reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Dzień dobry dziewczyny! Ja już wróciłam do Włoch. Lot spokojny i dałam radę sama z córeczka. Walizki mi nosili ludzie bo ich poprosiłam. Ja już wczoraj wróciłam do pracuj cały dzień przepracowałam a na wieczór miałam zumbe! Nie powiedziałam jeszcze nikomu na siłowni o ciazy ale powiedziała. Ze naciągnęłam sobie mięsień i nie mogę skakać wiec one musza podwójnie skakać. Jeśli chodzi o objawy to tak jak w pierwszej ciazy niewiele ich. Piersią nabrzmiałe i więcej mleka zaczęły produkowac( nadal karmienpiersia moja 27 miesięczna córeczkę). WcZoraj rano po podróży zrobiłam betę i wyniosła 3500. Beta w tekściarzy nie roBie tak spektakularnie jak w pierwszej i nie wiem czym to jest spowodowane. Jeśli chodzi o wizyty to miałam tydzień temu w Polsce i był mały pęcherzyk i początek 5 tygodnia ( ostatni @ 2 marca). We Włoszech mam zamiar isc. A wizyte za tydzień czyli 20-go bo będzie 7 tydzień. Brzuch mi wyskoczył od jakiegoś tygodnia. W pierwszej ciazy w 4 miesiącu a teraz szok! Nie wiem co się dzieje A jestem normalnej budowy ( 59 kilo)
Gratuluje serduszka @urs i wam wszystkim życzę pozytywnych wieści! Ja dziś kolejny dzień pracy mega intensywny bo muszę nadrobić klientki.

To tak jak u mnie.. Brzuch mega duży jak na 2 miesiąc .. Zbiera się woda.. Tak może być powiedziała gin..

reklama
Dziewczyny wynik 13005... Ponizej normy :( 50.04% przyrost. Chyba umre.
Kochana nie martw się na zapas! Przytulam mocno i wierze, że wszystko jest dobrze! Sama przeczytałaś, ze ma prawo zwolnić, wiec kopa w tyłek i przestań się już denerwować! Nic nie zmienisz, wszystko w rękach tego na górze ! Trzymam mocno ✊✊✊ za wizytę!
Alexa to pieknie :) moj wynim z 9 . 04 - 251, z 11.04-456, dzis czekam na jeszcze jeden wiec prosze trzymac kciuki :)
Trzymam kciuki za wysoki wynik!
Nie ma innej opcji niż taka żebyśmy wszystkie w komplecie urodziły Nasze brzdące w listopadzie/grudniu :) uwierzcie dziewczyny, że będzie dobrze :)
Masz racje! Tak być musi! I tego się trzymajmy!
To tak jak u mnie.. Brzuch mega duży jak na 2 miesiąc .. Zbiera się woda.. Tak może być powiedziała gin..
Ja brzuch ciążowy mam już od dawna :D Teraz przynajmniej jak ktoś zapyta czy w ciąży, to mi głupio nie będzie :p

Ja tez jestem po poronieniu i to w 18 tyg ciąży :( a teraz też czekam spokojnie na wizytę u lekarza ( no może nie tak spokojnie bo już nie mogę się doczekać do wtorku :) ) i nic więcej na razie nie robię. Wypada mi dziś 5 tyd i 2 dni . Zobaczymy :) Najgorzej to czytać i samemu interpretować sobie różne wyniki.
Bardzo mi przykro.. [emoji20]
Jeżeli ktoś w kitlu potwierdził że tak może być to jestem bardziej spokojna.. Choć lekki niepokój czuję. Kłuje mnie dzisiaj w podbrzuszu po prawej stronie.. [emoji19]

Znalazlam takie coś:
W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy.
Ale i tak nie powiem, zeby mnoe to uspokoilo. Wzielam urlop w pracy, na 16.40 ide na usg. Blagam dziewczyny trzymajcie za nas kciuki :(

Trzymam kciuki, koniecznie daj znac po wizycie, po prostu musi byc dobrze i juz! :)

reklama
Do góry