MamaXTrzy
Fanka BB :)
Mądra głowa!!![emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]Jestem farmaceutką więc jak macie jakieś pytania to śmiało.
Kropli z xylometazoliną nie wolno, zostaje woda morska do nosa.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mądra głowa!!![emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]Jestem farmaceutką więc jak macie jakieś pytania to śmiało.
A to nie tak ze plec to tylko z badan inwazyjnych? Przynajmniej tak ostatnio czytalam.
U nas było to samo, strasznie mnie jeszcze sonda wygniotl..Dziecko tak się wierciło, że ciężko było nawet zrobić zdjęcie, które byłoby wystarczająco wyraźne ale wiadomo, że badał tak długo aż się udało
2 dniIle nie wspolzyjecie przed wizyta/usg?
Ja też raczej mięsa nie jadam, ew wędliny. Jestem już na zwolnieniu, więc będę gotować w domu, ale z M staramy się jeść zdrowo i często u nas brak mięsa. W sobotę jest zawsze indyk, ale to danie mojego M i jest pyszne. Jak pracowałam to kupowałam obiad u nas w stołówce,ja jadłam zupę, drugiego nie dałam rady wcisnąć. Dzieci jedzą obiad w przedszkolu.Hejka! Dopiero wstaliśmy z bobasem, ledwo żyje, położyliśmy się o 2 bo narzeczony wrócił o północy z pracy i postanowił, że musimy pooglądać razem tv w ramach wspólnego spędzenia czasu
Zaraz zabieram się za robienie pasty jajecznej na śniadanie, odkąd jestem w ciąży nie tykam mięsa ale ciągnie mnie do nabiału jaj i serów. Jakie plany na dziś macie?
Prawie całą ciążę z młodszym chodziłam kijkami, by jakoś sobie w6nagrodzuc brak biegania W tej byłam raz, głównie jak już to orbitrek idzie w ruch.Witajcie dzisiaj w końcu nie na upałów więc z samego rana wyruszyłam na spacer z kijami - polecam w ciąży bo odciąża stawy i można się poruszać dziś porządki i relax. Uwielbiam takie dni jak dzisiaj. Miłego dnia
Wczoraj poczułam jak jechałam autem. Wówczas spodnie mi się wpisują niskoDziewczyny czy czujecie juz ruchy???? Ja jestem pewna ze to ruchy z dnia na dzien co raz wyraźniejsze .wiem ,ze to za wczesnie (dzis poczatek 14 tyg) to takie pstrykniecia jak leze na plecach .
Ja nie mam i nie będę mieć.Jej ja widzę, że wy prawie wszystkie zaopatrzone w detektor, ja cały czas się waham i zastanawiam czy kupować czy nie. Czy któraś jeszcze go nie ma????
Pojechałabym do szpitala, z plamieniem/krwawieniem zawsze.Kochane jestem w 11+3 tyg ciąży. Dwie godziny temu zaczęło mi się jasnobrązowe plamienie.. chciałam zapisać się na jutro do ginekologa ale mama powiedziała mi żebym nie panikowała bo wszystko będzie dobrze i nie ma takiej potrzeby bym ciagle tam jeździła.
Czy powinnam się martwić i jechać do ginekologa?
Rownież jestem farmaceutką, również jestem za ograniczeniem do minimum xylometazolinu i pochodnych w ciąży, ALE sama będąc w ciąży z córką stosowałam podczas choroby xylometazolin, który notabene kazał stosować lekarz. Powiedział wtedy, że lepiej jak zastosuje na noc i wyśpię się z odetkanym nosem, niż będę męczyć się całą noc z katarem (i dziecko też przy okazji także jestem zdania, że jak już nic naprawdę nie pomaga, to kropla xylo nie zaszkodzi. Zresztą nawet na ulotce bodajże Xylometazolinu 123 ratio jest napisane, że można używać w ciąży przez okres nie dłuższy niż 7 dni.Jestem farmaceutką więc jak macie jakieś pytania to śmiało.
Kurcze, a czym może skutkować ich używanie bo przyznam, że przy moich wiecznie zatanych zatokach woda morska nie pomaga i używałam te krople dość regularnie.. gdyby nie one to bym się udusiła.
@Tasiorek troche takie masło maślane napisałam, ale jestem już dzisiaj wypruta totalnie i moje myślenie spowolniło do minimum tak na marginesie-pracujesz czy jesteś na l4?
Rownież jestem farmaceutką, również jestem za ograniczeniem do minimum xylometazolinu i pochodnych w ciąży, ALE sama będąc w ciąży z córką stosowałam podczas choroby xylometazolin, który notabene kazał stosować lekarz. Powiedział wtedy, że lepiej jak zastosuje na noc i wyśpię się z odetkanym nosem, niż będę męczyć się całą noc z katarem (i dziecko też przy okazji także jestem zdania, że jak już nic naprawdę nie pomaga, to kropla xylo nie zaszkodzi. Zresztą nawet na ulotce bodajże Xylometazolinu 123 ratio jest napisane, że można używać w ciąży przez okres nie dłuższy niż 7 dni.
Ja tez, od 6tc jestem na l4, również po stracie. Ale swoją drogą, nie wyobrażam sobie w tej chwili z moim samopoczuciem pracować.Jestem na L4 niemal od początku, jestem po 2 stratach i przez to jest to ciąża zagrożona.
Ze śląska a Ty? Coś mi się kojarzy, że chyba jeszcze jedna pani z apteki tutaj byłaSuper jestemy 2 A skąd jesteś???