reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Już po wizycie, maleństwo ma 6,2cm i jest nadaktywne, cały czas podskakiwało, ledwo dało się zbadać taką zabawę dzisiaj sobie urządziło, brykało za trzech, 30 sekund nie uleżało spokojnie :D Przyzierność 1,09 czyli bardzo dobrze z tego co lekarz mi powiedział, później wrzucę fotkę :)
Tak się zastanawiam jak u Was te badania wyglądają ze lekarz nie może zmierzyć dziecka tak się rusza.
Ja w tej ciąży i w poprzedniej jak chodziłam na usg to każdy lekarz, przybliża się aby widać było dziecko, robi zdjęcie i wtedy mierzy.

Super że z dzidzia wszystko dobrze i piękne zdjęcia [emoji4]

reklama
Tak się zastanawiam jak u Was te badania wyglądają ze lekarz nie może zmierzyć dziecka tak się rusza.
Ja w tej ciąży i w poprzedniej jak chodziłam na usg to każdy lekarz, przybliża się aby widać było dziecko, robi zdjęcie i wtedy mierzy.

Super że z dzidzia wszystko dobrze i piękne zdjęcia [emoji4]
Dziecko tak się wierciło, że ciężko było nawet zrobić zdjęcie, które byłoby wystarczająco wyraźne ale wiadomo, że badał tak długo aż się udało :)

Dziewczyny czy usg genetyczne zaproponował wam wasz lekarz czy może same musiałyście szukać? Nie wiem czy to jest w starndardzie bo mój gin nic mi o tym nie mówił. Następną wizytę mam 30.06 a to będzie już 16 tc. Chyba powinnam sama zrobic na wlasna reke u innego gina?

reklama
Trzymam.kciuki za wizyty!
Byłam w Zusie i wiecie co? Moja zajebista szefowa nie dostarczyła do zusu mojego l4 z poczatku maja!!!!! Co najlepsze, najprawdopodobniej je zgubiła :) dalam jej czas do piatku, bo w piatek mam wizyte i w razie czego zalatwie duplikat l4 z maja, bo juz dzwonilam do przychodni. Ale k*wa to rowna sie z tym, ze w tym msc nie doczekam sie kasy!!!! Kolejne l4 wysylam sobie sama do zusu. Jestem wsciekla. Jestemwkurwiona na maksa, bo wsciekla to za malo powiedziane!!!
Nie dziwie Ci się! Wina pracodawcy, a karę ponosi pracownik. I w ZUSie powiedzieli, ze majowa pensja Ci przepadnie?

Do góry