Martynka_K
Fanka BB :)
Serio trzeba mieć HCG zrobione przed wizytą w ginekologa? Ja świerzynka w tych tematach to nawet nie wiem.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak jak koleżanka napisała, powinno być zbadane w tym samym laboratorium, bo mogą mieć inne normy, ale to już obojętne byle zrobić.Dziękuję za szybki odzew z natury jestem optymistką więc co by się nie działo, poradzę sobie.. trzeba myśleć pozytywnie..
A czy nie będzie problemu ze zrobieniem bety jednej w jednym mieście, a drugiej w drugim? Możliwe że czeka mnie podróż.. i czy trzeba być na czczo do badania?
Jak Twoje samopoczucie? Czy wszystko ok?
Pozdrawiam
Nie trzeba, to tylko dla twojej informacji i twojego spokoju. Jeśli jest przyrost prawidłowy, to masz raczej pewność ze ciąża rozwija się prawidłowo. Lekarz wcześnie na usg za dużo nie zobaczy. Może cię również sam skierować na takie badanie, ale nie musi.Serio trzeba mieć HCG zrobione przed wizytą w ginekologa? Ja świerzynka w tych tematach to nawet nie wiem.
Tak jak koleżanka napisała, powinno być zbadane w tym samym laboratorium, bo mogą mieć inne normy, ale to już obojętne byle zrobić.
Dzięki, że pytasz o samopoczucie. Gdyby nie test i beta nie wiedziałabym, ze w ciąży jestem . Po terminie miesiączki wszystkie kłucia w podbrzuszu zniknęły. Cieszę się że tak dobrze sie czuje, a z drugiej martwię czy wszystko ok. Ale co mogę, to robię. Jem grzecznie wszystkie witaminki i uważam na siebie, staram się zdrowo jeść i nic więcej zrobić nie mogę. W ciąży z synem tez się super czułam. Jedynym skutkiem ubocznym było to, że nie mogłam zębów umyć dokładnie wszystkich bo szczoteczka włożona za głęboko powodowała odruch wymiotny i cukrzyca ciążowa. Po za tym mogłabym w ciąży chodzić jak słoń.
Serio trzeba mieć HCG zrobione przed wizytą w ginekologa? Ja świerzynka w tych tematach to nawet nie wiem.
Trochę szkoda wydawać mi 40zł na badanie które w niczym mi nie pomoże bo co ma być to i tak będzie. A trzy testy to już 120zł. Za tą kwotę to wolę witaminki kupić.
No proszę ja też chodzę do Gamety w gdyni, ale do dr Śliwińskiego.Mieszkam tez w Trójmieście. Chodze do Gametu do dr Skweresa.
Koniecznie kwas foliowy, magnez niekoniecznie chyba ze masz potrzeby, bardziej Dha i jod ale to możesz w zestawie witamin. Ja biorę Pregna Plus.Hehe, w sumie ja też gdyby nie ten test stawiłabym na hormony, przeziębienie..
A jak właśnie dziewczyny z witaminami? Kupić jakieś sobie czy czekać do wizyty u gina? Jeśli nie czekać to co brać? Kwas foliowy, magnez? I do jakiego to czasu?
Hejka, powiem Ci, że ja też o HCG nie myślałam, dla mnie test był wystarczający. Ale z racji tego, że wizyta u gina dopiero w poniedziałek, a mam te zawirowania z tarczycą chce sprawdzić jak tam człowieczek się rozwija
Dziewczyny, czy na wyniku Bety będzie wartość przypisana do danego tygodnia ciąży? W sensie dana liczba i obok zakres w jakim powinna się ona mieścić?
Powtarzasz tylko raz! Albo po 48 h wtedy przyrost powinien być o ponad 66% a po 72h o 110%. Badasz 2 razy krew . Czy iść, czy nie, to każda sama według siebie robi jak chce. Ja ci nie mówię, ze masz iść, masz taką ewentualność i możliwość. Zrobisz jak uważasz.Trochę szkoda wydawać mi 40zł na badanie które w niczym mi nie pomoże bo co ma być to i tak będzie. A trzy testy to już 120zł. Za tą kwotę to wolę witaminki kupić.
Koniecznie kwas foliowy, magnez niekoniecznie chyba ze masz potrzeby, bardziej Dha i jod ale to możesz w zestawie witamin. Ja biorę Pregna Plus.
Na wyniku bety będzie zakres co do tygodni ciąży, ale powinnaś bardziej patrzeć na przyrost Trzymam kciuki.