reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Właśnie patrzę na ten zestaw tabletek i całkiem spoko wygląda :) jutro się przejdę i coś na pewno zakupię. A z tym przyrostem to znaczy? Porównać pierwszy wynik do drugiego i jak wzrośnie w drugim to znaczy że wszystko ok? Sorry że tak pytam ale w ogóle się nie orientuję jeszcze w temacie :( :p
Dokładnie tak, ważne by wzrastał tak jak piszesz. W internecie są kalkulatory. Wpisz w wyszukiwarkę kalkulator hcg i wszystko będziesz wiedzieć. :)

reklama
Serio trzeba mieć HCG zrobione przed wizytą w ginekologa? Ja świerzynka w tych tematach to nawet nie wiem.
Tak jak @EklerkaDaria napisała, betaHCG nie jest wymagana - to jest tylko dla Twojego spokoju. Znam dziewczyny które w ogóle nie wykonywały tego badania w ciąży i wszystko szło prawidłowo. Jednak podczas wizyty lekarz może Ci zlecić, jeśli będzie mieć jakieś wątpliwości co do rozwoju płodu lub nie. Jeśli wizytę będziesz mieć na NFZ to badania ze skierowania również będą bezpłatne. Wyniki robisz 2 razy - jeśli wzrost będzie prawidłowy to tyle wystarczy.

Ja chodzę do doktora Wolskiego na Mostowa i płace 300zl za wizytę. W poprzedniej ciąży wszystkie badania robiłam prywatnie. Wizyta plus badania to tak około 350-400zl. Mam koleżankę która chodziła na NFZ chyba na Długą i badania też na nfz i urodziła piękna zdrowa córeczkę

Ja chodzę do doktora Wolskiego na Mostowa i płace 300zl za wizytę. W poprzedniej ciąży wszystkie badania robiłam prywatnie. Wizyta plus badania to tak około 350-400zl. Mam koleżankę która chodziła na NFZ chyba na Długą i badania też na nfz i urodziła piękna zdrowa córeczkę

A do jakiego lekarza chodziła na Długą?

Ile lekarzy, tyle opini na ten temat. Jedni pozwalają, inni zabraniają do któregoś tygodnia albo całkowicie. :(:(:( Ja po 5 latach starań po jej słowach nie miałam wątpliwości czy jej posłuchać ;)
I nie chciałam cię wystraszyć.:)
Ja w I ciazy mialam celibat bo mialam niewydolnosc szyjki.. w piatek mam wizyte to zapytam czy z szyjką ok i czy mamy zielone swiatlo na przytulanki :p

Hehe, w sumie ja też gdyby nie ten test stawiłabym na hormony, przeziębienie..

A jak właśnie dziewczyny z witaminami? Kupić jakieś sobie czy czekać do wizyty u gina? Jeśli nie czekać to co brać? Kwas foliowy, magnez? I do jakiego to czasu? :)

Hejka, powiem Ci, że ja też o HCG nie myślałam, dla mnie test był wystarczający. Ale z racji tego, że wizyta u gina dopiero w poniedziałek, a mam te zawirowania z tarczycą chce sprawdzić jak tam człowieczek się rozwija :)

Dziewczyny, czy na wyniku Bety będzie wartość przypisana do danego tygodnia ciąży? W sensie dana liczba i obok zakres w jakim powinna się ona mieścić?
Niby zakres jest podany ale u mnie wychodzilo miedzy 4 a 6 tygodniem xP wiec spora rozpietosc.

A co do witamin to sama sie zastanawiam.. bo biore tylko kwas foliowy teraz. Zapytam w piatek na wizycie czy cos brac. W pierwszej ciazy bralam sporo ale to zeby skurczy nie miec i zeby ta szyjka dalej sie noe skracała i zelazo bralam bo anemia mnie dopadla

reklama
Wiem o czym mówisz :mad:. A wyobraź sobie jak do mnie przychodzą pacjenci naprawić protezę i wyciągają nie umyte prosto z buzi i dają do rękę :o masakra. Na protezie cały przegląd śniadania albo obiadu...:mad:. Podstawowych nieraz żeczy trzeba uczyć, że protezę myje się tak jak myło się własne zęby, a oni myślą, że wieczorem wrzucą do szklanki i wystarczy.
Fuj... jak czytam to już mi niedobrze

Do góry