reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Hej dziewczyny, dawno się nie oddzywałam, ale podczytywałam od czasu do czasu o czym tu piszecie, jednak jest tego tak dużo :) że nie sposób mi zapamiętać każdą z Was i odpisać. Tak, że każdej z Was gratuluję kolejnych udanych wizyt życząc jak najmniej stresów i samych radosnych dni :) a tym co musiały niestety się rozstać z całego serca przytulam i ogromnie współczuję :(
U mnie dziś po wizycie USG prenatalnym i badaniach prenatalnych z krwi. Wyniki ok, usg tez dobrze, chociaż maluszek tak się kręcił i wiercił, i podskakiwał, że lekarz naprawdę miał trudności aby każdą część dokładnie obejrzeć , zmierzyć itp, tym bardziej że ja należę do tych co sporo tłuszczyku na brzuchu to tym bardziej utrudnione zadanie . Ale udało się znaleźć to co trzeba, i jest ok :) nie było tylko widocznego żołądka i pęcherza moczowego ale doktor powiedział że może tak być z tego względu że są niewidoczne jeśli dziecko akurat nie wypiło wód, w każdym razie mamy to sprawdzic na zwykłym usg podczas wizyty. Po za tym przybieram dużo na wadze, nie obyło się bez pewnych komplikacji, biorę leki na obiżenie TSH, oraz dopegyt bo raz mi skoczyło ciśnienie. Jestem pod opieką kardiologa, endokrynologa i czeste badania moczu bo pojawiła się mała ilość białka. Tak, że bywa różnie ale dziś po wizycie jestem pełna nadziei że będzie wszystko dobrze :) u mnie dziś 11T5D, termin na 12 grudnia
Pozdrawiam Was serdecznie i od czasu do czasu na pewno się odezwę :)

Muszę byc pod opieka specjalistyczna ze wzgledu na choroby wspolistniejace z ktorymi zwykly gin sobie nie poradzi. Ta gin dzisiejsza zreszta wprost mi powiedziala ze zajmuja sie zwyklymi ciazami bez problemow :-) Jestem special :-) W zwyklej poradni ginekologicznej, polozniczej nie maja tez czasu i mozliwosci zeby przeprowadzac badan ktore musze miec zrobione jak echo serca plodu itd.
Wczesniejsza ciążę tez mialam prowadzona w takiej poradni ale od 2 lat zostala zlikwidowana w miejscu gdzie chodzilam. Udalo mi sie zarejestrować do przyklinicznej poradni i termin mam na 16 czy 17 lipca a do tego czasu bede jeszcze pod opieka tej gin u której bylam dzisiaj.

Też nie mogłam iść do pierwszego lepszego gina dlatego mój doktor wysłał mnie do kochanej obecnej gin , przy czym też mi wczesniej inni odmówili bo powiedzieli ze się nie podejmą ze względu na historię leki i trudną ciążę także rozumiem... i powiem Ci , że warto być pod opieką kogoś kto będzie wiedział co w danej sytuacji zrobić
Dla mnie najwazniejsze jest to ze mam moją doktor 24h i nie musze się krępowac do niej pisac czy dzwonic jakby się coś działo

@Kruszka to jako pierwsza chyba masz wstępny zarys płci :D super królowa jest tylko jedna :D

dziecko to dziecko kocha się tak samo a płeć nie ma nic do tego :) mi każdy życzy dziewczynki a co myślą że z dziewczynka będę szczęśliwsza czy co?! Dziecko samo w sobie daje tyle miłości szczęścia i radości że płeć nie jest w ogóle ważna, a każde kolejne dziecko poteguje te uczucia :)

Hej. Ja po badaniach. Pani doktor stwierdziła, ze wygląda na to, ze wszystko jest w porządku. Pobrali mi krew dwa razy, bo oczywiście nie mogła się wkłuć :mad:. Za 2 tyg wyniki. Co do płci kazała nie zadawać takich pytań bo to za wcześnie. Grunt, że z dzidziolem wszystko ok :)
@Totois30 chodzilo mi o to ze według opini te badania wykonywane są mało dokładnie i masowo. Ale po wizycie jestem zadowolona.

Super że jest tu tyle potrojnych mam :-)

Blondii myślę że jednak więź córki i matki jest bardziej wyjątkowa niż matki i syna. To taka przyjaciółka na całe życie.
Kiedyś usłyszałam że syna rodzisz i wychowuje aż dla innej kobiety, a córkę dla siebie... Nie wiem ile w tym prawdy bo ja ze swoją matką zero kontaktu od lat. Mam nadzieję że uda mi się synów wychować na super chłopaków, którzy zawsze będą chcieli wracać do swojego rodzinnego domu. Nigdy nie za gospodaruje ich pokoji inaczej jak zostawia go w domu, to ich kat na całe życie, marzę o tym aby chętnie do nich wracali, z dziewczynami potem żonami i własnymi dziećmi.

Ja jak wyszłam za mąż to mamusia mnie spakowała i woń, to o czym zapomniałam wylądowało w piecu, coz nie każdy się nadaje na bycie mamą. Niektóre są tylko maDkami!

reklama
Do góry