reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Motylkowelove oczywiście że można, to samo zdrowie, ale jeśli chodzi o sok to dwa tygodnie po łyżce i dwa tygodnie przerwy.
Spiruline to sproszkowane algi nazywane są zielonym złotem ;-) właściwości mają całe mnóstwo! Polecam, wszyscy w domu je pijemy, łącznie z moim roczniakiem ;-)

Dostaniesz w sklepie bio, albo zielarskim. Ja mam pokrzywę sprawdzona z firmy aronia, cudowny zdrowy skład z pokrzywy bio. A początki miałam takie, że zbieralam liście młodych pokrzyw, mielilam je, wyciskalam przez gazę, wlewalam do foremki na kostki i mrozilam, codziennie taka kostkę wrzucalam do herbaty ;-) teraz idealny czas bo pokrzywy młode ;-) aż sobie narobilam ochoty i chyba pójdę na łąki po pokrzywy ;-)

A to w ciąży wolno ? Co to ta spirulina ...
Hm może w jakimś sklepie bio dostanę ten sok o ile przelkne [emoji23]
Spirulina to alga xD to takie zielone tabletki lub proszek (do shakeow mozna dodawac).
Mozna ją nawet w rossmannie kupic a sok z pokrzywy to moze w aptece? Albo w sklepie ze zdrowa zywnoscią

@patuśka ja tez mam tardyferol czy cus i oczywiscie gin mi nie powiedzial jak brac a ja zapomnialam zapytac, na ulotce jest info ze kobiety w ciazy 1 tabletke, co drugi dzien..Ty tez tak bralas czy jednak codziennie?

Ja mam usg co 2 tyg i nawet co tydzien jest zupelnie bezpieczne:) oczywiscie takie normalne nie za długie :) często jest to śpiewka oszczednych lekarzy. .

Dziewczyny ja mam genetyczne w następny piatek czyli 12+5 3mam kciuki za wasze wizyty i bede czytac wasze wrazenia z zapartym tchem, nie wiem co mnie tam czeka i niedlugo zaczne trząśc portkami:)

Ktos pytal czy inne dziewczyny mają "tam" mokro:D owszem bardzo, a w poorzedniej nieprawidlowej ciazy nie uzywalam wkladek bylo sucho i myslalam ze to domena ciazy ale teraz jest zupelnie inaczej co mnie bardzo cieszy:)

Dziewczyny a czujecie "tam" na dole , w okolicy wzgórka łonowego, takie gilganie? Takie jakby delikatne prądy jakby takie krotkie elektryczne:D wiecie co to?

Ostatnia edycja:
Nie nie bylam . wykryto niego tylko wymioty cykliczne (bardzo czesto wymiotuje)ze 100 razy lezelismi w szpitalu. Czekam teraz na wizyte w poradni metabolicznej. On nie ma niedowagi teraz .je ale ciagle to samo. Nie chce nic nowego spróbować.nawet ciasta nie jada. Juze duzy chlopak jest do 1 klasy chodzi. Ale to sie ciagnie od 2 roku zycia
Miałam z synem tez przeboje z jedzeniem. Jadł tylko chleb ze serem żółtym , szynka, obiad jajko sadzone, kotlet i paluszki rybne i tak wyglądał cały jadłospis, warzywa to tylko marchewka gotowana, owoc to tylko jabłko. Nauczył się jeść więcej jak poszedł do przedszkola. W szkole tez je obiady w 3 dni ale chce by uczył się jeść inne i inaczej zrobione potrawy. Mimo, ze tez był wcześniakiem 36 tydzień szybko nadgonić wagę i nie wyglądał na niedożywionego. Karmiłam do 4 miesiąca, bo okazało się ze miał żółtaczkę za długo i kazała mi pani doktor odstawić. Mleko puszkowe pił do 10 miesiąca życia. Zaczął chodzić i mleko zaczęło być bleee. Jak odstawiłam od piersi budził się w nocy i przez jakiś tydzień dwa pił to mleko puszkowe a potem coraz mniej wypijał aż stwierdziłam ze on chyba nie jest głodny i zaczęłam podawać w nocy tylko wodę. Pociumkał, pociumkał i chyba stwierdził ze nie ma sensu budzić się na wodę i zasypiał. I tak przez tydzień na wodzie przestał budzić się całkiem. Budził się koło 6-7 dostawał kaszkę i spał dalej ze mną do 9-10 tej. Nie powiem, ale ważne było dla mnie by nie jadł i nie pił w nocy jak wyjdą zęby. A jak wiadomo przyzwyczajenie jest silniejsze nieraz niż potrzeba tego picia lub jedzenia. Koleżanki syn do 4 roku życia budził się w nocy i wypijał 3 butelki z mlekiem, z sokiem i z wodą i niestety rozepchano dziecku żołądek tak ze teraz biedak jest na diecie i ograniczają mu jedzenie.

Tyle naklikalyscie ze dopiero nadrabiam :)

reklama
Do góry