urs
Fanka BB :)
[emoji33] [emoji33] Co za baba! ,,Wiesz, że możesz" no dziękuję bardzo.
Dziewczyny, mega współczuję przeżyć. Lekarze potrafią być bezduszni.. Kobiety lekarze i pielęgniarki też nie są lepsze..
Moja babcia powiedziała mojej mamie że musi teraz o mnie dbać.. (dzieli nas 350 km więc to dbanie to ,,tak o" było powiedziane. Bardziej w formie żartów) a moja mama na to ,,Ciąża to nie choroba".
Ja tylko to skomentowałam, że zastanawiające jest to, że to właśnie najczęściej kobiety używają tego typu zwrotów. Może nie choroba ale szczególny stan. Naprawdę ciężko to zrozumieć..
Jakaś taka znieczulica panuje.
Napisane na Nexus 5X w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tego sformulowania “ciaza to nie choroba” nigdy nie zrozumiem. Sa rozne ciaze, ja zawsze mowilam swoim kolezankom, ze to piekny czas, w ktorym trzeba niesamowicie dbac o siebie. Niektore z nich od pierwszych dni czuly sie strasznie i byly na zwolnieniu az do porodu, a niektore pracowaly do samego rozwiazania. Mysle ze z powodu tak roznych przezyc niektorym moze byc ciezko zrozumiec, ze wymiotowanie pol dnia w pracy polaczone z zawrotami glowy nie jest jednak zdrowe i ze bezpieczniej wtedy zostac w domu. No i jeszcze dochodzi do tego zawisc - “bo ona ma lepiej, caly dzien siedzi w domu i nic nie robi, a ja musze tak ciezko pracowac”. Przykre, bo porownywanie sie do innych do niczego nie prowadzi
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom