reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

A ja dzisiaj nie wiem co się ze mną dzieje.. Od godziny 10 sprzątam łazienkę o 12 zasnęłam, po prostu nie dałam rady dokończyć.. Łazienka dalej czeka a ja wcinam gotowe pierogi :O Szczyt lenistwa..

reklama
Cześć mamuśki :-* Wszystkiego najlepszego dla Was kochane :-* Ja dzisiaj jestem już padnięta :-( od wczoraj tak naprawdę czuję uciskający pęcherz :-( co chwilę chodzę siku, a dzisiaj to było wyjątkowo uciążliwe, bo pracuję w sklepie....I żeby iść siku, muszę zamknąć sklep. W sobotę jest duży ruch i nie zawsze mogę zamknąć, kiedy potrzebuję.... :-(

Do mam

Jaka powinna byc temperatura w domu dla noworodka przykładowo jak jest zima ... bo sie mąż ze mna przekonuje i zaraz mnie szlak trafi xD

Hej mamuśki:)

Gratuluję udanych wizyt. Staram się Was podczytywac, ale wróciłam do pracy i codziennie padam na twarz. M jest zły, próbuje mnie przekonać do L4 już do końca. Ja chce tylko zrobić jeszcze w pracy dwie rzeczy i w końcem czerwca odejść (w międzyczasie mamy tydzień urlopu), także dużo mi nie zostało. Ja Go rozumiem, martwi się o mnie, o kruszynke i naszych chłopców, bo w tygodniu mało czasu im poświęcam.
Usg mam w środę i dopiero wtedy zamierzam odetchnąć.

Pytalyscie o aktywność fizyczna. Ja bylam bardzo aktywna, ale teraz przez bóle w podbrzuszu w okolicy blizny dostał mi tylko orbitrek i to nie codziennie. W poprzedniej ciąży dużo cwiczylam, odpuściłem dopiero gdy upały w 8-9 miesiącu nie dały żyć. Źle znioslam długą zimę, dużo przytylam, 4 kg.

U nas dziś właśnie pierogi z mięsem na obiad. Dla mnie to za dużo roboty, ale czasami ogłasza się u nas jedna Pani i wtedy robię zapas. Dziś M odebrał i jedliśmy świeżutkie.

Jak znowu Cię taka pogodę? Mnie zawsze boli głowa. M zajął się chlopakami, są akurat na rowerkach, więc mam chwilkę by odpisać.
W środę mam usg genetyczne, liczę na same dobre wieści, bo w czwartek o świcie jadę do mamy i chce jej zrobić urodzinowy prezent. Nie widziała mnie od świąt i nic nie wie.

Do mam

Jaka powinna byc temperatura w domu dla noworodka przykładowo jak jest zima ... bo sie mąż ze mna przekonuje i zaraz mnie szlak trafi xD
Normalna? Byle nie za gorąco. Zawsze mnie przeraża jak odwiedzamy noworodki a w domu skwar, że ledwo oddech mozn złapać. Kiedyś z naszych dwumiesiecznym synkiem odwiedziliśmy bezdzietnych znajomych i Oni na tą cześć odkrecili wszystkie kaloryfery w mieszkaniu. Nie zdążyliśmy się rozebrać a już byłam mokra. Powiedzieli, że to że względu na F, poprosiliśmy by zrobili jak zawsze.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Kruszka my w zimie mieliśmy 20-21 st ale chodziłam ubrana .... wydaje mi się ze to za mało by było dla takiego maluszka
My mamy 22-23 st, nie więcej. Rzadko w ogóle grzejemy, przeważnie tylko na noc. Przy problemach skórnych starszego derm kazała spać mu w 17-19 st. No niewykonalne to było. Przegrzewanie nie jest dobre.

reklama
Do góry