reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

A to tam 6 to ja mam standardowo bo to oni dzielą na fiolki tej krwi nie ma aż tak nie wiadomo ile więcej paniki tych pelegniarek czasami :D pierwszy raz tak wgl miałam zeby sie stresowała czy nie padne hehe

reklama
Locja nie zwolnienie idzie faktycznie ale ja do kazdego zwolnienia musze zlozyc druk zb3. Inaczej kasy ni ma.

Ja tez jeszcze badan.nie robilam a musze zrobic na 7.6
Czy wy macie te badania na skierowanie? Ja chodze prywatnie i zastanawiam sie czy nie isc do internisty wyprosic skierowanie na te badania zawsze kupa kasy zostaje w kieszeni ale czy je dostane ? Nie wiem.

Locja nie zwolnienie idzie faktycznie ale ja do kazdego zwolnienia musze zlozyc druk zb3. Inaczej kasy ni ma.

Ja tez jeszcze badan.nie robilam a musze zrobic na 7.6
Czy wy macie te badania na skierowanie? Ja chodze prywatnie i zastanawiam sie czy nie isc do internisty wyprosic skierowanie na te badania zawsze kupa kasy zostaje w kieszeni ale czy je dostane ? Nie wiem.
Nie wszystkie badania moze internista przepisac. A jakie masz do zrobienia? Mi inetrnista przepisal tarczycowe, morfologie i mocz. Reszta, czyli hiv, rozyvzka, toxo itd powiedzial, ze nie moze.

Ja nie mogłam honorowo bo za mało waze [emoji16] powiedzieli że by mi musieli potem oddać ja z powrotem [emoji23]

Ja wszystko robię prywatnie
Nie mam siły chodzić i prosić i tak te badania co oni zapisują sa najtańsze wiec w nosie to mam bo drogie i tak muszę płacić

Ej, a teraz przecież są zwolnienia elektroniczne, które od razu są rejestrowane w ZUS i idą do pracodawcy. I nic nie trzeba drukować i nosić. To jeszcze można wypisywać takie stare papierowe?

Edit. Doczytalam, że te papierowe funkcjonuje do końca czerwca 2018.
Całe szczęście że tylko do końca czerwca, bo moja firma jest w innym mieście i muszę kombinować żeby dawać przez osoby trzecie

Hej mamuśki , ja wróciłam właśnie z miasta bo byłam z młodym po prezent bo dzień dziecka dzisiaj [emoji6]u nas też jest taka parowa na dworze że się nie da oddychać , jak dla mnie może zacząć padać i trochę chłodniej bo się przewrocr [emoji19] ja wizyte mam w środę [emoji5]

reklama
Do góry