reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja po wizycie czuje sie super, poczulam duzo spokoju w srodku [emoji5]
Pierwszy raz na prawde ruszylo mnie tez cos w sercu - Kropek urosl, ma juz 2,3 cm [emoji7] Serducho bije, sa juz mini raczki i nozki, ale najpiekniejsze ze podskakiwal w czasie badania - niesamowity widok, wszystkim zycze takich pieknych emocji [emoji173]️
Dzis wg USG byl 9t0d, co oznacza ze sie przesunal w czasie i jest „starszy” o 4 dni :)

reklama
Cześć Kochane! Jestem po wizycie u Pani Diabetolog. Krzywa cukrowa wyszla nie najgorsza- mam problem z cukrem na czczo(104,9) . Ale od kilku dni mierze sobie cukier glukometrem i udało mi się zejść do granicy 90 :) Pani Doktor dała kilka wskazówek i poleciła przyjść za 2 tygodnie :) jestem pozytywnie zaskoczona, bo słyszałam zle opinie o niej.
Czy jest tu jeszcze jakaś "słodka mamusia"? :)

Ps. Gratuluję wszystkich udanych wizyt i dobrych wiadomości:)

To z dzisiejszego dnia ja tez dostalam news ze cukrzyca. I u mnie tez problem na czczo, chociaz mniejszy (96,8) - krzywa wyszla mi w normie. Dostalam skierowanie do poradni i mam badac sie codziennie po 3 razy. Dla mnie to czarna magia, zawsze mialam cukier idealny a tu taka niespodzianka [emoji849] Na szczescie nie zalamuje mnie to, raczej czuje wieksza motywacje do zdrowego i regularnego odzywiania (przy moim trybie zycia bylo mi z tym niestety nie po drodze).

To z dzisiejszego dnia ja tez dostalam news ze cukrzyca. I u mnie tez problem na czczo, chociaz mniejszy (96,8) - krzywa wyszla mi w normie. Dostalam skierowanie do poradni i mam badac sie codziennie po 3 razy. Dla mnie to czarna magia, zawsze mialam cukier idealny a tu taka niespodzianka [emoji849] Na szczescie nie zalamuje mnie to, raczej czuje wieksza motywacje do zdrowego i regularnego odzywiania (przy moim trybie zycia bylo mi z tym niestety nie po drodze).

Ja muszę się badać 4 razy dziennie: na czczo i po każdym głównym posiłku i raz w tygodniu o 3:30 rano :szok::tak:

Trzymam kciuki :-)

Ja po wizycie czuje sie super, poczulam duzo spokoju w srodku [emoji5]
Pierwszy raz na prawde ruszylo mnie tez cos w sercu - Kropek urosl, ma juz 2,3 cm [emoji7] Serducho bije, sa juz mini raczki i nozki, ale najpiekniejsze ze podskakiwal w czasie badania - niesamowity widok, wszystkim zycze takich pieknych emocji [emoji173]️
Dzis wg USG byl 9t0d, co oznacza ze sie przesunal w czasie i jest „starszy” o 4 dni :)

wow juz 2 cm :) super, hehe ja nawet nie wiem na kiedy mam termin bo dr nic nie mowil a ja nawet nie zapytalam :) chociaz wydaje mi sie ze chyba na prenatalnych wszystko mowia.

A jak robilyscie wczesniej glukoze na czczo to mialyscie w normie?

wow juz 2 cm :) super, hehe ja nawet nie wiem na kiedy mam termin bo dr nic nie mowil a ja nawet nie zapytalam :) chociaz wydaje mi sie ze chyba na prenatalnych wszystko mowia.

Ja jak miałam robiona to nie pamiętam konkretnie ale wyszły lekko podwyższone i miałam jak to lekarz określił podejrzenie cukrzycy ciazowej.
Musiałam mieć dietę i się bardzo pilnować (chociaż grzeszki się zdarzały). Na ostatnim usg przed poród nastraszyli że dziecko będzie miało ponad 4kg, a Mloda urodziła się 3650g [emoji4]

Co do samopoczucia dzisiaj,nie też strasznie scinalo na sen, w pracy tragedia, oczy się same zamykały. Dodatkowo niekonczone się mdłości, teraz nawet po wypiciu mięty nadal mnie mdli.
Poprzednia ciąża to nic a teraz? Ja mam nadzieję że do końca tak nie będę mieć bo bo oszaleje.

Mi sie tez czesto zdarza nie zapytac o cos, a pozniej sie zloszcze na siebie. To chyba normalne [emoji5] Na prenatalnych powinien byc okrelony ten najdokladniejszy termin porodu, ja na razie mam wpisany w karcie ciazy tylko ten z ostatniej miesiaczki...

Ja cale zycie mialam cukier w normie i to zawsze gdzies po srodku, nawet nie zblizalam sie do granicy dlatego to duze zaskoczenie dla mnie...

reklama
No niestety w ciąży normy cukru są bardzo restrykcyjne, normalnie przecież cukier 96 jest idealny i nie wzbudza podejrzeń. Dobrze, że teraz zwiększyli normy 1h po posiłku do 140, bo kiedyś było 120 i trzeba było baaaardzo uważać.

Do góry