reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
To statystyka ;*

...no mówił ze wszystko jest jak trzeba ale nie wpisywał , napisał tylko w wywiadzie jakby : nie do oceny nie wiem czy przez to ze rece miała na buzi czy co czy jak ... normalnie jestem zielona i chyba zaraz bede w wc z nerwów

A mialas tez robione testy z krwi. Mi wyszlo duzo gorsze ryzyko 21 i boje sie zeby jeszcze po badaniach krwi sie nie zwiekszylo...
Tez wydaje mi się, że krew rozwieje wątpliwości. Nie martw sie na zapas. Dzidzia mała i złapanie dokładne pomiarów jest trudne. Myśle, że wszystko okaże sie w porządku.

U mnie kosci nosowej nie ma wpisanej ... nie wiem czemu nie wpisał mówił ze jest wszystko dobrze ... dzwoniłam do mojej pani doktor ze pappa dobre ale czemu nie zmierzył kosci nosowej ;/ mówiła zeby sie ne martwic bo by mówił ze cos nie halo .
Jutro dobrze ze jade do mojego gina to kaze mu popatrzec z reszta sam popatrzy ale juz siedze i rycze

Widze nosek Wy tez prawda Zobacz załącznik 865325
Widać nosek jak byk :) i usteczka widać. Nie rycz, bo na pewno wszystko jest ok!

A jaki symbol ma oznaczenie tej kości nosowej? Ja mam tylko wpisane: kość nosowa- obecna :)

U mnie kosci nosowej nie ma wpisanej ... nie wiem czemu nie wpisał mówił ze jest wszystko dobrze ... dzwoniłam do mojej pani doktor ze pappa dobre ale czemu nie zmierzył kosci nosowej ;/ mówiła zeby sie ne martwic bo by mówił ze cos nie halo .
Jutro dobrze ze jade do mojego gina to kaze mu popatrzec z reszta sam popatrzy ale juz siedze i rycze

Nie nakręcaj się niepotrzebnie. Sprawdziłam u siebie i rzeczywiście mam wpisana. Kość nosowa jest maleńka. Gin mi ją pokazał, bo szukał i szukał a potem nic nie mówił. Zapytałam czy znalazł, a On ze tak i mi ją pokazał. To jest maleństwo. Być może zwyczajnie przeoczył ten zapis. Przynajmniej ja tak myślę. Już nie placz, szkoda tych łez, wystarczająco ich wylalaś.

Ja nie dostałam nic na pappa mam tylko wpisane : nie do oceny ...
Ale jak patrzył na usg mówł ze wszystko ładne moze zapomniał tej kosci i wpisał co wiedział
Bo podbijał mój wynik pappa to by dzwonił doktorka mówiła gdyby coś takiego było nie tak

a sam cap mówił usta nosek paluszki a potem dziadyga nie pomierzył pewnie i napisał ze nie do oceny a ty sie matka martw ;/ dobrze ze wizyta jutro...
Ale to chyba te 2 kropeczki są te kosteczki

To tak jak koleżanka pisze nie pomierzył pewnie a widział ją , i nie napisał ze brak tylko nie podlega ocenie bo tamte inne pomiary wazniejsze , tyle ze ja to tez chciałam ;p ale tak to jest na nfz jak widac

Ostatnia edycja:
Nadrobie was wieczorem chce napisac ze jestem po usg i wszystko jest w porzadku, male skakalo ruszalo raczkami i nozkami , cudowny widok :) przyziernosc 1.7mm maluszek ma 6,3 cm termin sie przesnal z usg i jest na 14.12 takze dzidzi rosnie jak na drozdzach :) serduszko 170 uderzen no i na 90% chlopiec :D moj wymarzony hehe jestem przeszczesliwa.
Ale suuuupppeeeerr[emoji173][emoji173][emoji173]

Hej. Melduje się po wizycie. Dzidzia ok! CRL 7,45. Tętno 148 ( slyszeliśmy) :D na prenatalnym biło 168. Przezierność 1,70mm.
Prawdopodobieństwo trisomii 21,18 i 13 niskie.
Dzidzia wypięła się do nas tyłkiem i tyle widzieliśmy, że nic nie widzieliśmy. Pani doktor powiedziała, ze dzidzia duża i ze wyglada to jej na synka ale tak jak u @Dagaa11 wychodzi na to, że nie wiadomo do końca. Więc czekamy na następne usg czy potwierdzi. Bynajmniej ja tam nic nie widziałam ;).
Gratuluję udanej wizytki[emoji8] cieszę się bardzo[emoji8]

Ja już po :) przezierność 1,39, CRL 4,6cm. Termin 26 grudnia [emoji16] jest teraz równy 11tc i już mnie chcieli odesłać, bo za wcześnie ale zakaszlałam i się dzidzia wyprostowała :) płci nie znam jeszcze. Kamień z serca :):)
Fantastycznie[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Ostatnia edycja:
reklama

Ale wymyślasz [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] piekna wyrazna dzidzia[emoji173]

Do góry