reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
A to nie tak ze plec to tylko z badan inwazyjnych? Przynajmniej tak ostatnio czytalam.

Opis testu

Celem nieinwazyjnego testu prenatalnego HARMONYTM prenatal test jest uspokojenie pary oczekującej dziecka, że nie występują u niego najczęstsze trisomie chromosomów.

HARMONYTM prenatal test polega na badaniu krwi kobiety ciężarnej. Badany jest DNA płodu, którego małe ilości są obecne w krwioobiegu matki.

HARMONYTM prenatal test wykrywa ponad 99% przypadków trisomii chromosomów pary 21 oraz wysoki odsetek przypadków trisomii 13 oraz 18. Pozwala także na określenie płci płodu.

Tak wiec mozna sie dowiedziec ☺
W sumie mo to obojetne. Najwazniejsze ze zdrowe ☺☺☺
Teraz juz moge w 100% cieszyc sie brzuszkiem ☺

Dziecko tak się wierciło, że ciężko było nawet zrobić zdjęcie, które byłoby wystarczająco wyraźne ale wiadomo, że badał tak długo aż się udało :)
U nas było to samo, strasznie mnie jeszcze sonda wygniotl..
Ile nie wspolzyjecie przed wizyta/usg?
2 dni
Hejka! Dopiero wstaliśmy z bobasem, ledwo żyje, położyliśmy się o 2 bo narzeczony wrócił o północy z pracy i postanowił, że musimy pooglądać razem tv w ramach wspólnego spędzenia czasu :D
Zaraz zabieram się za robienie pasty jajecznej na śniadanie, odkąd jestem w ciąży nie tykam mięsa ale ciągnie mnie do nabiału jaj i serów. Jakie plany na dziś macie? :)
Ja też raczej mięsa nie jadam, ew wędliny. Jestem już na zwolnieniu, więc będę gotować w domu, ale z M staramy się jeść zdrowo i często u nas brak mięsa. W sobotę jest zawsze indyk, ale to danie mojego M i jest pyszne. Jak pracowałam to kupowałam obiad u nas w stołówce,ja jadłam zupę, drugiego nie dałam rady wcisnąć. Dzieci jedzą obiad w przedszkolu.
Witajcie :) dzisiaj w końcu nie na upałów więc z samego rana wyruszyłam na spacer z kijami - polecam w ciąży bo odciąża stawy i można się poruszać :) dziś porządki i relax. Uwielbiam takie dni jak dzisiaj. Miłego dnia ;)
Prawie całą ciążę z młodszym chodziłam kijkami, by jakoś sobie w6nagrodzuc brak biegania :D W tej byłam raz, głównie jak już to orbitrek idzie w ruch.
Dziewczyny czy czujecie juz ruchy???? Ja jestem pewna ze to ruchy z dnia na dzien co raz wyraźniejsze .wiem ,ze to za wczesnie (dzis poczatek 14 tyg) to takie pstrykniecia jak leze na plecach .
Wczoraj poczułam jak jechałam autem. Wówczas spodnie mi się wpisują nisko :D

Jej ja widzę, że wy prawie wszystkie zaopatrzone w detektor, ja cały czas się waham i zastanawiam czy kupować czy nie. Czy któraś jeszcze go nie ma????
Ja nie mam i nie będę mieć.
Kochane jestem w 11+3 tyg ciąży. Dwie godziny temu zaczęło mi się jasnobrązowe plamienie.. chciałam zapisać się na jutro do ginekologa ale mama powiedziała mi żebym nie panikowała bo wszystko będzie dobrze i nie ma takiej potrzeby bym ciagle tam jeździła.
Czy powinnam się martwić i jechać do ginekologa?
Pojechałabym do szpitala, z plamieniem/krwawieniem zawsze.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i podgladanua maluszków.
Ja dzus się mega wyspałam, ale głowa i tak boli. Jutro idę do giną, na wlewik. W poniedziałek się nie udało, bo mi pielęgniarka chyba zyle przebiła. W każdym razie cholernie bolało i poszedł jakby prąd w nadgarstku. Kazałam jej wyciągnąć. Ja się nie boję igieł i bolu, bo oddaje krew honorowo., ale czegoś takiego nie miałam nigdy. Dwa dni mam lekkie skurcze w nadgarstku i jak chciałam włożyć syna do auta to mnie tam "szarpnelo" i zabolało. Pewnie mi się gdzieś wklula poza zyle. Mam nadzieję, że jutro będzie ktoś inny.
Dobrej nocy mamuśki:)

Jestem farmaceutką :) więc jak macie jakieś pytania to śmiało.
Kropli z xylometazoliną nie wolno, zostaje woda morska do nosa.
Rownież jestem farmaceutką, również jestem za ograniczeniem do minimum xylometazolinu i pochodnych w ciąży, ALE sama będąc w ciąży z córką stosowałam podczas choroby xylometazolin, który notabene kazał stosować lekarz. Powiedział wtedy, że lepiej jak zastosuje na noc i wyśpię się z odetkanym nosem, niż będę męczyć się całą noc z katarem (i dziecko też przy okazji;) także jestem zdania, że jak już nic naprawdę nie pomaga, to kropla xylo nie zaszkodzi. Zresztą nawet na ulotce bodajże Xylometazolinu 123 ratio jest napisane, że można używać w ciąży przez okres nie dłuższy niż 7 dni.

@Tasiorek troche takie masło maślane napisałam, ale jestem już dzisiaj wypruta totalnie i moje myślenie spowolniło do minimum :D tak na marginesie-pracujesz czy jesteś na l4? :)

Rownież jestem farmaceutką, również jestem za ograniczeniem do minimum xylometazolinu i pochodnych w ciąży, ALE sama będąc w ciąży z córką stosowałam podczas choroby xylometazolin, który notabene kazał stosować lekarz. Powiedział wtedy, że lepiej jak zastosuje na noc i wyśpię się z odetkanym nosem, niż będę męczyć się całą noc z katarem (i dziecko też przy okazji;) także jestem zdania, że jak już nic naprawdę nie pomaga, to kropla xylo nie zaszkodzi. Zresztą nawet na ulotce bodajże Xylometazolinu 123 ratio jest napisane, że można używać w ciąży przez okres nie dłuższy niż 7 dni.

Super jestemy 2 :) A skąd jesteś???

reklama
Do góry