reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

A ja dzisiaj nie wiem co się ze mną dzieje.. Od godziny 10 sprzątam łazienkę o 12 zasnęłam, po prostu nie dałam rady dokończyć.. Łazienka dalej czeka a ja wcinam gotowe pierogi :O Szczyt lenistwa..

reklama
Cześć mamuśki :-* Wszystkiego najlepszego dla Was kochane :-* Ja dzisiaj jestem już padnięta :-( od wczoraj tak naprawdę czuję uciskający pęcherz :-( co chwilę chodzę siku, a dzisiaj to było wyjątkowo uciążliwe, bo pracuję w sklepie....I żeby iść siku, muszę zamknąć sklep. W sobotę jest duży ruch i nie zawsze mogę zamknąć, kiedy potrzebuję.... :-(

Do mam

Jaka powinna byc temperatura w domu dla noworodka przykładowo jak jest zima ... bo sie mąż ze mna przekonuje i zaraz mnie szlak trafi xD

Hej mamuśki:)

Gratuluję udanych wizyt. Staram się Was podczytywac, ale wróciłam do pracy i codziennie padam na twarz. M jest zły, próbuje mnie przekonać do L4 już do końca. Ja chce tylko zrobić jeszcze w pracy dwie rzeczy i w końcem czerwca odejść (w międzyczasie mamy tydzień urlopu), także dużo mi nie zostało. Ja Go rozumiem, martwi się o mnie, o kruszynke i naszych chłopców, bo w tygodniu mało czasu im poświęcam.
Usg mam w środę i dopiero wtedy zamierzam odetchnąć.

Pytalyscie o aktywność fizyczna. Ja bylam bardzo aktywna, ale teraz przez bóle w podbrzuszu w okolicy blizny dostał mi tylko orbitrek i to nie codziennie. W poprzedniej ciąży dużo cwiczylam, odpuściłem dopiero gdy upały w 8-9 miesiącu nie dały żyć. Źle znioslam długą zimę, dużo przytylam, 4 kg.

U nas dziś właśnie pierogi z mięsem na obiad. Dla mnie to za dużo roboty, ale czasami ogłasza się u nas jedna Pani i wtedy robię zapas. Dziś M odebrał i jedliśmy świeżutkie.

Jak znowu Cię taka pogodę? Mnie zawsze boli głowa. M zajął się chlopakami, są akurat na rowerkach, więc mam chwilkę by odpisać.
W środę mam usg genetyczne, liczę na same dobre wieści, bo w czwartek o świcie jadę do mamy i chce jej zrobić urodzinowy prezent. Nie widziała mnie od świąt i nic nie wie.

Do mam

Jaka powinna byc temperatura w domu dla noworodka przykładowo jak jest zima ... bo sie mąż ze mna przekonuje i zaraz mnie szlak trafi xD
Normalna? Byle nie za gorąco. Zawsze mnie przeraża jak odwiedzamy noworodki a w domu skwar, że ledwo oddech mozn złapać. Kiedyś z naszych dwumiesiecznym synkiem odwiedziliśmy bezdzietnych znajomych i Oni na tą cześć odkrecili wszystkie kaloryfery w mieszkaniu. Nie zdążyliśmy się rozebrać a już byłam mokra. Powiedzieli, że to że względu na F, poprosiliśmy by zrobili jak zawsze.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Kruszka my w zimie mieliśmy 20-21 st ale chodziłam ubrana .... wydaje mi się ze to za mało by było dla takiego maluszka
My mamy 22-23 st, nie więcej. Rzadko w ogóle grzejemy, przeważnie tylko na noc. Przy problemach skórnych starszego derm kazała spać mu w 17-19 st. No niewykonalne to było. Przegrzewanie nie jest dobre.

reklama
Do góry