo, że takie miałam marzenie "trzech muszkieterow" a to akurat prawda ;)

Daga przykro mi, że się tak denerwowalyscie. Ludzie są okrutnii...

reklama
My mamy x- lander x-move, ale chcę sprzedać i kupić mniejszy i składany jedna ręką. Przy trójce dzieci oszczędnośc miejsca i czasu jest na wagę złota :D

Do góry