reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Witam i milego dnia zycze wszystkim :)

He he he @EklerkaDaria dobre... No żeby tak nie było bo ja przy synu mimo regularnych skurczy zastanawiałam się czy to na pewno są te, bo nasluchalam się że to ma tak bardzo boleć, a mnie tak wcale nie bolało :p trafiłam do szpitala o 4 rano a o 6:45 synka tulilam więc u mnie w miarę szybka akcja. A tak poza tym Dzień Dobry Dziewczynki! Moje dziecko od rana się świetnie bawi A ja ledwo na oczy patrzę, za 2 dni będzie mój mąż to chociaż sobie pośpię :tak:

Haha to identycznie jak ja drugi porod a ja sie zastanawialam czy to to :) a za 3 godz juz corka byla na swiecie najlepiej gdyby wody zawsze odchodzily :D

reklama
Nibyw 1ciazy zawsze pozniej czuc. Nie wiem od czego to zalezy. L
Może się to wszystko jakoś musi porozciagac ... trudno mi powiedzieć , bo nigdy tego nie przeżyłam i mam nadzieję ze doczekam [emoji4] ale fajnie się czyta , że ze ktoś czuje i tak się doczekać nie można kiedy to faktycznie nastąpi [emoji4]

Na dobrą sprawę ile jest tutaj dziewczyn co pierwszy raz beda rodzić? [emoji4]

Przepraszam że z rana sceptycznie, ale już tylko się naszukalam I naczytalam o rozroscie macicy I jej położeniu w poszczególnych etapach ciąży, że ciężko mi zachować ciszę....

Teoretycznie według większości opinii, testów i badań górna część macicy dosiega do pępka dopiero w 20tc. Do 16tc niewiele wyrasta ponad kość lonowa, w 12tc teoretycznie powinna być wyczuwalne na około 5mm nad kością.....
Wiec znów teoretycznie byłoby niemożliwe żeby w 12tc dzidzia mogła aż tak się rozciąga I brykac.

Ale tak jak podkreślam to są teorie, ja osobiście w 1 ciąży czułam ruchy około 15tc I mam nadzieję że też nie będę musiała długo czekać na takie sensowniejsze, bo pukniecie czy takie uczucie rosnącego I pękającego babelka mam od paru dni, i to na wysokosci cięcia cesarskiego więc mam nadzieję że to nie jelita :)

Przepraszam że z rana sceptycznie, ale już tylko się naszukalam I naczytalam o rozroscie macicy I jej położeniu w poszczególnych etapach ciąży, że ciężko mi zachować ciszę....

Teoretycznie według większości opinii, testów i badań górna część macicy dosiega do pępka dopiero w 20tc. Do 16tc niewiele wyrasta ponad kość lonowa, w 12tc teoretycznie powinna być wyczuwalne na około 5mm nad kością.....
Wiec znów teoretycznie byłoby niemożliwe żeby w 12tc dzidzia mogła aż tak się rozciąga I brykac.

Ale tak jak podkreślam to są teorie, ja osobiście w 1 ciąży czułam ruchy około 15tc I mam nadzieję że też nie będę musiała długo czekać na takie sensowniejsze, bo pukniecie czy takie uczucie rosnącego I pękającego babelka mam od paru dni, i to na wysokosci cięcia cesarskiego więc mam nadzieję że to nie jelita :)
U mnie zaczelo sie jezdzenie wlasnie w okolicy ciecia ,wczoraj kolo pepka juz❤ niedlugo pewnie wyrazniej bedziesz czuc i z przekonaniem a z usg wychodzi mi 13tydz. Z om12.

Julianna ja nie wiem nie znam sie wiec nie zabieram zdania :/ może to zależy od ułożenia bobasa albo co ja jedynie czuje jak mi w kiszkach przewraca jak glodna jestem [emoji23]
To uczucie jest mi doskonale znane hahahahaha
Ale u mnie kręci na głód w żołądku, bulgocze I wymaga xD a tak niziutko niziutko to chyba tylko jelita lub fasolka.

Nieznosze porankow.
Czuje się tak nieciazowo...
Odkąd piersi nie bolą I mdlosci oslably to poranki są dla mnie straszne.
Brzuszek wciągnięty, zero sensacji ciążowych, gdyby nie uczucie rozepchania w podbrzuszu to bym w ogóle nie wierzyła że jestem w ciąży.

Irytujące.

Mnie już 2 tyg cycki nie bolą Ale rosną brzuszek skromnie się wysuwa i okrutne rozdraznienie senność czasami niedobrze ale sporadycznie wczoraj mi tamten gin powiedział ze koniec I trym już się zbliża to tak będzie ale tez jakoś tak nie moge uwierzyć ze ta ciąża taka spokojna Ale jak to mój mówi jak będziesz dostawac kopniaki to już spokoju nie będzie [emoji16]

Mnie już 2 tyg cycki nie bolą Ale rosną brzuszek skromnie się wysuwa i okrutne rozdraznienie senność czasami niedobrze ale sporadycznie wczoraj mi tamten gin powiedział ze koniec I trym już się zbliża to tak będzie ale tez jakoś tak nie moge uwierzyć ze ta ciąża taka spokojna Ale jak to mój mówi jak będziesz dostawac kopniaki to już spokoju nie będzie [emoji16]
No mi już nie rosnal. Wystrzeliły w pierwszych 5 tygodniach i teraz takie boje mam nie bolące.
Jeszcze dwa dni, zobacze na usg fasolke to się uspokoje. Pomimo detektor a tetna chce mieć pewność że rośnie w odpowiednim tempie, jest zdrowe i brykajace. Uhhhh 48h.... Dam radę dam radę dam radę......

reklama
Do góry