reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja tez, od 6tc jestem na l4, również po stracie. Ale swoją drogą, nie wyobrażam sobie w tej chwili z moim samopoczuciem pracować.
Ja miałam też krwiaczka i musiałam leżeć plackiem 2 tygodnie, ale nie wyobrażam sobie pracować, 8h na nogach i z taką ilością pacjentów jaka jest u nas.

reklama
Ja miałam też krwiaczka i musiałam leżeć plackiem 2 tygodnie, ale nie wyobrażam sobie pracować, 8h na nogach i z taką ilością pacjentów jaka jest u nas.
Mi z kolei lekko odwarstwiała się kosmówka, leżeć nie musiałam na szczęście, ale miałam uważać.
Pracujesz w sieciówce? Ja nie, ale pracuje na takiej powiedzmy większej wsi, gdzie jesteśmy najtańszą z aptek. Pacjentów mamy masę i też nie wyobrażam sobie obsługi przez kilka godzin bez przerwy. Od kiedy jestem w ciąży mam takie "zaćmienie" umysłu, że pewnie co chwile latałabym poprawiać recepty ;)

Opis testu

Celem nieinwazyjnego testu prenatalnego HARMONYTM prenatal test jest uspokojenie pary oczekującej dziecka, że nie występują u niego najczęstsze trisomie chromosomów.

HARMONYTM prenatal test polega na badaniu krwi kobiety ciężarnej. Badany jest DNA płodu, którego małe ilości są obecne w krwioobiegu matki.

HARMONYTM prenatal test wykrywa ponad 99% przypadków trisomii chromosomów pary 21 oraz wysoki odsetek przypadków trisomii 13 oraz 18. Pozwala także na określenie płci płodu.

Tak wiec mozna sie dowiedziec [emoji5]
W sumie mo to obojetne. Najwazniejsze ze zdrowe [emoji5][emoji5][emoji5]
Teraz juz moge w 100% cieszyc sie brzuszkiem [emoji5]
Tak są juz nieinwazyjne [emoji4] niestety w Pl bardzo drogie [emoji58]

Ze śląska :) a Ty? Coś mi się kojarzy, że chyba jeszcze jedna pani z apteki tutaj była :)
Zgłaszam się! Wielkopolska [emoji4] przykro mi z powodu Waszych strat i trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze!
Ja pracuje, ale od momentu zajścia w ciąże pracodawca przeniósł mnie do nowo otwartej apteki i poki co mam 20 pacjentów na dzień, więc planuje do sierpnia pracowac, zobaczymy.
Ale Wam sie wcale nie dziwie, ze L4
Całusy [emoji10]

reklama
Hej
Gratuluję wczorajszych wizyt, i trzymam kciuki za dzisiejsze.
Wczoraj coś nie bardzo się czułam, prosto po pracy pojechałam do domu leżeć, chyba przez to że rano chciało mi się bardO pić i do pracy z sklepu obok pracy zatargalam butelkę 1,5l wody i 1l sok, i chyba się przeciazylam.
Dziś mam pracę zdalnie, właśnie z córką jemy śniadanie, potem trochę pracy i musimy skoczyć do zusu się dopytać szczegółów tego zwolnienia.
Wczoraj u nas chłodniej było, a dziś już upał zapowiadają, aj może jakoś powoli pojedziemy, zadzwonilabym bo mi się przez pół miasta jechać nie chcę ale na jedno pytanie mi przez telefon info nie udziela...
No cóż, to kończę śniadanie i biorę się do pracy.
Miłego dnia [emoji4]

Do góry