reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Orany wlasnie pierwszy raz na spokojnie ogladam sobie te opisy po badaniu prenatalnym i mam termin porodu z usg na 2.12! A mialam 5.12, a z om w ogole 10.12. Ale super :D:D:D
MI ginekolog mowil ,ze nie patrzy sie co wychodzi z usg bo to moze się zmienic tylko na ostatnia miesiaczke patrzy sie na termin porodu.

reklama
Mój termin porodu patrzy się wyłącznie wg usg. I miałam tak w każdej ciąży. Po prostu mam długie cykle i owulację później, dlatego moje ciąże zawsze są młodsze. I ta nie pozostaje gorsza ;).

Ja termin z usg nawet nie wiem jaki mam wirm tylko ze na usg ciaza mlodsza 3 dni wiec pewnie i termin 3 dni do przodu prawda? jak mam z om 18..12 to z usg bedzie 21.12?

Jasne ze patrzy sie z usg. Tylko zastanawiam sie ktore usg ostatecznie sie liczy. Bo na poczatku rośnie ze tak powiem rownomiernie a potem raz szybciej raz wolniej.Jakby ktos mial dlugie cykle to nijak sie to ma do om wiec nie wiem @natka100 na jakie podstawie lekarz tak patrzy u Ciebie. Moze sie to zmienic ale dopiero pozniej.

Mój termin porodu patrzy się wyłącznie wg usg. I miałam tak w każdej ciąży. Po prostu mam długie cykle i owulację później, dlatego moje ciąże zawsze są młodsze. I ta nie pozostaje gorsza ;).
Mam tak samo [emoji14] u mnie tez patrzy na usg, bo roznica duuza :)

reklama
@Anet23 mogla sie dzidzia zagniezdzic ciut pozniej, moze jajeczko troche wedrowalo zanim spotkalo plemniczka:) ale mlodsza ciaza tzn ze pozniej sie wszystko zadzialo, nie wczesniej:)jak wczesniej to jest starsza:) ale w owulacje moglas zajsc jak najbardziej ale moze byla pozniej albo wlasnie jajeczko troche wedrowalo:)

Do góry