reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Witam nowe dziewczyny ! Dużo nas się już robi! Może niedługo zrobimy prywatna grupe, co myślicie? Bo pewnie będziemy opisywać bardziej intymne i personalne rzeczy albo wrzucać fotki wiec byłoby bezpieczniej. Poczekamy jeszcze na resztę grudniowej i
robimy??

Dobry pomysł :-) :)
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja zrobiłam dziś znowu betę a ze nie urosła
Jakoś powalajaco poszłam do lekarza i na szczęście na ten moment wszystko Ok , jest pęcherzyk . 5 tydzień. Ciazy dziś się zaczął. Ja w środę wracam do Włoch i powiedział ze dzień przed lotem i rano w dzień lotu mam wziąć luteinę zapobiegawczo. Wspomial tez o Tym żeby poza kwasem foliowym brać tez jod i witaminę d3. Powiedział ze jakby coś się działo powtórzyć betę w sobotę i przyjść do niego a jak będę się dobrze czuła to po powrocie so Włoch bezpośrednio do mojego ginekologa i już powinno być widać dużo więcej. PercherYk jest maleńki ale jest! Uffff odetchnęłam trochę. Powiedział te ze to 20 tygodnia ciazy maksymalnie powinnam odstawić córkę od piersi .

Iga a jak to jest właśnie z lataniem i ciąża? Bo czytałam ze pierwszy trymestr nie bardzo. Co do karmienia sa mamy ktore karmią w tandemie.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Bedzie ok! Musi byc :-)

Razem zawsze razniej ;-)
Mi też objawy ustały. Brzuchol bolał mnie tylko 3 dni, co robiłam testy. A teraz od pierwszej bety cisza. Wczoraj myślałam, że zeświruje ze strachu przed drugą betą. Na szczęście trochę się uspokoiłam. Ale wiadomo, strach większy czy mniejszy będzie aż do porodu.

Trzymam kciuki za wszystkie brzuszki, by dzidzie zdrowo rosły!
Spróbuje Was nadgonić, żeby zapoznać się z resztą mamuś. Jeśli macie pytania, to śmiało pytajcie :D

Witajcie dziewczyny.
Ja dopiero po teście. 7 tyg. Gin wizyta we wtorek. Wariuje bo w sierpniu 2017 ciąża obumarła w 9 tyg. Cieszę sie ze znowu się udało ale w głowie natłok myśli i teraz raczej wszystko na zimno. Do wt osiwieje. Nie chce powtórki
Pozdrawiam i życzę wam wszystkim zdrówka
Myśl pozytywnie. Ja też się trochę martwię. Moje dziecko przeżywa już tą ciążę i bardzo bym nie chciała mu tłumaczyć, że jednak brata/siostry jeszcze nie będzie.
Witam nowe dziewczyny ! Dużo nas się już robi! Może niedługo zrobimy prywatna grupe, co myślicie? Bo pewnie będziemy opisywać bardziej intymne i personalne rzeczy albo wrzucać fotki wiec byłoby bezpieczniej. Poczekamy jeszcze na resztę grudniowej i
robimy??

Grupa to zawsze dobry pomysł :). Obawiam się jednak, że to trochę szybko. Jeszcze pewnie trochę nas przybędzie.

Jak pisałam na majówkach 2010 to przenieśli nas na grupę jakoś mega późno. Już wszystkie się znałyśmy, niektóre spotykały się prywatnie. Utworzyłyśmy wtedy swój odrębny album ze zdjęciami i tam rozmawiałyśmy na intymne tematy. Taka alternatywa dla Grupy :).

Napisane na Nexus 5X w aplikacji Forum BabyBoom

Mi też objawy ustały. Brzuchol bolał mnie tylko 3 dni, co robiłam testy. A teraz od pierwszej bety cisza. Wczoraj myślałam, że zeświruje ze strachu przed drugą betą. Na szczęście trochę się uspokoiłam. Ale wiadomo, strach większy czy mniejszy będzie aż do porodu.

Trzymam kciuki za wszystkie brzuszki, by dzidzie zdrowo rosły!
Spróbuje Was nadgonić, żeby zapoznać się z resztą mamuś. Jeśli macie pytania, to śmiało pytajcie :D
Ja w pierwszej ciazy jakos w ogole sie nie przejmowalam ale duzo czytalam i mam wieksza swiadomosc ze z ciaza a przynajmniej z jej poczatkami nie jest tak latwo ale trzeba byc dobrej mysli. Mam nadzieje ze w piątek 13.04 uslysze serduszko :-)

Myśl pozytywnie. Ja też się trochę martwię. Moje dziecko przeżywa już tą ciążę i bardzo bym nie chciała mu tłumaczyć, że jednak brata/siostry jeszcze nie będzie. Grupa to zawsze dobry pomysł :). Obawiam się jednak, że to trochę szybko. Jeszcze pewnie trochę nas przybędzie.

Jak pisałam na majówkach 2010 to przenieśli nas na grupę jakoś mega późno. Już wszystkie się znałyśmy, niektóre spotykały się prywatnie. Utworzyłyśmy wtedy swój odrębny album ze zdjęciami i tam rozmawiałyśmy na intymne tematy. Taka alternatywa dla Grupy :).

Napisane na Nexus 5X w aplikacji Forum BabyBoom
My na kwietniowkach 17'(chociaz rodzilam w marcu ;p) mialysmy najpierw dosyc szerokie grono na zamknietej grupie ale jak ktos sie z miesiac nie odzywal to wysylalysmy wiadomosci i jak nie bylo odzewu to usuwalysmy.. i tak co jakis czas selekcja az zostalo nas meega zaufane grono i mamy super kontakt do tej pory ;-)
Nawet po cichu licze ze jedna z dziewczyn do nas niebawem dołączy tutaj ;-)

Ja w pierwszej ciazy jakos w ogole sie nie przejmowalam ale duzo czytalam i mam wieksza swiadomosc ze z ciaza a przynajmniej z jej poczatkami nie jest tak latwo ale trzeba byc dobrej mysli. Mam nadzieje ze w piątek 13.04 uslysze serduszko :-)
Za co mocno trzymam kciuki! Ja tez nie biorę pod uwagę, ze coś mogłoby być nie tak.... ale jedno poronienie przeżyłam i mam nadzieje, ze już mnie to nie spotka. Ja w ciąży mam takie etapy, kamienie milowe: beta ( właściwy przyrost), serduszko, prenatalne i poród. Bo niestety w rodzinie i przed porodem zdążyła się tragedia... Jeden kamień mi spadł, i byle do przodu. Trzeba być dobrej myśli.

reklama
Powiedzcie mi czy ktoras byla juz na usg? Ja aktualnie mam 5t1d, ale pozno mialam owu bo w 21 dc i zastabawiam sie koedy isc, zeby bylo juz cos widac :)

Napisane na HUAWEI VNS-L31 w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie tez się nad tym zastanawiam. Mi kazała za 2 tyg. Najchętniej poczekałabym do pełnego 7 tyg, ale chyba nie wytrzymam ;).
@ miałaś 1 marca? Dokładnie mamy tydzień różnicy :)

Do góry