reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Witam się wtorkowo. :)[emoji33] fuj.[emoji33][emoji33] i cooo? I potem tą wymoczoną szczękę bez umycia, z tej wody z resztkami hop do buzi?

Właśnie mialam cofkę.Oo! Ja mam koleżankę z biurka obok która wie od samego początku - dla mojego bezpieczeństwa. Icod kiedy jestem w ciąży to wprowadziłyśmy zdrowe żywienie. Ona chce schudnąć a ja chcę dostarczać wszystkiego co najlepsze. Wcześniej miałam problem z jedzeniem. W zasadzie w pracy nie jadłam.. ale.twraz.to co innego. Jem więc i śniadanie i zupę. [emoji2] Mi się nic nie chce. Mój M niedługo będzie musiał czekać az zasnę aby mnie przyatakować.Moj lekarz niby pracuje w szpitalu i niby będzie mnie brał do szpitala. Nie wiem czy coś się zmieniło ale 8 lat temu jak byłam w ciąży to do lekarza chodziłam prywatnie ale nie płaciłam nic więcej niż ,,za wizytę". Dawał skierowanie na badania krwi i robiłam je normalnie w przychodni, tak jak glukozę i raz jeden miałam jakieś skierowanie na bardziej szczegółowe badanie USG to poszłam do szpitala. Teraz trzeba za wszystko płacić dodatkowo? [emoji33]

Ja jestem w coraz to większym szoku jak Was podczytuje.Do kogo chodzisz w Poznaniu?Bety też nigdy nie robiłam. Witaj i gratuluję!
Hej ;) Nie dziękuję :) Który to u Ciebie tc?

reklama
Dziewczyny, ja gdyby nie niski przyrost w poprzedniej ciązy - teraz nie robiłabym bety. Zrobię raz tylko przyrost i więcej nie planuję. Będzie co będzie. Jak nie musicie to nie róbcie - to tylko niepotrzebny stres i nerwy.
Hej Marta, jesli w poprzedniej ciazy byly problemy to oczywiscie inna sprawa. Zycze Ci aby tym razem wszystko poszlo bezproblemowo :)

Cześć dziewczyny. Miałam jeszcze nie wchodzić, ale nie wytrzymam. Wczoraj zrobiłam test - pozytywny. Poleciałam na betę - jest 251. Według moich obliczeń to 2TC i według bety też. W grudniu poroniłam w 5tc, dlatego bardzo się boję. Jutro idę na betę, żeby zobaczyć przyrost i cholernie się boję. W tej poronionej ciązy nie miałam żadnych objawów, nic. Teraz mimo, że to dopiero 2 tc, mam okropne mdłości i bóle piersi - więc po cichu sobie marzę, że może będzie wszystko ok tym razem.... Termin wg kalkulatorów netowych - 20 grudzień i oby tak było...
Cześć. Czytam Was ale w ukryciu:) jednak na Twój wpis musiałam odpisać...jesli poroniłas to musisz bardziej uwazac...zrobić wiecej badań i udać sie do lekarza. Jestem w 5 tygodniu ciazy, w dniu pozytywnej bety miałam komplet badań i wizytę u dobrego lekarza i mój cud nadal trwa dzięki niemu.
zrób sobie przynajmniej progresteron, estradiol, tsh, a może masz problemy z układem krzepnięcia ?? Moim zdaniem ciąża po wcześniejszym poronieniu powinna być pod szczególnym nadzorem :yes:

Cześć. Czytam Was ale w ukryciu:) jednak na Twój wpis musiałam odpisać...jesli poroniłas to musisz bardziej uwazac...zrobić wiecej badań i udać sie do lekarza. Jestem w 5 tygodniu ciazy, w dniu pozytywnej bety miałam komplet badań i wizytę u dobrego lekarza i mój cud nadal trwa dzięki niemu.
zrób sobie przynajmniej progresteron, estradiol, tsh, a może masz problemy z układem krzepnięcia ?? Moim zdaniem ciąża po wcześniejszym poronieniu powinna być pod szczególnym nadzorem :yes:
U mnie to była ciąża biochemiczna. Jestem pod kontrolą lekarza. Jutro mam powtórzyć betę i błagam - nie strasz mnie, bo przeprabiałam to w poprzedniej ciąży. Wiem, że teraz jest wszystko ok. I jest.

Napisze tylko szybciutko jak po wizycie, a później was podgonie z czytaniem.
Jest kropek, albo kropka! Termin na 13 grudnia. Według lekarza jestem 4t5d, apka pokazuje 5t6d. Zarodek jest w macicy. Kazał zrobic badania: grupa krwi, hcg powtórzyć, tsh, toxoplazmoze i glukozę. Później wrzucę Wam zdjęcie kropka ;). Uspokoiło mnie to bardzo.

Napisze tylko szybciutko jak po wizycie, a później was podgonie z czytaniem.
Jest kropek, albo kropka! Termin na 13 grudnia. Według lekarza jestem 4t5d, apka pokazuje 5t6d. Zarodek jest w macicy. Kazał zrobic badania: grupa krwi, hcg powtórzyć, tsh, toxoplazmoze i glukozę. Później wrzucę Wam zdjęcie kropka ;). Uspokoiło mnie to bardzo.
Suuupeeerrr ;) Gratulacje ;) Kiuedy miałaś owulację?

Witam się wtorkowo. :)[emoji33] fuj.[emoji33][emoji33] i cooo? I potem tą wymoczoną szczękę bez umycia, z tej wody z resztkami hop do buzi?

Właśnie mialam cofkę.Oo! Ja mam koleżankę z biurka obok która wie od samego początku - dla mojego bezpieczeństwa. Icod kiedy jestem w ciąży to wprowadziłyśmy zdrowe żywienie. Ona chce schudnąć a ja chcę dostarczać wszystkiego co najlepsze. Wcześniej miałam problem z jedzeniem. W zasadzie w pracy nie jadłam.. ale.twraz.to co innego. Jem więc i śniadanie i zupę. [emoji2] Mi się nic nie chce. Mój M niedługo będzie musiał czekać az zasnę aby mnie przyatakować.Moj lekarz niby pracuje w szpitalu i niby będzie mnie brał do szpitala. Nie wiem czy coś się zmieniło ale 8 lat temu jak byłam w ciąży to do lekarza chodziłam prywatnie ale nie płaciłam nic więcej niż ,,za wizytę". Dawał skierowanie na badania krwi i robiłam je normalnie w przychodni, tak jak glukozę i raz jeden miałam jakieś skierowanie na bardziej szczegółowe badanie USG to poszłam do szpitala. Teraz trzeba za wszystko płacić dodatkowo? [emoji33]

Ja jestem w coraz to większym szoku jak Was podczytuje.Do kogo chodzisz w Poznaniu?Bety też nigdy nie robiłam. Witaj i gratuluję!
O takich sytuacjach można wiele by opowiadać, ale oszczędzę wam tego ;). Tak czy siak wielu pacjentów, zamiast nowych protez noszą stare wymyślane, bo one według nich są najlepsze. A niestety trzeba się do nowych przyzwyczaić i nauczyć tak jak do nowych butów ;)
W Poznaniu chodze do Medica Now na Piątkowskiej. Dr.Arleta Szczęsna. Polecam, konkretna kobieta.

reklama
Do góry