Masz rację, wybacz, wybitnie nie jestem dzisiaj w nastroju i wszystko mnie irytuje. Znikam z forum na razie co by nie siać zamętu.@Julianna_Szcz jeśli poczułaś się urażona, to nie taka była intencja. Chodziło mi o to, by spojrzeć bardziej pozytywnie i uśmiechnąć się do siebie. Gdyż właśnie najwięcej tu lęku...
P.S Sama jestem po 3 poronieniach, więc wiem co to strach. Ale co możemy zrobić więcej? Lepiej myśleć pozytywnie.
reklama
Dagaa11
Fanka BB :)
Mi przepisal: mocz, morfologie, vdrl, glukoze na czczo, tsh, ft3,ft4. Reszta typu rozyczka, toxo musze zrobic prywatnie.Jakie badania lekarz rodzinny przepisze mi na skierowanie?
Dagaa11
Ja tez wyczytalam to samo, bo mialam identyczna sytuacje. Lekarz powiedzial, ze za duzo czytam powiedzial tez, ze kazda ciaza jest inna, kazda rozwija sie inaczej. Bije serce? Bije. Skup sie na tym. Pomiary sa w mm,nie sa niemarodajne w 100%. Powiedz ki dlaczrgo moja corka misla urodzic sie wg usg z waga ponad 4 kg a urodzila sie majac ledwo 3.5? No walsnie...Lekarz skupił się najbardziej na plamieniu i o tym już się nie wypowiedział, a ja zapomniałam ze stresu spytać. Ale czytałam, że dziecko powinno rosnąć 1mm dziennie, stąd moje obawy.
Spokojnie. Na tym etapie nie zrobimy nic, mozemy tylko czekać. Tez stresuje sie czy rosnie. Ale stres nam nic nie da niestety. Jesli lekarz nic na to nie powiedzial, to sie nie zamartwiaj, pamietajcie, ze to nie my jeztesmy lekarzami...
Ludzie się boją brać odpowiedzialność eh szkoda że musiałaś to poczuć na własnej skórzesama wstałam postałam jeszcze przy oknie i przeszlo.... potem pielegniarki mnie chciały na sor zaprowadzic ale juz mi było dobrze
martakratka
Będzie wszystko dobrze - ne martwcie sięAnet23 już zaraz na wizycie a ja za 6h jestem dziś taka rozkojarzona że aż strach
Dagaa11
Trzymam kciuki za wizytujące :*
Ja dzisiaj bylam u endo, pierwszy raz na nfz ;D pamietajcie dziewczyny, ze od stycznia weszla ustawa, ktora zapewnia kobietom w ciazy mozliwosc zapisu do specjalisty w terminie 7 dni od zgloszenia wiec w piatek sie zapisalam, dzisiaj mialam wizyte. Co wiecej, weszlam bez kolejki lekarz zmienil mo dawke euthyroxu, powiedzial ze tsh 2.3 jest jednak ciut za wysokie, tym bardziej ze najprawdopodobniej do 12 tyg ciszy jeszcze.mogloby urosnąć. Za 6 tyg do kontroli
Ja dzisiaj bylam u endo, pierwszy raz na nfz ;D pamietajcie dziewczyny, ze od stycznia weszla ustawa, ktora zapewnia kobietom w ciazy mozliwosc zapisu do specjalisty w terminie 7 dni od zgloszenia wiec w piatek sie zapisalam, dzisiaj mialam wizyte. Co wiecej, weszlam bez kolejki lekarz zmienil mo dawke euthyroxu, powiedzial ze tsh 2.3 jest jednak ciut za wysokie, tym bardziej ze najprawdopodobniej do 12 tyg ciszy jeszcze.mogloby urosnąć. Za 6 tyg do kontroli
porcelana
Czyli ten Akard profilaktycznie, tak? Mnie od wczoraj pobolewa brzuch i się zastanawiam czy wziąć na własną rękę, czy mam dzwonić do ginekolog.@porcelana acard przyjmuje się w celu polepszenia krążenia, co idzie za lepszym ukrwieniem macicy. Nospę bierze się w przypadku skurczów macicy (ból brzucha itp).
Locja
@porcelana tak acard profilaktycznie, szczególnie w przypadku wcześniejszych poronień może pomóc utrzymać ciążę. Bierzesz magnez? Kolejny raz zwracam uwagę, bo on jest bardzo ważny w ciąży, gdyż jego niedobór może wywołać skurcze macicy.
Mi mój ginekolog już przed ciążą kazał brać acard, w ciąży zwiększył dawkę. Niemniej jednak jeśli masz możliwość lepiej to wszystko skonsultować z lekarzem.
Mi mój ginekolog już przed ciążą kazał brać acard, w ciąży zwiększył dawkę. Niemniej jednak jeśli masz możliwość lepiej to wszystko skonsultować z lekarzem.
reklama
porcelana
A czy można go brać na własną rękę? Czy tylko z polecenia lekarza?@porcelana tak acard profilaktycznie, szczególnie w przypadku wcześniejszych poronień może pomóc utrzymać ciążę. Bierzesz magnez? Kolejny raz zwracam uwagę, bo on jest bardzo ważny w ciąży, gdyż jego niedobór może wywołać skurcze macicy.
Biorę Femibion. Byłam pewna, że ma magnez, ale właśnie chwyciłam ulotkę i w składzie go nie ma. Zaraz chyba podjadę do apteki po No-spe, może ten Akard i magnez. A jaki magnez, w jakiej dawce?