reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

No mi już nie rosnal. Wystrzeliły w pierwszych 5 tygodniach i teraz takie boje mam nie bolące.
Jeszcze dwa dni, zobacze na usg fasolke to się uspokoje. Pomimo detektor a tetna chce mieć pewność że rośnie w odpowiednim tempie, jest zdrowe i brykajace. Uhhhh 48h.... Dam radę dam radę dam radę......
Rozumiem [emoji4] ja odpuscilam te sprzęty bo stwierdziłam że gorszej paniki sobie narobie e w moim przypadku by się nie sprawdziło.
Na szczęście mam możliwość korzystania z usg w razie W i korzystam tak jak wczoraj aby dziecka nie stresować swoimi obawami .
Fakt faktem taka wizyta nie jest satysfakcjonujaca bo trwa 5 min max ale ważne ze jest ok lekarz powiedział ciąża ponad 10 tyg puscil chwile serduszko male pomachalo dał to zdj i tyle od cała wizyta hehe .
W piątek nowa doktor pomierzy bobasa dokładnie i porozmawiam z nią co i jak [emoji4] teraz nie bede musiała długo czekać na wizyty bo tydzień po tyg więc myślę ze ze spokojem skończę I trym mam nadzieję... byle przetrwać te prenatalne i usłyszeć dobre wieści bo to akurat stresik jak nie wiem ...
A ponoć ten niby lekarz z certyfikatem to taki ze trzeba go pytać przez cale 20 min badania bo lubi mówić na koniec a ja nie cierpię jak lekarz patrzy w monitor a nie mowi no cóż będę pytać nie lubię nowych lekarzy ale trzeba to trzeba oby po być spokojnym [emoji23]

reklama
Pytanie za 100 pkt śpicie na tym lewym boku ? [emoji85]
Ja myślę o poduszce ... a w zasadzie żeby kupić nowy materac bo budzę się połamana głównie chce spać na lewym to budzę się na brzuchu jakby :/

Przepraszam że z rana sceptycznie, ale już tylko się naszukalam I naczytalam o rozroscie macicy I jej położeniu w poszczególnych etapach ciąży, że ciężko mi zachować ciszę....

Teoretycznie według większości opinii, testów i badań górna część macicy dosiega do pępka dopiero w 20tc. Do 16tc niewiele wyrasta ponad kość lonowa, w 12tc teoretycznie powinna być wyczuwalne na około 5mm nad kością.....
Wiec znów teoretycznie byłoby niemożliwe żeby w 12tc dzidzia mogła aż tak się rozciąga I brykac.

Ale tak jak podkreślam to są teorie, ja osobiście w 1 ciąży czułam ruchy około 15tc I mam nadzieję że też nie będę musiała długo czekać na takie sensowniejsze, bo pukniecie czy takie uczucie rosnącego I pękającego babelka mam od paru dni, i to na wysokosci cięcia cesarskiego więc mam nadzieję że to nie jelita :)
Noo ja wlasnoe tez mam takie dziwne uczucie pekajacego.babelka, szczegolnie wieczorem jak poloze sie na plecach. I to wlasnie tak bardzo nizutko :) ciekwe hehe ;P

Witam i milego dnia zycze wszystkim :)
Haha to identycznie jak ja drugi porod a ja sie zastanawialam czy to to :) a za 3 godz juz corka byla na swiecie najlepiej gdyby wody zawsze odchodzily :D
U mnie w dwóch porod ach zaczynało się tak samo dzień przed nieregularne skurcze cały dzień a na drugi dzień mega skurcze i poród :) za to wody mi same nie odejdą chyba nigdy przebija ę miałam dwa razy i po przebiciu od razu parte (ta błonę mam podobno bardzo gruba)

Nibyw 1ciazy zawsze pozniej czuc. Nie wiem od czego to zalezy. L
Ja myślę że kobieta nie umie jeszcze rozpoznać że to to :) i mięśnie ma bardziej napięte przez co może słabiej czuć? Taka moja teoria :D
To uczucie jest mi doskonale znane hahahahaha
Ale u mnie kręci na głód w żołądku, bulgocze I wymaga xD a tak niziutko niziutko to chyba tylko jelita lub fasolka.

Nieznosze porankow.
Czuje się tak nieciazowo...
Odkąd piersi nie bolą I mdlosci oslably to poranki są dla mnie straszne.
Brzuszek wciągnięty, zero sensacji ciążowych, gdyby nie uczucie rozepchania w podbrzuszu to bym w ogóle nie wierzyła że jestem w ciąży.

Irytujące.
Też nie znoszę porankow :( ale ja mam ciągle mdłości poranne :( już nie takie mega ale najlepiej mi jak leżę spokojnie

Noo ja wlasnoe tez mam takie dziwne uczucie pekajacego.babelka, szczegolnie wieczorem jak poloze sie na plecach. I to wlasnie tak bardzo nizutko :) ciekwe hehe ;P
Też mam te uczucie i myślę że w końcu 5cm to nie tak malutko że w jakiś sposób od środka musimy czuć że fika hehe
3 razy miałam wrażenie że coś czuję ale czy to dzidzia?! :)

Ja myślę o poduszce ... a w zasadzie żeby kupić nowy materac bo budzę się połamana głównie chce spać na lewym to budzę się na brzuchu jakby :/
Mi tak się nie wygodnie śpi od kad jestem w ciąży że się kręcę to lewy to prawy i w takiej pozycji trochę na brzuchu. Muszę kupic ta poduche ale to po wizycie

No to jestem na L4. Lekarz sam kazal mi je brac, bo mialam cisnienie podwyzszone wiec nie mialam wyboru. Czy któraś z Was miala nadciśnienie w ciąży? Najwaznieksze ze z dzidzia jest ok, znowu widzialam serduszko pikajace :) A co do dyry - szok ;) Pelna kultura, gratulacje i uśmiech... padłam ... I po co mi byly te stresy?
Ja w poprzedniej ciąży miałam nadciśnienie. Lekarz kazał mi kontrolować w domu i zapisywać, chyba 3 razy dziennie miałam mierzyć, i w domu super ciśnienie, a jak szłam na wizytę to zawsze wysokiej lekarz skierował mnie na kilka dni do szpitala, polezalam 3-4 dni i wyszłam, żadnych leków nie dali.
A po wczorajszej wizycie jak lekarzowi wspomniałam o tym bo się pytał jak przebiegała poprzednia ciąża to zlecił mi branie acardu.
Ja śpię różnie, ale jak mi się uda to staram się kontrolować spać na lewym, nie wiem czemu jak śpię na prawym to śnią mi się koszmary..

Witajcie
Mnie coś wczoraj zmoglo, tyle miałam w domu zrobić, a przyszłam do domu i zrobiło mi się zimno, wskoczyłam pod kołdrę i odplynelam, wstałam o 21 wzięłam leki i poszłam spać. Jakiś rozbity dzień .
Teraz już w pracy ale czuję ogółem zmęczenie. Oby do 16..

@bllondii @shiran85 ja się oduczam spac na prawo :/ na lewo i tak się przekrece trochę na brzuch bo mi uciska na boku kość biodrowa i źle spać bo i krzyż potem czuje
Ogólnie to spanie mam całą noc ale na jednej stronie nie wyleze :/
Ciekawe czy ta poduszka coś da ... Jak będzie ok to zamówię za tydzień

Sent from my SM-J500FN using Forum BabyBoom mobile app

reklama

Wczoraj pol dnia przelezalam na polu na kocu na brzuchu :) a w nocy to spie i na jednym i na drugim i na brzuchu i na plecach :D wszystkie pozycje po trochu :D
Jak ja w drugiej ciazy czulam ruchy w 16 tyg to.moja gin powiedziala ze to nie mozliwe ale napewno to bylo to :)
zapamietajcie gdzie czulyscie pierwszy ruch, lewa strona to chlopiec a prawa to dziewczynka :D

Do góry