reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
@Alexa1905 ja mam za sobą ciążę z cukrzycą ciążową (na insulinie). Obecnie jestem ma metforminie, na diecie z niskim Ig jestem od ponad pół roku. Lubię te dietę i można dużo i ciekawie jeść :)

Powiem szczerze, że przy pierwszej ciąży był to dla mnie problem. Za dużo zakazów i ograniczeń. W drugiej ciazy przestawilam się totalnie i odkryłam mnóstwo ciekawych smaków i zestawień. Po poronieniu trochę przestałam patrzeć co jem i akurat Bozenarodzenie było i się trochę pogubilam.
Teraz już z górki, bo wymyślanie sobie nowych dań sprawia mi radość :)
Także podzielam Twoje zdanie

Locja często kobietki tak mają że pazurki się nie trzymają.
Aja z ciekawość zapytam, mamy ma lipiec zaplanowany urlop w Chorwacji, dojazd autem, gorąco i zazwyczaj zawsze pod górkę nie wiem czy ryzykować ma ktoś doświadczenie ?

U mnie problem polega na tym, że prywatnie byłam 24.04 i już więcej nie zamierzam iść do tej Pani doktor, a wizytę na NFZ mam dopiero 17.05 i będzie to 9t4d

To tak samo jak ja :) tylko na nfz bede 9+2 ale to tez jest przed 10 tyg zreszta gdyby cos to podejde do tej przychodni gdzie bylam prywatnie i poprosze o zaswiadczenie i wtedy dam im dwa :)

reklama
Ale to dopiero pójdziesz po urodzeniu maluszka czy jak by teraz poprosić to też by wystawili?

Po urodzeniu :) teraz raczej nie wystawia, zreszta nie wiem ostatnio bylam po porodzie. A w tym artykule co tu byl wstawiony pisalo ze liczy sie od dnia kiedy sie zapisalo na wizyte, tylko ja sie zapisalam jak jeszcze w ciazy nie bylam :D

Do góry