reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Jestem po wizycie, malenstwo ma 54,33mm niestety nie wspolpracowal leniuszek i nie mogl zmierzyc przeziarnosci karkowej przez co w przeciagu 2tyg mam sie zglosic na bezplatne badanie USG w szpitalu albo prenatalne do innego miasta. Termin porodu z dzisiejszego USG na 06.12 i taki mam na karcie ciazy a wg OM na 11.12 tydzien roznicy to tak jak w kazdej ciazy hehe.
Swoja droga sie przestraszylam patrzac na monitor a tam malenstwo sie nie rusza (i w glowoe ze wy po wizycie pisalyscie ze ruchliwe bardzo malenstwa)a on ciagle szuka czegos ale jak zaczal go podgladac od str pupy to kopnal nozka i troche sie poruszal a tak mnie przestraszyl.

@lucalew jak tam u Ciebie po wizycie?

Dziewczynki u nas przepiekna pogoda. Moj ma drugie zmiany w tym tygodniu, wiec wzielam corke na plac zabaw, ona szaleje a ja siedze w słonku. Cenie sobie kazdy dzien na l4, bo wiem ze to ostatnia taka przerwa w moim zyciu jesli chodzi o prace.

Jestem po wizycie, malenstwo ma 54,33mm niestety nie wspolpracowal leniuszek i nie mogl zmierzyc przeziarnosci karkowej przez co w przeciagu 2tyg mam sie zglosic na bezplatne badanie USG w szpitalu albo prenatalne do innego miasta. Termin porodu z dzisiejszego USG na 06.12 i taki mam na karcie ciazy a wg OM na 11.12 tydzien roznicy to tak jak w kazdej ciazy hehe.
Swoja droga sie przestraszylam patrzac na monitor a tam malenstwo sie nie rusza (i w glowoe ze wy po wizycie pisalyscie ze ruchliwe bardzo malenstwa)a on ciagle szuka czegos ale jak zaczal go podgladac od str pupy to kopnal nozka i troche sie poruszal a tak mnie przestraszyl.

@lucalew jak tam u Ciebie po wizycie?
Moja też była leniuszkiem, nie brykala na usg, urodziła się zdrowa. A teraz majac prawie 4 lata wszędzie jej pełno, zamiast chodzić na spacerze to ta ciągle w biegu [emoji4]
Także nie ma co się przejmować, najważniejsze że rośnie i serduszko bije [emoji4]

Malutka gratuluję [emoji4]

Dobrze ze piszecie o tych ruchach , nie bede sie stresowac jutro jak trafilam na brzuszkowego leniuszka:) gratuluje wam wizyt! Zdjecia przepiekne super ze @Mamusia96 widziala serduszko a matulka ma nowa ciaze! @Julianna_Szcz ttrza zaktualizować suwaczek:) super duze bobo mam nadzieje ze jutro u mnie tez taki bedzie, z usg ostatnio mialam termin na 5.12:) ajajaj to juz jutro jak sie ciesze:) Shiran padlam po Twoim zdjęciu czadowa czupryna :D przepraszam ze bez nickow dokladnych ale jak zwykle w biegu a chcialam chociaz teoche odpisac:D

Śpię żywcem i coś mnie głowa zaczeła boleć a tu ta majówka musze iść bo to pod domem by gadali ze mnie nie ma ... ale czy nie padne tam to nie wiem , moze na powietrzu nie będzie tak źle , ale o dziwo nawet mi niedobrze co już ustąpiło ;/

No i nie wiem w ,której biedrze z kolei kupił w końcu , ale prezent dostałam :) dziwnie mi wszyscy co wiedzą tak mnie traktują " ciążowo" tylko ja sama jeszcze nie ;p

Hej dziewczyny, dzisiejsza wizyta to porażka :-( Okazalo sie ze poradnia patologii ciazy, w ktorej bylam umowiona na wizyte owszem dot kobiet w ciazy z cukrzyca i przyjmuje ginekolog poloznik ale prowadzi tylko konsultacje dot. wynikow glikemii a rozwojem dziecka oczywiscie wygląda to tak ze pacjentka chodzi do gina i potem w tej poradni konsultuje swoje wyniki glikemii i stanu zdrowia/rozwoju dziecka i zagrozenia jakie moga wystapic itd. Krótko mówiąc nie mozna tam prowadzic ciazy ahh :-(
Nic musialam poszukac na szybko lekarza na nfz bo prywatnie niestety nie stac mnie zeby cala ciaze prowadzic i robic prywatnie badania. Pewnie pojde raz na jakis czas prywatnie jesli ten na nfz okaże sie slaby.

reklama
Dobrze ze piszecie o tych ruchach , nie bede sie stresowac jutro jak trafilam na brzuszkowego leniuszka:) gratuluje wam wizyt! Zdjecia przepiekne super ze @Mamusia96 widziala serduszko a matulka ma nowa ciaze! @Julianna_Szcz ttrza zaktualizować suwaczek:) super duze bobo mam nadzieje ze jutro u mnie tez taki bedzie, z usg ostatnio mialam termin na 5.12:) ajajaj to juz jutro jak sie ciesze:) Shiran padlam po Twoim zdjęciu czadowa czupryna :D przepraszam ze bez nickow dokladnych ale jak zwykle w biegu a chcialam chociaz teoche odpisac:D
Jak ustalacie ten suwaczek/paseczek? [emoji5]

Do góry