reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Mam prenatalne na ten sam dzień, nie jestem pewna który to będzie tydzień ale pomiędzy 12-13.... :)
Termin mam teoretycznie 7.12
Ale wg ostatniego usg mam teraz 10t3d więc cholera wie na kiedy mam termin :D dowiem się za 13dni :)
Wiec faktycznie może być za wcześnie ale niestety później jest Boże Ciało i przesunęło by sie o kolejny tydzień zobaczymy co lekarz powie [emoji4]

@HappyElephant Ja chyba jednak też bym wolała urodzić na początku stycznia. Też masz TP na koniec grudnia?
Niezupełnie sam koniec, bo z miesiączki 21.12, a z ostatniego USG 25.12. Ale mój syn był spóźniony, wywoływali go osiem dni po terminie, więc jeśli termin zostanie około 25, a rodzeństwo też będzie ze spóźnialskich, to kto wie, może się uda :)

Młody jest z marca 2017 i chyba wolałabym, żeby przy różnicy wieku 21 miesięcy były już te rocznikowe dwa lata. Logiczniej jakoś. Poza tym wolałabym dziecko z początku roku, niż z końca.
No i najzwyczajniej w świecie nie chcę, żeby biedactwo miało urodziny w okresie świątecznym :D

Niezupełnie sam koniec, bo z miesiączki 21.12, a z ostatniego USG 25.12. Ale mój syn był spóźniony, wywoływali go osiem dni po terminie, więc jeśli termin zostanie około 25, a rodzeństwo też będzie ze spóźnialskich, to kto wie, może się uda :)

Młody jest z marca 2017 i chyba wolałabym, żeby przy różnicy wieku 21 miesięcy były już te rocznikowe dwa lata. Logiczniej jakoś. Poza tym wolałabym dziecko z początku roku, niż z końca.
No i najzwyczajniej w świecie nie chcę, żeby biedactwo miało urodziny w okresie świątecznym :D
Juz chyba Ci pisalam ;-) tez mam corkie z marca 17;-) i prawie mialam dzidzi z grudnia 18. Moze zaciaze znowu w czerwcu to kolejne bedzie z marca tyle ze 19;p
A co do terminu swiatecznego to corka znajomych jest z 24.12;p

Ja tez mam genetyczne pod koniec 12 tyg ponoc zarodek powinien miec 4.5 cm zeby zrobic to badanie, a robicie tez pappa? Fajnie ze jest kilka wizyt 24.05 ja mam 25.05 to opowiecie jak bylo:)

Dzień dobry!! :) Ktoraś dzisiaj wizytuje? Ja sie cudownie wyspałam, bez koszmarów po wczorajszej wizycie :)
Jakie macie plany na sobotę? U nas od rana świeci słońce. Mój M. wyjeżdża dzisiaj na ehem "wyjazd integracyjny" z pracy (czytaj: ostrą popijawę) i zostają tam na noc, więc mam dzisiaj z córką babski dzień <3. Najpierw jedziemy zawieźć M. na wyjazd, później do mnie do pracy na kawe i ploteczki, później moze jakaś pizza i zakupy :) udanej soboty wam życzę! Odezwe sie później! :*

reklama
Do góry