Jesteście niemożliwe [emoji4] pochwalcie sie!Ja tez[emoji123]
reklama
Moj mnie tylko poinformowal, ze sa takie badania i polecil swojego kolegę z certyfikatem. Nie może Cie zmuszać, ale poinfornować powinienDziewczyny czy usg genetyczne zaproponował wam wasz lekarz czy może same musiałyście szukać? Nie wiem czy to jest w starndardzie bo mój gin nic mi o tym nie mówił. Następną wizytę mam 30.06 a to będzie już 16 tc. Chyba powinnam sama zrobic na wlasna reke u innego gina?
Napisz skąd jesteś, to moze dziewczyny okoliczne polecą Ci swojego lekarza od prenatalnych [emoji4]
mnie lekarz na ostatniej wizycie poinformował o usg prenatalnym ale że względu na to że nie jest w odpowiednim wieku ani w rodzinie nie było wad nie zostałam skierowana na nie. Dał tylko skierowanie na pierwsze usg (moje już 3) - na NFZ są refundndowane trzy usg. W pierwszej ciąży miałam pierwsze usg sprawdzajace wymiary i przeziernosc karkowa, i teraz 15.06. również będę mieć takie badanie.Dziewczyny czy usg genetyczne zaproponował wam wasz lekarz czy może same musiałyście szukać? Nie wiem czy to jest w starndardzie bo mój gin nic mi o tym nie mówił. Następną wizytę mam 30.06 a to będzie już 16 tc. Chyba powinnam sama zrobic na wlasna reke u innego gina?
natka100
Fanka BB :)
Ja mysle ze specjalnie to zrobila. Takich rzeczy sie nie zapomina. Jest pewnie zła ,ze jesteś w ciąży a wiadomo kobieta kobiecie wilkiem.Trzymam.kciuki za wizyty!
Byłam w Zusie i wiecie co? Moja zajebista szefowa nie dostarczyła do zusu mojego l4 z poczatku maja!!!!! Co najlepsze, najprawdopodobniej je zgubiła dalam jej czas do piatku, bo w piatek mam wizyte i w razie czego zalatwie duplikat l4 z maja, bo juz dzwonilam do przychodni. Ale k*wa to rowna sie z tym, ze w tym msc nie doczekam sie kasy!!!! Kolejne l4 wysylam sobie sama do zusu. Jestem wsciekla. Jestemwkurwiona na maksa, bo wsciekla to za malo powiedziane!!!
MamaXTrzy
Ja chinczyka [emoji3]Co robicie na obiad? Niema dzis pomysłu ...
Czekam az kurier mi przywiezie włóczki takie misiowate mieciutkie z pluszu i bede robic kocyk dla Dzidziola na szydelku. Biały uniwersalny. Jak poznam plec to wiecej rzeczy zrobię [emoji7]
Aguu..la
Dziewczyny czy usg genetyczne zaproponował wam wasz lekarz czy może same musiałyście szukać? Nie wiem czy to jest w starndardzie bo mój gin nic mi o tym nie mówił. Następną wizytę mam 30.06 a to będzie już 16 tc. Chyba powinnam sama zrobic na wlasna reke u innego gina?
Mnie kieruje za każdym razem lekarz ale nawet gdyby tak nie było sama zrobiłabym to badanie na własną ręke. Uważam że każda kobieta bez względu na wiek i to czy były jakiekolwiek wady genetyczne w rodzinie czy nie, powinna takie badanie wykonać.
W rodzinie mojego męża doszło do strasznej tragedii której być może można było uniknąć.... Są wady które mozna leczyc juz w ciazy.
Młoda dziewczyna urodziła dziecko z poważną wadą serca. Nie robila w ciąży badań genetycznych bo po co? Lekarz ma usg nic nie zauwazył. Dzieciątko 3 lata czekalo na przeszczep .... i się nie doczekało .
MamaXTrzy
Jest na pewno bo widziałam. Smaczka mi zrobiłaś[emoji23]Ja mam dziś smaki na bob. Tylko nie wiem czy już jest nie mrożony.
Wczoraj robiłam placki z cukinii i marchewki pieczone w piekarniku z sosem czosnkowym. Nie wyszły, bo się rozlaly i płaskie die zrobiły, ale i tak pochłonęłam, były pyszne [emoji4]
MamaXTrzy
To moi wybrańcy[emoji7][emoji7][emoji7] muszę tylko meza namówić na ten kolor. Albo jakis jasny chcę. I Koła koniecznie jak ten kremowy, mega cienkie duze[emoji7] uwielbiam retro. Nie wspomne ze podobaja mi sie wozki INGLESINA koronkowe retro ale to tylko gleboki i kosztuje ponad 4 tys. A t3n tylko 1200zl. 3w1Zobacz załącznik 864109
Załączniki
Nigdy bym się nie zdecydowała na tak jasny kolor. Poprzednie wózki miałam w ciemnych barwach, pierwszy gondola u spacerowka z 3w1 były w kolorze czarno jaskrawo zielone. Zieleń ciągle brudna, czarny w sumie też szczególnie zima w chlapie. Potem była szara spacerowka, grafitowo-czerwona i granatowa (trochę tych wózków miałyśmy z córką [emoji23]).To moi wybrańcy[emoji7][emoji7][emoji7] muszę tylko meza namówić na ten kolor. Albo jakis jasny chcę. I Koła koniecznie jak ten kremowy, mega cienkie duze[emoji7] uwielbiam retro. Nie wspomne ze podobaja mi sie wozki INGLESINA koronkowe retro ale to tylko gleboki i kosztuje ponad 4 tys. A t3n tylko 1200zl. 3w1Zobacz załącznik 864109Zobacz załącznik 864110
Szary chyba najlepsZy kolor, koleżanka miała szary i nie wiedziałam aby tak szybko się budził, natomiast potem sobie wymyśliła cały czarny i wiecznie z ścierką latała.
reklama
MamaXTrzy
Wlasnie mężowi tez o to chodzi. Czarny tez mialam podwójny dla chłopców i czarny tez sie nie sprawdza. Jeszcze jest czerwony, i tez mi sie podoba ale jakoś zakochana w bialych jestem[emoji23]Nigdy bym się nie zdecydowała na tak jasny kolor. Poprzednie wózki miałam w ciemnych barwach, pierwszy gondola u spacerowka z 3w1 były w kolorze czarno jaskrawo zielone. Zieleń ciągle brudna, czarny w sumie też szczególnie zima w chlapie. Potem była szara spacerowka, grafitowo-czerwona i granatowa (trochę tych wózków miałyśmy z córką [emoji23]).
Szary chyba najlepsZy kolor, koleżanka miała szary i nie wiedziałam aby tak szybko się budził, natomiast potem sobie wymyśliła cały czarny i wiecznie z ścierką latała.