reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Dzisiaj jestem 9+0, jestem w trzecim miesiącu, lubię te drobne kroczki do przodu. Ale najbardziej chcę już szczęśliwie skończyć pierwszy trymestr :)

Ale mieliśmy fatalną noc... Młody od 1 do 3 w ogóle nie spał, nie miał po prostu ochoty. Próbowałam go trochę nosić, żeby go uśpić, skończyło się moim wkurzeniem i bólem brzucha. W końcu zasnął i spał do 7. Oszaleć można :p
O to to! Tez marze, zeby zakonczyc pierwszy trymestr...

reklama
No to i ja dodam kiloski:) w 10 tyg przybylo mi juz 2 kilo a teraz polowa 11go ale waze sie tylko u poloznej, dawno sie nie wazylam nawet nie wiem czy moja waga dziala:) chudnie sie ponoc tak 6-8 tydz a potem tylko ładuje kilo ale slyszalam rozne fantastyczne historie ze pozniej tez ale to chyba wyjąteczki;)
To ja z wyjatkow 0,5 kg na plusie w dniu porodu :-)

Powodzenia Dziewczyny - żegnam się. Nie dam rady Was czytać. Życzę każdej z Was zdrowej i spokojnej ciazy zaraz szybkiego rozwiązania.
U nas serduszko przestało bic i kropek jest mniejszy o 2 tygodnie.
Fajnie tu było... trzymajcie się!
Strasznie mi przykro i tule bardzo :-(
Boje sie tez o to strasznie przed kazda wizyta :-(

Hej dziewczyny:)
Uzywa lub ma zamiar któraś detektora tętna? ja dzis odkupiłam od znajomej, niby można podsłuchiwac od 12 tyg serduszko. ja jeszcze półtora tyg minimum musze poczekać żebym sama mogła podsłuchac :)
Mam detektor bo kupilam w poprzedniej ciazy i uzywalam jak maly malo sie ruszal albo chcialam posluchac bicie jego serduszka. Kupilam po 13 tc po badaniach prenatalnych. Jest bardzo dobry nawet lepszy od uzywanych w niektorych szpitalach. W szpitalu na ich detektorze nie można bylo zlapac tętna a maz przywiózł nasz i od razu znalezli i az polozne lekarzowi pokazywaly ze chca taki dla szpitala zamowic a i nie byl bardzo drogi bo ok 200-300 pln jak dobrze pamiętam.

reklama
Do góry