reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Witam się wtorkowo. :)[emoji33] fuj.[emoji33][emoji33] i cooo? I potem tą wymoczoną szczękę bez umycia, z tej wody z resztkami hop do buzi?

Właśnie mialam cofkę.Oo! Ja mam koleżankę z biurka obok która wie od samego początku - dla mojego bezpieczeństwa. Icod kiedy jestem w ciąży to wprowadziłyśmy zdrowe żywienie. Ona chce schudnąć a ja chcę dostarczać wszystkiego co najlepsze. Wcześniej miałam problem z jedzeniem. W zasadzie w pracy nie jadłam.. ale.twraz.to co innego. Jem więc i śniadanie i zupę. [emoji2] Mi się nic nie chce. Mój M niedługo będzie musiał czekać az zasnę aby mnie przyatakować.Moj lekarz niby pracuje w szpitalu i niby będzie mnie brał do szpitala. Nie wiem czy coś się zmieniło ale 8 lat temu jak byłam w ciąży to do lekarza chodziłam prywatnie ale nie płaciłam nic więcej niż ,,za wizytę". Dawał skierowanie na badania krwi i robiłam je normalnie w przychodni, tak jak glukozę i raz jeden miałam jakieś skierowanie na bardziej szczegółowe badanie USG to poszłam do szpitala. Teraz trzeba za wszystko płacić dodatkowo? [emoji33]

Ja jestem w coraz to większym szoku jak Was podczytuje.Do kogo chodzisz w Poznaniu?Bety też nigdy nie robiłam. Witaj i gratuluję!
Hej ;) Nie dziękuję :) Który to u Ciebie tc?

reklama
Dziewczyny, ja gdyby nie niski przyrost w poprzedniej ciązy - teraz nie robiłabym bety. Zrobię raz tylko przyrost i więcej nie planuję. Będzie co będzie. Jak nie musicie to nie róbcie - to tylko niepotrzebny stres i nerwy.
Hej Marta, jesli w poprzedniej ciazy byly problemy to oczywiscie inna sprawa. Zycze Ci aby tym razem wszystko poszlo bezproblemowo :)

Cześć dziewczyny. Miałam jeszcze nie wchodzić, ale nie wytrzymam. Wczoraj zrobiłam test - pozytywny. Poleciałam na betę - jest 251. Według moich obliczeń to 2TC i według bety też. W grudniu poroniłam w 5tc, dlatego bardzo się boję. Jutro idę na betę, żeby zobaczyć przyrost i cholernie się boję. W tej poronionej ciązy nie miałam żadnych objawów, nic. Teraz mimo, że to dopiero 2 tc, mam okropne mdłości i bóle piersi - więc po cichu sobie marzę, że może będzie wszystko ok tym razem.... Termin wg kalkulatorów netowych - 20 grudzień i oby tak było...
Cześć. Czytam Was ale w ukryciu:) jednak na Twój wpis musiałam odpisać...jesli poroniłas to musisz bardziej uwazac...zrobić wiecej badań i udać sie do lekarza. Jestem w 5 tygodniu ciazy, w dniu pozytywnej bety miałam komplet badań i wizytę u dobrego lekarza i mój cud nadal trwa dzięki niemu.
zrób sobie przynajmniej progresteron, estradiol, tsh, a może masz problemy z układem krzepnięcia ?? Moim zdaniem ciąża po wcześniejszym poronieniu powinna być pod szczególnym nadzorem :yes:

Cześć. Czytam Was ale w ukryciu:) jednak na Twój wpis musiałam odpisać...jesli poroniłas to musisz bardziej uwazac...zrobić wiecej badań i udać sie do lekarza. Jestem w 5 tygodniu ciazy, w dniu pozytywnej bety miałam komplet badań i wizytę u dobrego lekarza i mój cud nadal trwa dzięki niemu.
zrób sobie przynajmniej progresteron, estradiol, tsh, a może masz problemy z układem krzepnięcia ?? Moim zdaniem ciąża po wcześniejszym poronieniu powinna być pod szczególnym nadzorem :yes:
U mnie to była ciąża biochemiczna. Jestem pod kontrolą lekarza. Jutro mam powtórzyć betę i błagam - nie strasz mnie, bo przeprabiałam to w poprzedniej ciąży. Wiem, że teraz jest wszystko ok. I jest.

Napisze tylko szybciutko jak po wizycie, a później was podgonie z czytaniem.
Jest kropek, albo kropka! Termin na 13 grudnia. Według lekarza jestem 4t5d, apka pokazuje 5t6d. Zarodek jest w macicy. Kazał zrobic badania: grupa krwi, hcg powtórzyć, tsh, toxoplazmoze i glukozę. Później wrzucę Wam zdjęcie kropka ;). Uspokoiło mnie to bardzo.

Napisze tylko szybciutko jak po wizycie, a później was podgonie z czytaniem.
Jest kropek, albo kropka! Termin na 13 grudnia. Według lekarza jestem 4t5d, apka pokazuje 5t6d. Zarodek jest w macicy. Kazał zrobic badania: grupa krwi, hcg powtórzyć, tsh, toxoplazmoze i glukozę. Później wrzucę Wam zdjęcie kropka ;). Uspokoiło mnie to bardzo.
Suuupeeerrr ;) Gratulacje ;) Kiuedy miałaś owulację?

Witam się wtorkowo. :)[emoji33] fuj.[emoji33][emoji33] i cooo? I potem tą wymoczoną szczękę bez umycia, z tej wody z resztkami hop do buzi?

Właśnie mialam cofkę.Oo! Ja mam koleżankę z biurka obok która wie od samego początku - dla mojego bezpieczeństwa. Icod kiedy jestem w ciąży to wprowadziłyśmy zdrowe żywienie. Ona chce schudnąć a ja chcę dostarczać wszystkiego co najlepsze. Wcześniej miałam problem z jedzeniem. W zasadzie w pracy nie jadłam.. ale.twraz.to co innego. Jem więc i śniadanie i zupę. [emoji2] Mi się nic nie chce. Mój M niedługo będzie musiał czekać az zasnę aby mnie przyatakować.Moj lekarz niby pracuje w szpitalu i niby będzie mnie brał do szpitala. Nie wiem czy coś się zmieniło ale 8 lat temu jak byłam w ciąży to do lekarza chodziłam prywatnie ale nie płaciłam nic więcej niż ,,za wizytę". Dawał skierowanie na badania krwi i robiłam je normalnie w przychodni, tak jak glukozę i raz jeden miałam jakieś skierowanie na bardziej szczegółowe badanie USG to poszłam do szpitala. Teraz trzeba za wszystko płacić dodatkowo? [emoji33]

Ja jestem w coraz to większym szoku jak Was podczytuje.Do kogo chodzisz w Poznaniu?Bety też nigdy nie robiłam. Witaj i gratuluję!
O takich sytuacjach można wiele by opowiadać, ale oszczędzę wam tego ;). Tak czy siak wielu pacjentów, zamiast nowych protez noszą stare wymyślane, bo one według nich są najlepsze. A niestety trzeba się do nowych przyzwyczaić i nauczyć tak jak do nowych butów ;)
W Poznaniu chodze do Medica Now na Piątkowskiej. Dr.Arleta Szczęsna. Polecam, konkretna kobieta.

reklama
Do góry