reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny czy usg genetyczne zaproponował wam wasz lekarz czy może same musiałyście szukać? Nie wiem czy to jest w starndardzie bo mój gin nic mi o tym nie mówił. Następną wizytę mam 30.06 a to będzie już 16 tc. Chyba powinnam sama zrobic na wlasna reke u innego gina?
Moj mnie tylko poinformowal, ze sa takie badania i polecil swojego kolegę z certyfikatem. Nie może Cie zmuszać, ale poinfornować powinien
Napisz skąd jesteś, to moze dziewczyny okoliczne polecą Ci swojego lekarza od prenatalnych [emoji4]

Dziewczyny czy usg genetyczne zaproponował wam wasz lekarz czy może same musiałyście szukać? Nie wiem czy to jest w starndardzie bo mój gin nic mi o tym nie mówił. Następną wizytę mam 30.06 a to będzie już 16 tc. Chyba powinnam sama zrobic na wlasna reke u innego gina?
mnie lekarz na ostatniej wizycie poinformował o usg prenatalnym ale że względu na to że nie jest w odpowiednim wieku ani w rodzinie nie było wad nie zostałam skierowana na nie. Dał tylko skierowanie na pierwsze usg (moje już 3) - na NFZ są refundndowane trzy usg. W pierwszej ciąży miałam pierwsze usg sprawdzajace wymiary i przeziernosc karkowa, i teraz 15.06. również będę mieć takie badanie.

Trzymam.kciuki za wizyty!
Byłam w Zusie i wiecie co? Moja zajebista szefowa nie dostarczyła do zusu mojego l4 z poczatku maja!!!!! Co najlepsze, najprawdopodobniej je zgubiła :) dalam jej czas do piatku, bo w piatek mam wizyte i w razie czego zalatwie duplikat l4 z maja, bo juz dzwonilam do przychodni. Ale k*wa to rowna sie z tym, ze w tym msc nie doczekam sie kasy!!!! Kolejne l4 wysylam sobie sama do zusu. Jestem wsciekla. Jestemwkurwiona na maksa, bo wsciekla to za malo powiedziane!!!
Ja mysle ze specjalnie to zrobila. Takich rzeczy sie nie zapomina. Jest pewnie zła ,ze jesteś w ciąży a wiadomo kobieta kobiecie wilkiem.

Mnie kieruje za każdym razem lekarz ale nawet gdyby tak nie było sama zrobiłabym to badanie na własną ręke. Uważam że każda kobieta bez względu na wiek i to czy były jakiekolwiek wady genetyczne w rodzinie czy nie, powinna takie badanie wykonać.
W rodzinie mojego męża doszło do strasznej tragedii której być może można było uniknąć.... Są wady które mozna leczyc juz w ciazy.
Młoda dziewczyna urodziła dziecko z poważną wadą serca. Nie robila w ciąży badań genetycznych bo po co? Lekarz ma usg nic nie zauwazył. Dzieciątko 3 lata czekalo na przeszczep .... i się nie doczekało :sad:.

Ja mam dziś smaki na bob. Tylko nie wiem czy już jest nie mrożony.
Wczoraj robiłam placki z cukinii i marchewki pieczone w piekarniku z sosem czosnkowym. Nie wyszły, bo się rozlaly i płaskie die zrobiły, ale i tak pochłonęłam, były pyszne [emoji4]
Jest na pewno bo widziałam. Smaczka mi zrobiłaś[emoji23]

To moi wybrańcy[emoji7][emoji7][emoji7] muszę tylko meza namówić na ten kolor. Albo jakis jasny chcę. I Koła koniecznie jak ten kremowy, mega cienkie duze[emoji7] uwielbiam retro. Nie wspomne ze podobaja mi sie wozki INGLESINA koronkowe retro ale to tylko gleboki i kosztuje ponad 4 tys. A t3n tylko 1200zl. 3w1Zobacz załącznik 864109
Screenshot_2018-06-05-13-14-41.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-06-05-13-14-41.jpg
    Screenshot_2018-06-05-13-14-41.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 445
To moi wybrańcy[emoji7][emoji7][emoji7] muszę tylko meza namówić na ten kolor. Albo jakis jasny chcę. I Koła koniecznie jak ten kremowy, mega cienkie duze[emoji7] uwielbiam retro. Nie wspomne ze podobaja mi sie wozki INGLESINA koronkowe retro ale to tylko gleboki i kosztuje ponad 4 tys. A t3n tylko 1200zl. 3w1Zobacz załącznik 864109Zobacz załącznik 864110
Nigdy bym się nie zdecydowała na tak jasny kolor. Poprzednie wózki miałam w ciemnych barwach, pierwszy gondola u spacerowka z 3w1 były w kolorze czarno jaskrawo zielone. Zieleń ciągle brudna, czarny w sumie też szczególnie zima w chlapie. Potem była szara spacerowka, grafitowo-czerwona i granatowa (trochę tych wózków miałyśmy z córką [emoji23]).
Szary chyba najlepsZy kolor, koleżanka miała szary i nie wiedziałam aby tak szybko się budził, natomiast potem sobie wymyśliła cały czarny i wiecznie z ścierką latała.

reklama
Nigdy bym się nie zdecydowała na tak jasny kolor. Poprzednie wózki miałam w ciemnych barwach, pierwszy gondola u spacerowka z 3w1 były w kolorze czarno jaskrawo zielone. Zieleń ciągle brudna, czarny w sumie też szczególnie zima w chlapie. Potem była szara spacerowka, grafitowo-czerwona i granatowa (trochę tych wózków miałyśmy z córką [emoji23]).
Szary chyba najlepsZy kolor, koleżanka miała szary i nie wiedziałam aby tak szybko się budził, natomiast potem sobie wymyśliła cały czarny i wiecznie z ścierką latała.
Wlasnie mężowi tez o to chodzi. Czarny tez mialam podwójny dla chłopców i czarny tez sie nie sprawdza. Jeszcze jest czerwony, i tez mi sie podoba ale jakoś zakochana w bialych jestem[emoji23]

Do góry