reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Co do wózków mi bardzo podoba się Anex Sport i Bebetto Tito, ale jestem nietypowa bo nie lubię łączonych kolorów i podobają mi się tylko ciemne, a nawet czarne. Nie wiem czy nie kupię używanego bo nowe dość wysokie ceny mają a wiadomo później spacerówkę kupimy wygodniejszą i lżejszą.

Mam podobnie z kolorem :) upatrzyłam sobie bebetto luca 2018 cały czarny - cudo :) jak przyjdzie czas to w sklepie zobaczę jak się prowadzi

reklama
Bardzo współczuję, nie rozumiem Twojej teściowej, skoro ma trójkę dzieci to wie jak to jest być w ciąży. Zresztą każda kobieta jest inna, każda ciąża jest inna i za każdym razem możemy się inaczzej czuć.
Niestety co do tego że ciąża to nie choroba, to po kilku stratach i z opinii wielu już lekarzy, to już robi się choroba.
Ona już nie pamięta, ostatnie dziecko miała 30 lat temu, w dodatku z tego co zrozumiałam pierwsze miała w wieku 17lat I co urodziła to była kolejna ciaza.
W końcu po moim mężu miała pozamaciczna I tylko dlatego jest teraz bezplodna. A tak to nie miała żadnych problemów w ciazy, tak twierdzi, wiec uważa że powinnam codziennie sprzątać, pracować, nie narzekac, I generalnie ciaza to nic takiego, a hormony I humorki to sobie wymyślają słabe laleczki..... :(

Ona już nie pamięta, ostatnie dziecko miała 30 lat temu, w dodatku z tego co zrozumiałam pierwsze miała w wieku 17lat I co urodziła to była kolejna ciaza.
W końcu po moim mężu miała pozamaciczna I tylko dlatego jest teraz bezplodna. A tak to nie miała żadnych problemów w ciazy, tak twierdzi, wiec uważa że powinnam codziennie sprzątać, pracować, nie narzekac, I generalnie ciaza to nic takiego, a hormony I humorki to sobie wymyślają słabe laleczki..... :(
Wiesz gdzie ja na Twoim miejscu wsadziłabym sobie jej opinie? ;)

Wiesz gdzie ja na Twoim miejscu wsadziłabym sobie jej opinie? ;)
Wiem I przez ostatnie półtorej roku nic innego nie robiłam ale dzisiaj jakoś mnie to cholernie zabolało, może dlatego, że mam świadomość ich kasa jednak z nieba nie spadnie, w dodatku i tak nikt mi żadnych leków nie da, I tak jakoś podświadomie czułam się winna że znowu coś mi jest.... W dodatku jak mam lepszy dzień I po pracy zrobię obiad, ogarnę chatę itd itp to się słowem nie odezwie że miło że dziękuję.
Tylko jak coś w jej mniemaniu jest na poziomie slabeusza.... Bo ona niby Rusek nie do zdarcia....

Ja się zmusiłam żeby pójść do pracy chociaż ostatnio co chwilę jakieś przeziębienie mnie łapie, wczoraj byłam i jakoś dałam radę.... Więc się zwloklam dzisiaj I poszłam.
Stan podgoraczkowy, nos zatkany, zero apetytu i mdlosci. O 11.30 stwierdziłam że nie dam rady, wróciłam do domu....
No i teściowa która z nami mieszka, jak mnie zobaczyła to od razu z pretensjami "że znowu do pracy nie poszłam, że pieniądze potrzebne, że wygląda na to że mi się już nie chce pracować bo co chwilę w domu zostaje" itd itp.
Zabolało tak że się popłakałam, zwłaszcza że mąż był przy tym I słowem się nie odezwał....
W salonie zapytał czemu płaczę, bo on nie widzi powodu do płaczu.
No i wyszła awantura.
2 godziny płaczu, mdlosci....
Oczywiscie usłyszałam że skoro tak mogę się kłócić i ryczeć to nie mogę się aż tak źle czuć....
I że prace mam tak lekka że co to za różnica czy jestem w domu czy w pracy....
Tak się zaplakalam, że rozmawiać nie mogłam, tylko się bujalam jak z chorobą sierota i wylam w poduszkę że już mam d

Hej dziewczyny
Ja jestem po uzg jest 13t 6d male ma 7,5 cm pani doktor powiedziala ze z 1 trymestrem roznie bywa ale wyglada na chlopaka chyba bedzie braciszek [emoji3] chociasz ja wolalam teraz dziewuszke [emoji16]. Z miesiaczki jest 15t 1d. Male tak sie wiercilo ze ciezko bylo je zmierzyc 20 min mnie badala takie urwisiatko [emoji2][emoji2][emoji2] a wy jak dziewczyny jak samopoczucie ? I jak wasze uzg?
20180605_192736.jpg
1528219894055.jpg

Załączniki

• 20180605_192736.jpg
    20180605_192736.jpg
    53,4 KB · Wyświetleń: 457
  • 1528219894055.jpg
    1528219894055.jpg
    570,2 KB · Wyświetleń: 483
Witajcie we wtorek. Dzisiaj mam wizytę na NFZ. Mam zamiar chodzić prywatnie i na NFZ. Czy któraś z Was też tak robi? Ostatnio wykończyły mnie finansowo badania krwi... chce spróbować ze skierowaniem NFZ. Jak sobie pomyślę ile miesięcznie mi z wypłaty biorą na składki zdrowotne to stwierdziłam, że trzeba z tego skorzystać
Ja! :)
Dziewczyny czy mogę zmienić witaminy, jak przechodzę na 2 ? Czy powinnam brać z tej samej firmy ?
Możesz. Tak naprawdę one wszystkie mają praktycznie ten sam skład;)
Tak się zastanawiam jak u Was te badania wyglądają ze lekarz nie może zmierzyć dziecka tak się rusza.
Ja w tej ciąży i w poprzedniej jak chodziłam na usg to każdy lekarz, przybliża się aby widać było dziecko, robi zdjęcie i wtedy mierzy.

Super że z dzidzia wszystko dobrze i piękne zdjęcia [emoji4]
Czasami jak się mocno rusza to się nie da nawet zdjęcia robić [emoji3]
Ja mam dziś smaki na bob. Tylko nie wiem czy już jest nie mrożony.
Wczoraj robiłam placki z cukinii i marchewki pieczone w piekarniku z sosem czosnkowym. Nie wyszły, bo się rozlaly i płaskie die zrobiły, ale i tak pochłonęłam, były pyszne [emoji4]
Można kupić już świeży;)

U nas dzisiaj obiad był o 18, naleśniki z twarogiem i truskawkami [emoji3] najpierw pospalysny z córką do 10, a od 14do 17 dalej [emoji23] jeszcze jesteście też takie śpiące!?

To moi wybrańcy[emoji7][emoji7][emoji7] muszę tylko meza namówić na ten kolor. Albo jakis jasny chcę. I Koła koniecznie jak ten kremowy, mega cienkie duze[emoji7] uwielbiam retro. Nie wspomne ze podobaja mi sie wozki INGLESINA koronkowe retro ale to tylko gleboki i kosztuje ponad 4 tys. A t3n tylko 1200zl. 3w1Zobacz załącznik 864109Zobacz załącznik 864110
Piękny! Podobają mi się jasne też, ale właśnie są niepraktyczne tak jak czarne.. ja jeszcze nie wiem czy tym razem postawie na praktykę czy wygląd?:D
O jaaaa, w tym drugim sie chyba też zakocham [emoji16] super!
I rowznież slyszalam, ze na takich kolach spaceruje sie super po kazdej plaszczyźnie [emoji6]
Tak! Trzeba wziąć pod uwagę że będzie zima może być śnieg, wtedy z małymi kółkami jest tragedia....

reklama
Do góry