reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się tak wczoraj uniosłam, ale miałam ciężki dzień. Wkur.... w pracy, potem wkur..... w domu..... i tak wyszło. Nie umiem się z Wami rozstać. Mam nadzieję, że zostanę tutaj do grudnia :). Jestem już po wizycie :) 10+3.... Dzidziuś bardzo ruchliwy ;) Machał rączkami i nóżkami :) Wspaniały widok :) Pani ginekolog poinformowała mnie o badaniach prenatalnych. U mnie w Częstochowie jest to koszt 230zł, więc się wcale nie zastanawiałam. Jestem umówiona na 5.06 :)
To super gratulacje. A termin na kiedy?

reklama
Dziewczyny pracuje w aptece i moje zdanie: co to smarowania brzuszka, faktycznie lepiej poczekać do 4mc. Nie chodzi tutaj o składy preparatow, lecz o fakt wcierania. Ja smaruje sie biooilem, na udach bardziej intensywnie ;) na brzuchu tylko delilatnie, bardziej po to, aby skora nie swędziała.
Delikatne masaze brzucha nie wywołują skurczy, wiec myslę, ze w granicach rozsądku- mozemy sie smarować [emoji5]

Ja czekam na usg, mam w czwartek usg genetyczne, potem w środę jestem umówiona na badanie PAPP-A :) mam nadzieję że z fasolką będzie wszytsko okej.
Troszkę się denerwuje..
Właśnie odnośnie rozstępów, gdzieś czytałam artykuł że tak naprawdę najważniejszym czynnikiem predykcyjnym który może świadczyć o pojawieniu się rozstępów są czynniki genetyczne, także córki mam które rozstępy miały lub osoby ogólnie mające skłonność do rozstępów np je miały w trakcie okresu dorastania będą je też miały w ciąży i nie mają na to wpływu nawet najdroższe preparaty, najważniejsze jest po prostu nawilżanie ale może być używana do tego najzwyklejsza oliwka, co uważacie na ten temat? Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
Tez tak uważam. Mam wiele koleżanek, które mimo stosowania drogich kremów mają rozstępy. Ja smarowałam się tylko balsamem po kąpieli i czasami w okresie letnim oliwką. Rozstępów nie mam, za to popękały mi naczynka na nogach i pod biustem :(
Hej dziewczyny
Ja wczoraj miałam stresa, podeszłam do M, chciałam go przytulić i uderzyłam o niego brzuchem. Zabolało trochę. Potem miałam takie wyrzuty sumienia i nerwy czy coś dziecku się stało. Brzuch to mnie potem chyba już ze stresu pobolewal. Plamienia nie było.
Miałam trochę wieczorem odrobić zaległe godziny z pracy i przez tą sytuację nic nie zrobiłam, cały wieczór przeleżalam.
Dziś trochę lepiej ale mdłości mi wróciły, każdy zapach drażni.
Dziś mam iść do dentysty ale zastanawiam się czy aby nie odwolac.

Co do rozstepow, ja w trakcie poprzedniej ciąży miałam na udach mi sporo wyszło ale to że przed ciążą utylam, a lekko po porodzie wyszły mi po jednej i drugiej stronie pępka ale nie dużo.
Smarowałam oliwka, ale to średnio co dało. A wszystkie ubrania i pościel do wyrzucenia bo śmierdzialy i plam dostały już nie chciało się to sprac.
Teraz muszę coś innego poszukać.
Nic się nie martw z dzidziolem na pewno wszystko dobrze. On ma tam taką ochronę, ze musiałabyś porządnego kopa dostać w brzuch. Nie stresuj się :)
Hej dziewczyny ale.koszmarnie zaczęłam ten dzień, moja babcia rano wstała było wszystko dobrze I nagle upadła nie mogła się podnieść musialam ja zanieść na łóżko i natychmiast wezwałam pogotowie, ratownicy podejrzewają udar:( czekam w domu na teściowa przyjedzie zająć się z synem A ja do szpitala brzuch i głowa bolą mnie że stresu coś.okropnego:(
Przykro mi bardzo z powodu babci :(. Daj znać jak coś będzie
@Totois30 w tym roku 82 skończy, ona bardzo sprawna ruchowo tylko z głową gorzej ma Alzheimera I dlatego tak się wystraszyłam jak nie mogła isc I lewą ręką ruszala słabo A jak ja posadzilam na łóżku to opadala na lewą stronę. Bardzo boję się że przez to co się stało będzie już tylko leżała w łóżku:(
Prawdopodobnie był to udar prawostronny. Konieczna będzie rechabilitacja i niestety dlugoczasowa. Ale nie martw się na zapas. Mój tata był w takim stanie, ze już w myślach trumnę kupowałam. Strasznie to przeżyłam. Ale jest ok, chodzi, mówi, potrafi koło siebie zrobić, jedzenie tez sobie zrobi. Bądź dobrej myśli.
10-ty tydzień - kochane tez tak wymiotujecie?:(
Dzisiaj na 14 mam ginekologa stresuje się troszkę badaniem. Czy nadal będę miała usg dopochwowe?
Naszczescie nie zdażyło się wymiotować, ale mdłości mam ostatnio okropne... aż się dziwie ze dopiero teraz. Nie dobrze mi co chwile, to jem a wtedy jeszcze gorzej.

Wracam do pracy. Miłego dnia.

Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się tak wczoraj uniosłam, ale miałam ciężki dzień. Wkur.... w pracy, potem wkur..... w domu..... i tak wyszło. Nie umiem się z Wami rozstać. Mam nadzieję, że zostanę tutaj do grudnia :). Jestem już po wizycie :) 10+3.... Dzidziuś bardzo ruchliwy ;) Machał rączkami i nóżkami :) Wspaniały widok :) Pani ginekolog poinformowała mnie o badaniach prenatalnych. U mnie w Częstochowie jest to koszt 230zł, więc się wcale nie zastanawiałam. Jestem umówiona na 5.06 :)
Super ze z dzidzia wszystko ok :)

A czy na tej wizycie planujesz też rozjaśniać czy tylko farbować? Ja mojej fryzjerce powiedzialam, przez Jej ostrożność kazała mi poczekać z farbą do 14tyg. Ok, poczekam. Osobiscie jednak uwazam ze farba jak i hybrydy w ciaży nie jest niebezpieczna (mowi o tym mamaginekolog w wywiadzie PNŚ)
[emoji5]
Żeby wyrównać kolor muszę odrost rozjaśnić niestety :( w niedzielę mamy komunie a od kad jestem w ciąży nie farbowalam włosów więc odrost jest niestety spory, muszę poczytać o tym koniecznie.

reklama
Do góry