reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Was dziewczyny wyprowadzają z równowagi mężowie a mnie młodszy brat.. tak mnie wkurzył i tak się pozarlismy ze odechciało mi się wszystkiego :( takie mam nerwy ze się uspokoić nie mogę a tylko dziecko cierpi, ale co go to obchodzi.. najchętniej nie wychodziłbym z łóżka wcale.
Ja staram się sobie wyjaśnić, że dzidzia ucierpi na moich nerwach ale jestem pamietliwa, także na moją teściowa długo nie będę mogła spojrzeć normalnie i nie czuć złości. Póki co drażni mnie fakt że w ogóle jest w tym samym domu co ja. Jej sama obecność działa na mnie bardzo drażniąco. I raczej nie będę już miała z nią dobrych kontaktów, niestety ale jeśli ktoś mnie aż tak zrani to jest prawie niemożliwym, żeby wrócic do łask. A jej moje łaski wiszą, więc nawet się nib będzie starać.

reklama
Ja dzisiaj dalej zostaje w domu, niech sobie teściowa gada. Cała noc się meczylam, co chwilkę siku i próba odetkania nosa. Oczy pieka, głowa pulsuje, w klacie dusi, apetytu brak, z tego ws, ystkiego witamin nie wzięłam wczoraj wieczorem, ech. Ale dzisiaj zostaje w łóżku, będę pić herbatkę, jeść owoce i robić kocys, chociaż w moim wypadku to bardziej bedziev narzuta na spiworek, bo wloczke mam ciut zbyt szorstka na kocyk :)
Bardzo dobrze zrobiłaś, że zostałaś w domu :-) odpoczywaj i niczym się nie przejmuj :-) Miłego dnia :-)

Dolphin Baby, mega mieciutka jak Miś pluszowy. Zamówiłam biale a dali mi gratis jedna rozowiutka troszke inna ale tez cudna. Mówię do męża ze to moze jakiś znak[emoji23]

Znam :) myslalam nawet o metodzie c2c moze cos fajnego by mi wyszlo :D

Ja też jestem w trakcie robienia kocyka, ale na drutach :)

Ojej kocham kocyki na drutach :) ale ja niestety nie umiem :( ale wychodza mega piekne.

Jak moj maz wczoraj otworzyl drzwi balkonowe to tez sie cala trzeslam i zamykalam ale mi sie wydaje ze to przez to ze temp na polu szybko spadla bylo 28 a po deszczu bylo 19, a dzis u mnie jest zaledwie 17 wiec bardzo to odczuwamy :)

Ale tak jak piszę ja mam oryginał i on pokazuje tętno na aplikacji nie na wyświetlaczu :) bo własnie też szukałam innego bo myślałam ze takiej opcji nie ma i faktycznie nie ma na podróbkach :)
No mam nadzieję znaleźć ;) tak ja sucharek heh
Też mam oryginał, na 100%. Ale może dwa lata temu nie było aplikacji, albo nie ma jej do mojego modelu. Wolałabym zresztą zintegrowany wyświetlacz, zawsze zadziała. Może Ty będziesz ze swojego detektora bardziej zadowolona :)

Też mam oryginał, na 100%. Ale może dwa lata temu nie było aplikacji, albo nie ma jej do mojego modelu. Wolałabym zresztą zintegrowany wyświetlacz, zawsze zadziała. Może Ty będziesz ze swojego detektora bardziej zadowolona :)

Dla mnie to jest tylko na awaryjne sytuacje , miałam wcale nie kupowac bo nie przykładam do tego az tak uwagi żeby to było nie wiadomo co , i szkoda było mi przepłacać , bo wiem , ze jak mała zacznie kopać to wtedy będzie lżej , a przyda się jak będzie miec np leniwy dzień :) poza tym czy wyświetlacz czy apka nie zawsze pokaże prawidłową wartość , bo to jednak nie usg ani ktg . Dla mnie wazne usłyszeć jak będę musiała , że bije i tyle :)

Dla mnie to jest tylko na awaryjne sytuacje , miałam wcale nie kupowac bo nie przykładam do tego az tak uwagi żeby to było nie wiadomo co , i szkoda było mi przepłacać , bo wiem , ze jak mała zacznie kopać to wtedy będzie lżej , a przyda się jak będzie miec np leniwy dzień :) poza tym czy wyświetlacz czy apka nie zawsze pokaże prawidłową wartość , bo to jednak nie usg ani ktg . Dla mnie wazne usłyszeć jak będę musiała , że bije i tyle :)
Dokładnie. Ja używałam dla własnego spokoju, gdy przez jakiś czas nie czułam ruchów, bo z tym było u mnie ciężko przez łożysko z przodu. Nie używałam po to, żeby słuchać serduszka dla przyjemności, bo wychodziłam z założenia, że gdyby dziecko to lubiło, to by się nie oddalało - a moje zawsze uciekało, dopóki miało miejsce :p A z miarą tętna dziecka chodzi mi nie o wartości, bo i tak nie znam prawidłowych, tylko o sam fakt wychwytywania ich. Ja po całej ciąży nadal nie byłam czasem pewna, czy dobrze słyszę.
Sprawdziłam tę aplikację, model z apką wyszedł w zeszłym roku, ja swój kupiłam rok wcześniej ;)

Hejka! Dopiero wstaliśmy z bobasem, ledwo żyje, położyliśmy się o 2 bo narzeczony wrócił o północy z pracy i postanowił, że musimy pooglądać razem tv w ramach wspólnego spędzenia czasu :D
Zaraz zabieram się za robienie pasty jajecznej na śniadanie, odkąd jestem w ciąży nie tykam mięsa ale ciągnie mnie do nabiału jaj i serów. Jakie plany na dziś macie? :)

@HappyElephant Aha to pewnie tak :) nowe technologie haha niedługo nie wiadomo co wymyślą ;D podzielę się wrażeniami z pierwszego razu :D mam nadzieje ze sie nie posikam ze strachu hahahaha

Ja pitole jak mnie dzisiaj bolą pośladki hehe nie wiem czy to kości się rozchodzą czy co , ale poniżej krzyża XD

@PatkaPatka to ma facet pomysły na wspólne spędzanie czasu nie ma co :D ale wazne , ze go organizuje :D ja bym spała na siedząco na pewno hihi

@HappyElephant Aha to pewnie tak :) nowe technologie haha niedługo nie wiadomo co wymyślą ;D podzielę się wrażeniami z pierwszego razu :D mam nadzieje ze sie nie posikam ze strachu hahahaha

Ja pitole jak mnie dzisiaj bolą pośladki hehe nie wiem czy to kości się rozchodzą czy co , ale poniżej krzyża XD

@PatkaPatka to ma facet pomysły na wspólne spędzanie czasu nie ma co :D ale wazne , ze go organizuje :D ja bym spała na siedząco na pewno hihi
Jak oboje mamy wolne to zazwyczaj ma lepsze pomysły, ale cały dzień się nie widzieliśmy i się stęsknił to chociaż tv chciał ze mną pooglądać :D masakra, zamiast dać się ciężarnej wyspać to go na tęsknotki wzięło :p

reklama
Witajcie :) dzisiaj w końcu nie na upałów więc z samego rana wyruszyłam na spacer z kijami - polecam w ciąży bo odciąża stawy i można się poruszać :) dziś porządki i relax. Uwielbiam takie dni jak dzisiaj. Miłego dnia ;)

Do góry