reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dzień dobry dziewczyny! Ja już wróciłam do Włoch. Lot spokojny i dałam radę sama z córeczka. Walizki mi nosili ludzie bo ich poprosiłam. Ja już wczoraj wróciłam do pracuj cały dzień przepracowałam a na wieczór miałam zumbe! Nie powiedziałam jeszcze nikomu na siłowni o ciazy ale powiedziała. Ze naciągnęłam sobie mięsień i nie mogę skakać wiec one musza podwójnie skakać. Jeśli chodzi o objawy to tak jak w pierwszej ciazy niewiele ich. Piersią nabrzmiałe i więcej mleka zaczęły produkowac( nadal karmienpiersia moja 27 miesięczna córeczkę). WcZoraj rano po podróży zrobiłam betę i wyniosła 3500. Beta w tekściarzy nie roBie tak spektakularnie jak w pierwszej i nie wiem czym to jest spowodowane. Jeśli chodzi o wizyty to miałam tydzień temu w Polsce i był mały pęcherzyk i początek 5 tygodnia ( ostatni @ 2 marca). We Włoszech mam zamiar isc. A wizyte za tydzień czyli 20-go bo będzie 7 tydzień. Brzuch mi wyskoczył od jakiegoś tygodnia. W pierwszej ciazy w 4 miesiącu a teraz szok! Nie wiem co się dzieje A jestem normalnej budowy ( 59 kilo)
Gratuluje serduszka @urs i wam wszystkim życzę pozytywnych wieści! Ja dziś kolejny dzień pracy mega intensywny bo muszę nadrobić klientki.

To tak jak u mnie.. Brzuch mega duży jak na 2 miesiąc .. Zbiera się woda.. Tak może być powiedziała gin..

reklama
Dziewczyny wynik 13005... Ponizej normy :( 50.04% przyrost. Chyba umre.
Kochana nie martw się na zapas! Przytulam mocno i wierze, że wszystko jest dobrze! Sama przeczytałaś, ze ma prawo zwolnić, wiec kopa w tyłek i przestań się już denerwować! Nic nie zmienisz, wszystko w rękach tego na górze ! Trzymam mocno ✊✊✊ za wizytę!
Alexa to pieknie :) moj wynim z 9 . 04 - 251, z 11.04-456, dzis czekam na jeszcze jeden wiec prosze trzymac kciuki :)
Trzymam kciuki za wysoki wynik!
Nie ma innej opcji niż taka żebyśmy wszystkie w komplecie urodziły Nasze brzdące w listopadzie/grudniu :) uwierzcie dziewczyny, że będzie dobrze :)
Masz racje! Tak być musi! I tego się trzymajmy!
To tak jak u mnie.. Brzuch mega duży jak na 2 miesiąc .. Zbiera się woda.. Tak może być powiedziała gin..
Ja brzuch ciążowy mam już od dawna :D Teraz przynajmniej jak ktoś zapyta czy w ciąży, to mi głupio nie będzie :p

Ja tez jestem po poronieniu i to w 18 tyg ciąży :( a teraz też czekam spokojnie na wizytę u lekarza ( no może nie tak spokojnie bo już nie mogę się doczekać do wtorku :) ) i nic więcej na razie nie robię. Wypada mi dziś 5 tyd i 2 dni . Zobaczymy :) Najgorzej to czytać i samemu interpretować sobie różne wyniki.
Bardzo mi przykro.. [emoji20]
Jeżeli ktoś w kitlu potwierdził że tak może być to jestem bardziej spokojna.. Choć lekki niepokój czuję. Kłuje mnie dzisiaj w podbrzuszu po prawej stronie.. [emoji19]

Znalazlam takie coś:
W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy.
Ale i tak nie powiem, zeby mnoe to uspokoilo. Wzielam urlop w pracy, na 16.40 ide na usg. Blagam dziewczyny trzymajcie za nas kciuki :(

Trzymam kciuki, koniecznie daj znac po wizycie, po prostu musi byc dobrze i juz! :)

reklama
Do góry