reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Orany wlasnie pierwszy raz na spokojnie ogladam sobie te opisy po badaniu prenatalnym i mam termin porodu z usg na 2.12! A mialam 5.12, a z om w ogole 10.12. Ale super :D:D:D
MI ginekolog mowil ,ze nie patrzy sie co wychodzi z usg bo to moze się zmienic tylko na ostatnia miesiaczke patrzy sie na termin porodu.

reklama
Mój termin porodu patrzy się wyłącznie wg usg. I miałam tak w każdej ciąży. Po prostu mam długie cykle i owulację później, dlatego moje ciąże zawsze są młodsze. I ta nie pozostaje gorsza ;).

Ja termin z usg nawet nie wiem jaki mam wirm tylko ze na usg ciaza mlodsza 3 dni wiec pewnie i termin 3 dni do przodu prawda? jak mam z om 18..12 to z usg bedzie 21.12?

Jasne ze patrzy sie z usg. Tylko zastanawiam sie ktore usg ostatecznie sie liczy. Bo na poczatku rośnie ze tak powiem rownomiernie a potem raz szybciej raz wolniej.Jakby ktos mial dlugie cykle to nijak sie to ma do om wiec nie wiem @natka100 na jakie podstawie lekarz tak patrzy u Ciebie. Moze sie to zmienic ale dopiero pozniej.

Mój termin porodu patrzy się wyłącznie wg usg. I miałam tak w każdej ciąży. Po prostu mam długie cykle i owulację później, dlatego moje ciąże zawsze są młodsze. I ta nie pozostaje gorsza ;).
Mam tak samo [emoji14] u mnie tez patrzy na usg, bo roznica duuza :)

reklama
@Anet23 mogla sie dzidzia zagniezdzic ciut pozniej, moze jajeczko troche wedrowalo zanim spotkalo plemniczka:) ale mlodsza ciaza tzn ze pozniej sie wszystko zadzialo, nie wczesniej:)jak wczesniej to jest starsza:) ale w owulacje moglas zajsc jak najbardziej ale moze byla pozniej albo wlasnie jajeczko troche wedrowalo:)

Do góry