reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Już po wizycie, maleństwo ma 6,2cm i jest nadaktywne, cały czas podskakiwało, ledwo dało się zbadać taką zabawę dzisiaj sobie urządziło, brykało za trzech, 30 sekund nie uleżało spokojnie :D Przyzierność 1,09 czyli bardzo dobrze z tego co lekarz mi powiedział, później wrzucę fotkę :)
Tak się zastanawiam jak u Was te badania wyglądają ze lekarz nie może zmierzyć dziecka tak się rusza.
Ja w tej ciąży i w poprzedniej jak chodziłam na usg to każdy lekarz, przybliża się aby widać było dziecko, robi zdjęcie i wtedy mierzy.

Super że z dzidzia wszystko dobrze i piękne zdjęcia [emoji4]

reklama
Tak się zastanawiam jak u Was te badania wyglądają ze lekarz nie może zmierzyć dziecka tak się rusza.
Ja w tej ciąży i w poprzedniej jak chodziłam na usg to każdy lekarz, przybliża się aby widać było dziecko, robi zdjęcie i wtedy mierzy.

Super że z dzidzia wszystko dobrze i piękne zdjęcia [emoji4]
Dziecko tak się wierciło, że ciężko było nawet zrobić zdjęcie, które byłoby wystarczająco wyraźne ale wiadomo, że badał tak długo aż się udało :)

Dziewczyny czy usg genetyczne zaproponował wam wasz lekarz czy może same musiałyście szukać? Nie wiem czy to jest w starndardzie bo mój gin nic mi o tym nie mówił. Następną wizytę mam 30.06 a to będzie już 16 tc. Chyba powinnam sama zrobic na wlasna reke u innego gina?

reklama
Trzymam.kciuki za wizyty!
Byłam w Zusie i wiecie co? Moja zajebista szefowa nie dostarczyła do zusu mojego l4 z poczatku maja!!!!! Co najlepsze, najprawdopodobniej je zgubiła :) dalam jej czas do piatku, bo w piatek mam wizyte i w razie czego zalatwie duplikat l4 z maja, bo juz dzwonilam do przychodni. Ale k*wa to rowna sie z tym, ze w tym msc nie doczekam sie kasy!!!! Kolejne l4 wysylam sobie sama do zusu. Jestem wsciekla. Jestemwkurwiona na maksa, bo wsciekla to za malo powiedziane!!!
Nie dziwie Ci się! Wina pracodawcy, a karę ponosi pracownik. I w ZUSie powiedzieli, ze majowa pensja Ci przepadnie?

Do góry