reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Jak się nazywa Twój lekarz? I skąd jesteś, jeżeli można wiedzieć?

Ja mieszkam 70 km od Poznania, moja ginekolog rezyduje na Polnej, ale ma dwa gabinety bliżej mojej miejscowości. Na poniedziałek mam właśnie skierowanie na Polną na zabieg, ale jej nie będzie akurat na dyżurze...

W ogóle dzisiaj już się nic nie dzieje, plamienia zniknęły, brzuch nie boli. Chyba jednak będę musiała w ten poniedziałek się stawić w tym szpitalu, bo dzisiaj już piątek i się nie zdąży już nic rozkręcić.
Jeżdżę do Dr Arlety Szczęsnej tez jest na Polnej. Jest ginekologiem endokrynologiem. Mieszkam 125 km od Poznania. Między Wrocławiem a Poznaniem ;). A ty do kogo jeździsz?
Nie pomogę jeśli chodzi o zabieg, sama zaczęłam ronić i nie miałam zabiegu. Mam nadzieje, ze szybko ten przykry czas minie i już niebawem znowu będziesz się cieszyć z dwóch kreseczek. Tego ci bardzo życzę :)

@martakratka dzięki kochana :)

reklama
U mnie nie ruszyło nic tabletek mi tyle dawali że już nie liczyłam i ani plamki ... bałam się ale wszystko dobrze zrobili zrostow ani nic nie mialam .
Musiałam się zgodzić no bo też za długo już chodziłam z martwą ciąża i bąbelki się robiły wokół płodu i mogłam mieć zasniad to bardzo niebezpieczne
Teraz pójdę w środę jak nic nie ruszy to może zrobią ten zabieg bo to już za długo ...

Dziewczyny ja w szpitalu dziś się wypisuje na własne rzadanie bo nic się nie dzieje dostałam 8 tabletek przez dwa dni i nic lekkie plamienie ...jestem załamana tak bym chciała by było już po wszystkim...a tu wszystko się przedłuża ...jak się nie. Nie będzie działo mam wrócić w środę .

Ja na twoim miejscu bym zostala bo te tabletki co dostajesz to wlasnie otwieraja szyjke ja ich mialam ok 17 szt. a jak wrocisz do domu to wszystko moze przystopowac i wtedy wszystko od nowa. Ciaza z usg tez zatrzymala sie 2 tyg wczesniej.

Hej dziewczynki powiem tak zaczynam sie o siebie martwić kluje mnie po lewej stronie brzucha i mam takie uczucie jakby mi sie stawiał..

Ja na twoim miejscu bym zostala bo te tabletki co dostajesz to wlasnie otwieraja szyjke ja ich mialam ok 17 szt. a jak wrocisz do domu to wszystko moze przystopowac i wtedy wszystko od nowa. Ciaza z usg tez zatrzymala sie 2 tyg wczesniej.
Już się zatrzymało mimo tabletek .Położna mówiła że czasem robią przerwę i jak drugi raz przyjdę to czasem szybciej rusza .

Dziewczyny swiruje znowu...
Mam wrazenie ze ustaly u mnie wszystkie objawy ciazy.
Jeszcze glupia wczoraj zrobilam badanie progesteronu i okazalo sie ze praktycznie nie rosnie. Nie wiem po co to zrobilam ale przy okazji badania tsh stwierdzilam, ze popatrze sobie jak urosło po miesiacu.

Zaczynam 10 tc

Wsszystko przez to, ze mialam miec wizyte 7.05 maja ale przelozyli mi ja dopiero na jutro. 3 tygodni od ostatniego usg.

Boje sie ze jak znowu bedzie cos nie tak na kolejna ciaze bede znowu czekac kilka lat :(

Staram sie myslec pozytwywnie ale od wczoraj wariuje.

Hej dziewczynki powiem tak zaczynam sie o siebie martwić kluje mnie po lewej stronie brzucha i mam takie uczucie jakby mi sie stawiał..

Mnie czasem tez kluje a czasem piecze ale to co mnie piecze to chyba po operacji ktora mialam daaawno to znak ze wszystko sie rozciaga w srodku ;) i jest to normalne co innego np bol brzucha wtedy juz bym sie martwila

Jeszcze glupia wczoraj zrobilam badanie progesteronu i okazalo sie ze praktycznie nie rosnie. Nie wiem po co to zrobilam ale przy okazji badania tsh stwierdzilam, ze popatrze sobie jak urosło po miesiacu.

Zaczynam 10 tc

Wsszystko przez to, ze mialam miec wizyte 7.05 maja ale przelozyli mi ja dopiero na jutro. 3 tygodni od ostatniego usg.

Boje sie ze jak znowu bedzie cos nie tak na kolejna ciaze bede znowu czekac kilka lat :(

Anitko - nie nakręcaj się. Jaki Ci wyszedł ten progesteron?

reklama

Zaczynam 10 tc

A on wogole powinien caly czas rosnac?

Do góry